InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Evenementen > Bekende feesten en evenementen voor goths

Bekende feesten en evenementen voor goths

Bekende feesten en evenementen voor goths Welke evenementen zijn er zoal voor goths? Denk aan Elf fantasy Fair, Castle fest en Terra Gotha festival. Er zijn uiteraard nog meer evenementen en feesten waar je prima heen kunt gaan wanneer je naar een gothic feest wilt. Welke feesten en evenementen zijn er allemaal? Welke feesten mag je echt niet missen?

Evenementen en feesten voor goths

Er zijn aardig wat feesten en evenementen waar goths elkaar kunnen treffen. Hier is slechts een kleine selectie. Natuurlijk zijn er véél meer feesten en evenementen. Als je wilt, zou je ieder weekend naar een gothic-feest kunnen gaan. Het is dus onmogelijk om ze hier allemaal neer te zetten. Heel veel feesten en evenementen zijn te vinden op de Kagan Kalender, en bekend onder Goths in Nederland en België: http://www.kagankalender.com

Elf Fantasy Fair

De Elf Fantasy Fair (wordt vaak afgekort als EFF) wordt ieder jaar in april gehouden. Er komen ieder jaar tienduizenden bezoekers, die zich verkleden als typische fantasiewezens. Denk bijvoorbeeld aan ridders, elfjes en piraten.
Ieder jaar kun je er acteurs vinden die in fantasy-films spelen, zijn er schrijvers van boeken en kunstenaars. En er zijn ook verschillende kraampjes waar je van alles kunt kopen wat met fantasy te maken heeft. De fair wordt gehouden bij kasteel de Haar. Het kasteel zorgt voor een extra fantasy-achtige sfeer.
Wil je er een keer heen? Houd de website dan goed in de gaten:
http://www.elffantasy.nl

Castlefest

Als je niet zo van fantasy houdt, maar meer van de middeleeuwen, dan is Castlefest misschien meer iets voor je. Castlefest bestaat sinds 2005. Er zijn optredens van bands (vaak bands van het medieval genre). Er lopen ook mensen rond die op het terrein zelf voor allerlei vermaak zorgen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is Castlefest een geschikte plek. Er is van alles te doen. Wat precies? Dat is ieder jaar maar afwachten.
Op de website kun je meer informatie vinden:
http://www.castlefest.nl

Summer Darkness

Summer Darkness bestaat sinds 2003 en wordt ieder jaar in het tweede weekend van augustus in Utrecht gehouden. Het is uitgegroeid tot het grootste gothicfestival van Nederland. Op de website van Summer Darkness kun je meer informatie vinden:
http://www.summerdarkness.nl/

Terra Gotha Festival

Het Terra Gotha Festival wordt sinds 2001 regelmatig gehouden in Vlissingen. Omdat Vlissingen goed bereikbaar is voor mensen uit andere landen, komen er goths uit heel Europa naar dit evenement. Het festival wordt meerdere keren per jaar gehouden.
Wil je er een keer bijzijn? Houd de website dan goed in de gaten:
http://www.terra-gotha.com

Wave-Gotik-Treffen

Het Wave-Gotik-Treffen is een Duits festival dat ieder jaar rond Pinksteren in Leipzig wordt gehouden. Het is het grootste festival van de wereld. Ook heel veel Nederlandse goths gaan hier naar toe.
Op de site kun je meer lezen over dit grote spektakel:
http://www.wave-gotik-treffen.de

Andere feesten

Natuurlijk zijn er nog talloze andere evenementen waar je heen kunt gaan. Het kan lastig zijn om op de hoogte te blijven van alle mogelijkheden. Wat je eventueel kunt doen is lid worden van een groep op Facebook, gericht op Goths. Je komt dan vanzelf ook te weten wanneer alle leuke evenementen zijn.
© 2011 - 2017 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vooroordelen over gothsVooroordelen over gothsDe goths (ook wel gothics) krijgen te maken met heel erg veel vooroordelen. Zo denken mensen dat goths in de duivel gelo…
Gothic & Fantasy evenementen in NederlandSoms zit je met vreemd geklede mensen in de trein en het is geen carnaval. Het lijkt wel alsof heel gothic en fantasy li…
Gothic, een donkkerromatische levensstijlGothic, een donkkerromatische levensstijlGothic is een levensstijl die vandaag de dag alom bekend, maar vaak onbegrepen is. Daarom wil ik met dit artikel probere…
Koningsdag feesten en evenementen AmsterdamKoningsdag feesten en evenementen AmsterdamOp Koningsdag worden er overal in het land feesten en evenementen georganiseerd. Welke feesten er in jouw regio worden g…
Kerst evenementen 2013Tijdens kerst worden er ieder jaar opnieuw diverse kerst evenementen georganiseerd in Nederland. In dit artikel volgt ee…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Bekende feesten en evenementen voor goths"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Writingsuus
Laatste update: 26-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Evenementen
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!