InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Evenementen > Vuurwerkfestival Scheveningen, ieder jaar een spektakel

Vuurwerkfestival Scheveningen, ieder jaar een spektakel

Vuurwerkfestival Scheveningen, ieder jaar een spektakel Vuurwerkfestival Scheveningen, een jaarlijks terugkerend spektakel dat per avond tienduizenden bezoekers trekt. Drie opeenvolgende avonden in augustus worden er per avond twee vuurwerkshows gehouden. Ieder jaar doen landen uit de hele wereld hun uiterste best om voor het Kurhaus en naast de Pier op Scheveningen de mooiste vuurwerkshow te geven. Genieten van top vuurwerkshows vanaf de boulevard of het Scheveningse strand is een uitstapje naar Scheveningen waard.
Ieder jaar vind in augustus het Scheveningse vuurwerkfestival plaats. Drie opeenvolgende avonden worden er vanaf een boot vlak voor de kust van Scheveningen, recht voor het Kurhaus vuurwerkshows gegeven. Iedere avond zijn er twee vuurwerkshows. Landen uit de hele wereld maken hun opwachting in Scheveningen en strijden om de beste show van het jaar. In vroeger tijden werd het vuurwerk afgestoken vanaf de Scheveningse Pier. Op deze feestelijke avonden is de boulevard van Scheveningen het meest te vergelijken met een mierennest. Tienduizenden bezoekers per avond genieten met volle teugen van het indrukwekkende vuurwerk. Scheveningen loopt niet alleen vol met mensen uit de regio maar uit heel Nederland. Voor mensen die niet uit de directe omgeving komen is het een mooie kans om een hotel op Scheveningen te boeken en deze speciale periode vanaf de eerste rang mee te maken. De kans op een aangename temperatuur en mooi weer is in augustus natuurlijk aanwezig maar het is aan te raden om warme kleding mee te nemen omdat het later op de avond erg koud kan worden als u op het strand zit te genieten van het vuurwerk.

Scheveningen

Scheveningen is als deel van Den Haag een van de top badplaatsen van Nederland. Een mooi strand met in het hoogseizoen een overdaad aan strandtenten langs bijna de hele Scheveningse boulevard, dus keuze genoeg uit de tientallen terrasjes en restaurants. 365 dagen per jaar is Scheveningen een badplaats die bruist. Is het een dag minder mooi weer of wilt u even iets anders dan ligt het centrum van Den Haag op een steenworp afstand. Wilt u de avonden uitgaan dan zijn er op Scheveningen zelf voldoende mogelijkheden. Bars en restaurants in overvloed, een groot bioscooptheater met meerdere zalen, het casino en natuurlijk het Circustheater waar grote shows worden opgevoerd liggen allemaal rondom het Kurhaus dus op loopafstand van iedere plek in Scheveningen.

Bereikbaarheid

Scheveningen is over het algemeen goed bereikbaar maar tijdens het vuurwerkfestival is dit anders. Enorme hoeveelheden verkeer stromen de badplaats binnen. De politie houdt dit scherp in de gaten en kan in de loop van de avond beslissen om verkeerssituaties te wijzigen op de aanvoerwegen naar Scheveningen. Wegen kunnen in dat geval worden afgesloten voor bezoekers van Scheveningen. Alleen bestemmingsverkeer kan Scheveningen dan nog in. Over het algemeen word de Badhuisweg voor alle verkeer afgesloten om via die weg hulpdiensten snel ter plaatse te krijgen in het geval dit nodig mocht zijn.

Parkeren op Scheveningen kan in de diverse parkeergarages al lopen deze op de avonden van de vuurwerkfestivals vrij snel vol. Hierna is parkeren op Scheveningen zelf is niet aan te raden voor mensen die niet goed bekend zijn op Scheveningen omdat er in dat geval een grote kans bestaat dat er lang wordt rondgereden zonder een plek te vinden. Meestal betekent het dat bezoekers dan uiteindelijk Scheveningen weer moeten verlaten om in Den Haag te parkeren.

Openbaar vervoer : Op de avonden van de vuurwerkfestivals worden er extra bussen en trams ingezet door de HTM. Ook de trams en bussen zitten op deze avonden stampvol maar het is toch een goede keuze om met het openbaar vervoer naar het Scheveningse strand te rijden. De auto is op diverse plekken in Den Haag te parkeren vlak bij haltes van bussen en trams die naar Scheveningen rijden. Ook is Den Haag goed bereikbaar met de trein (Centraal Station en Hollands Spoor) waarvandaan ook weer trams en bussen naar Scheveningen rijden. De meeste van deze lijnen stoppen vlak bij het Kurhaus dus op enkele minuten lopen van de plaats waar het vuurwerk wordt afgestoken.

Overnachten

Gezien de drukte is het ook zeker een mogelijkheid om een kamer te boeken in een van de vele hotels of pensions op Scheveningen. Dit voorkomt een hoop frustraties en bovendien hoeft u dan niet na het laatste vuurwerk zo rond middernacht terug te reizen naar uw woonplaats.

Nuttige informatie

  • Voor de data en tijden van de vuurwerkshows is alle informatie te vinden op vuurwerkscheveningen.nl of de website van de gemeente Den Haag
  • Informatie over de bereikbaarheid van Den Haag en Scheveningen is te vinden op denhaag.nl/bereikbaarheid
  • Voor alle actuele gegevens betreffende het openbaar vervoer is de website van de HTM (htm.nl) de beste plaats om die te vinden

Het vuurwerkfestival op Scheveningen naast de Pier is zeker een bezoek waard maar plan het bezoek aan Scheveningen wel om het bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen.
© 2010 - 2019 Panic, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van de Pier van Scheveningennieuws uitgelichtDe geschiedenis van de Pier van ScheveningenDe geschiedenis van de Pier van Scheveningen begint reeds in 1866. In 1866 werd het eerste plan ingediend voor de bouw v…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Vuurwerkfestival Scheveningen, ieder jaar een spektakel"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Panic
Laatste update: 16-02-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Evenementen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!