InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Evenementen > Wat is er in 2018 te doen in Scheveningen?

Wat is er in 2018 te doen in Scheveningen?

Wat is er in 2018 te doen in Scheveningen? 2018 is een bijzonder jaar voor Scheveningen. In 2018 viert Scheveningen namelijk zijn 200-jarig bestaan als badplaats. Er staan allerlei speciale evenementen, tentoonstellingen en optredens op het program, die zowel op Scheveningen als in Den Haag plaatsvinden. Naast de vaste, jaarlijkse evenementen zoals het Vuurwerkfestival en het Historisch Festival Scheveningen, organiseert Scheveningen extra veel andere activiteiten om zijn kroonjaar flink in het zonnetje te zetten. Of het nu sport, cultuur, dans, culinair of vuurwerk is, het komt allemaal extra aan bod in 2018. Wat is er in 2018 te doen in Scheveningen?

Jacob Pronk, grondlegger van de badplaats

Oranjeaanhanger en slimme koopman Jacob Pronk bouwde in 1818 het eerste badhuis op Scheveningen. Het was al in het eerste jaar een daverend succes. Jacob Pronk opende in dat eerste jaar - tegelijk met de deuren van zijn badhuis - in feite het eerste strandseizoen van Scheveningen. Op een gegeven moment werd Pronk uitgekocht en werd zijn flink uitgebouwde badhuis vervangen door een nieuw gebouw met de chique naam 'het Grand Hôtel des Bains'. Later in 1884 werd dit gebouw op zijn beurt weer vervangen door het Kurhaus. Scheveningen is sinds de tijd van Jacob Pronk onherkenbaar veranderd en gemoderniseerd. Er zijn havens aangelegd en een visafslag. Het toerisme loopt het gehele jaar door en is niet meer seizoensgebonden. Het strandleven van tegenwoordig vindt plaats vanaf Duindorp en het Zuiderstrand door naar het Noorderstrand bij de Vuurtoren tot ver voorbij de Pier richting Wassenaar.

Themaweken 200 jaar Scheveningen Feest aan Zee

Aircooled eventAircooled event
Gezien de vele bezoekers en toeristen die naar Scheveningen komen, is 2018 een uitstekend jaar om nog flinker uit te pakken dan gebruikelijk. Naast de vaste, jaarlijkse evenementen zoals het Vuurwerkfestival en Vlaggetjesdag, worden een groot aantal andere feesten, festivals en events tijdens 2018 georganiseerd op Scheveningen onder de noemer Feest aan Zee. Er worden ook themaweken georganiseerd. De themaweken zijn:
 • Liefde aan Zee;
 • Festival aan Zee;
 • Kind aan Zee.

De geplande evenementen vinden in een bepaalde periode plaats en houden telkens verband met de bijbehorende thema. Zo valt de thema Liefde aan Zee in de periode van Valentijnsdag. In Den Haag vinden ook allerlei evenementen plaats die verband houden met Scheveningen 200 jaar zoals de zandsculptuur wedstrijden op het Voorhout, diverse concerten, (surf)films en allerlei museale tentoonstellingen waaronder Max Liebermann, de Haagse School en Johan Giesen. In het Haags Historisch Museum is vanaf 29 juni tot 10 november bijvoorbeeld een tentoonstelling met de alles zeggende titel 'van kuren tot kitesurfen 200 jaar badcultuur' te bewonderen.

Liefde aan Zee 2018

Tijdens de themaweek Liefde aan Zee komen romantiek en de liefde ruimschoots aan bod. In het Kurhaus - ook wel de parel van de Noordzee genoemd - wordt een Latin Caribbean Weekend gehouden met live-optredens, dansworkshops en de mogelijkheid om van heerlijke spijzen te proeven. In het Zuiderstrandtheater (Duindorp) wordt op Valentijnsdag een speciale concert gehouden met romantische muziek en onverwachte ('suprise') gasten. De muziek is veelzijdig en omvat onder meer werken van Nederlandse bodem (Toon Hermans) opera, musical, en film- en televisieseriemuziek. Met de actie 'Message in a Bottle' kunnen geliefden een boodschap (flessenpost) in een van de liefdesbomen (laten) hangen en kans maken op een prijs. Er zijn schrijverstafels op verschillende plekken in de stad te vinden om een liefdebericht te schrijven voor in een van de twee liefdesbomen. In de Sea-Life Centre bestaat de mogelijkheid om naast een aquarium een tafel te reserveren met Valentijnsdag om romantisch te tafelen met zijn twee. Het zal niet verbazen dat vis niet op het menu staat. Tot slot worden in februari twintig grote zandringen op het strand (ter hoogte van de Keizerstraat) uitgegraven, die telkens springplank dan wel eindpunt vormen voor allerlei geplande activiteiten, zoals de finish van de City Pier Light Walk in maart.

Festival aan Zee

De themaweken van Festival aan Zee zijn van 1 juni tot en met 20 juni 2018. Tijdens deze periode staan Vlaggetjesdag en Festival Classique als jaarlijkse evenementen uiteraard op de agenda. Daarnaast vindt het DuneArt festival plaats (een smeltkroes van jazzklanken met beeldende kunst op 8, 9 en 10 juni) en een Oerol-festival in klein formaat in de duinen bij het zuiderstrand. De duinenpartijen bij het Zuiderstrand zijn in principe niet toegankelijk voor derden, maar voor dit feest wordt een uitzondering gemaakt. Op de mini-Oerol kunnen toneel- en muziekvoorstellingen in combinatie met beeldende kunst worden bijgewoond.

Verder vindt het evenement Liefdeskuren tijdens de themaweken Festival aan Zee plaats. Liefdeskuren is een omlijste audