InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Evenementen > Olympische Spelen 2020 Tokio: tickets en accommodatie

Olympische Spelen 2020 Tokio: tickets en accommodatie

Olympische Spelen 2020 Tokio: tickets en accommodatie Van 24 juli t/m 9 augustus 2020 vinden in Tokio, Japan de Olympische Spelen 2020 plaats. Nederland zal daarbij in tal van sportdisciplines vertegenwoordigd zijn. Traditioneel reizen gedurende de Spelen ook duizenden Nederlandse supporters af om tijdens het evenement onze Olympiërs aan te moedigen tijdens bijvoorbeeld het hockey, zwemmen, atletiek, judo of zeilen. Wil je één of meerdere van de wedstrijden in Tokio of omstreken bijwonen dan verdient het de aanbeveling ver van tevoren te beginnen met het plannen hiervan. Zowel voor de toegangsbewijzen, vliegtickets en vooral accommodatie moet je er namelijk snel bij zijn.

Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio


Olympische Spelen 2020

De Olympische Zomerspelen van 2020 vinden plaats in Tokio in Japan van 24 juli t/m 9 augustus 2020. Het is na de Olympische Spelen van 1964 de tweede keer dat Tokio gaststad van de spelen is en na de Winterspelen van 1998 in Nagano is het het derde Olympische evenement in Japan. Dat de Spelen in Tokio worden gehouden werd bekendgemaakt in 2013, toen bleek dat het Japanse bid meer stemmen kreeg dan dat van Istanboel en Madrid. In de tweede stemronde behaalde het bijna twee keer zo veel stemmen als het Turkse bid.

Locaties van de sportevenementen

Alhoewel Tokio gaststad van de Spelen is worden zelden alle sportevenementen binnen de grenzen van één stad gehouden. De Spelen van 2020 worden verspreid over in totaal 38 stadions, hallen, parken, parcours en watergebieden. Zes van deze locaties liggen binnen de zogenoemde Heritage Zone. Hierbinnen bevinden zich het Olympisch Stadion en de locaties waar het handbal, tafeltennis, judo, karate, gewichtheffen, atletiek en de wegwedstrijd bij het wielrennen plaatsvinden.

Een twintigtal venues bevindt zich in en om de Baai van Tokio, ook wel de Tokyo Bay Zone genoemd. Hier vinden het roeien, kanoën, zwemmen, schoonspringen, waterpolo, boogschieten, hockey, volleybal, BMX, skateboarden, turnen, tennis, beachvolleybal, eventing, sportklimmen, 3x3 basketbal en de triatlon plaats.

Een twaalftal venues bevindt zich elders, op een afstand binnen een straal van vijf kilometer van het Olympisch Dorp. Het gaat om de locaties waar de onderdelen van het sportschieten, moderne pentatlon, badminton, voetbal, rugby sevens, zeilen, surfen, schermen, worstelen, taekwondo, dressuur, jumping (paarden), golf, baanwielrennen, mountainbiken, honkbal en softbal worden gehouden. Voor het voetbal wordt gebruik gemaakt van in totaal zeven stadions waarvan er twee in Tokio liggen (waaronder het Olympisch Stadion). De overige stadions zijn verspreid over de rest van Japan (Yokohama, Saitama, Sendai, Ibaraki en Sapporo).

Kaartverkoop en ticketprijzen

Het bijwonen van een Olympische Spelen is een zeer bijzondere ervaring. Nergens zie je zo veel verschillende sporten bij elkaar op het allerhoogste niveau. Daarbij is ook de samenkomst van de toeschouwers uit alle delen van de wereld een bijzondere happening. Maar ook voor wie zich vooral onder landgenoten bevindt is er wat wils: het Holland Heineken Huis opent elke dag zijn deuren en als er Nederlandse medaillewinnaars zijn dan worden ze daar gehuldigd. Wil je één of meerdere sportevenementen bijwonen dan kun je hiervoor tickets bestellen.

De organisarie heeft bekend gemaakt dat de gemiddelde prijs van een ticket op 7,700 yen (circa 59) ligt. 60% van de tickets kost echter 4,400 yen (circa 34) of minder. De prijs voor tickets voor de finales van de populairste sporten - zoals het basketbal - mag niet hoger liggen dan 30,000 yen (circa 229), al is de verwachting dat ze via derden voor een veelvoud verkocht zullen worden. Toegangsbewijzen zullen zowel online als via reisorganisaties verkocht worden. De officiële verkoper van de tickets is PIA.

Reizen naar Tokio

Tokio is natuurlijk een wereldstad en daarom goed te bereiken vanuit alle uithoeken van de wereld. Sinds de Tweede Wereldoorlog geldt er echter een vliegverbod boven de stad Tokio waardoor alle vliegvelden buiten de stadsgrenzen liggen. Narita International Airport in de prefectuur Chiba is het grootste vliegveld voor wat betreft internationale vluchten en dé toegangspoort tot Japan voor veel intercontinentale reizigers. Dit vliegveld ligt zo'n 60 kilometer ten oosten van Tokio. Vanaf het vliegveld zijn er talloze mogelijkheden om snel in de stad te geraken. Zo kun je reizen per trein of exprestrein maar uiteraard ook per bus of taxi. Afhankelijk van het gekozen vervoersmiddel ben je normaliter in een half uur tot een uur in de stad. KLM vliegt rechtstreeks op Narita International Airport. Vlieg je vanaf Düsseldorf of Brussel dan kan dit ook met All Nippon Airways (2019). Het valt daarnaast te verwachten dat rondom de Spelen ook diverse charters worden aangeboden naar Narita International Airport en het tevens in de buurt gelegen Haneda Airport (waar normaliter niet rechtstreeks op gevlogen kan worden vanuit Nederland).

Als je wilt afreizen naar Tokio om de Olympische Spelen bij te wonen dan verdient het de aanbeveling vroeg te beginnen met plannen. Je kunt dan gedurende een wat langere periode de ticketprijzen in de gaten houden en snel boeken wanneer je er een vindt voor een goede prijs.

Accommodatie in Tokio

Wil je gedurende de Olympische Spelen van 2020 in Tokio verblijven dan is het belangrijk vroeg je accommodatie te boeken. Vaak zijn de meeste hotelkamers en andere accommodaties namelijk al maanden zo niet een jaar van tevoren volgeboekt. De prijzen van kamers die er nog wel zijn schieten bovendien vaak enorm omhoog hoe dichter het evenement nadert. Zoek je online naar hotels dan is het vaak niet mogelijk om langer dan twaalf maanden vooruit te boeken. Wil je al eerder boeken dan kun je het beste direct contact opnemen met het hotel en vragen of het mogelijk is om een kamer te boeken binnen de periode van 24 juli t/m 9 augustus 2020 omdat je komt voor de Spelen. Je zult dan vast niet de eerste zijn die komt met dit verzoek. Uiteraard moet je dan wel bereid zijn al zo ver van te voren te betalen of een aanbetaling te doen.

Lees verder

© 2018 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Uitslagen en programma synchroonzwemmen - OS 2020Uitslagen en programma synchroonzwemmen - OS 2020Artistiek zwemmen (voorheen synchroonzwemmen tot 2017) is een evenement op de Olympische Zomerspelen sinds de Spelen van…
Uitslagen en programma triatlon - OS 2020Uitslagen en programma triatlon - OS 2020De Olympische Zomerspelen 2000 zagen het eerste optreden van de triatlon. 48 vrouwen en 52 mannen streden in afzonderlij…
Olympisch vrouwenvoetbal 2020, live op tv en livestreamOlympisch vrouwenvoetbal 2020, live op tv en livestreamOp woensdag 22 juli begint het vrouwenvoetbaltoernooi op de Olympische Spelen 2020. De finale van dit damesvoetbaltoerno…
Olympische Spelen 1896-2020Olympische Spelen 1896-2020Van 24 juli tot 9 augustus 2020 vinden in Tokio de 29ste Olympische Spelen plaats. 124 jaar eerder, in 1896, werden in A…
De Olympische Spelen en een overzicht tot en met 2028De Olympische Spelen en een overzicht tot en met 2028De geschiedenis van de Olympische Spelen begint eeuwen geleden in het oude Griekenland. Meer dan 1500 jaar zijn er geen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Asao Tokolo, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Summer_Olympics
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo#Transportation
  • http://www.tokyoolympicjapan.com/ticket-e.html
  • https://trulytokyo.com/how-to-buy-tokyo-olympic-tickets/

Reageer op het artikel "Olympische Spelen 2020 Tokio: tickets en accommodatie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Laatste update: 26-12-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Evenementen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!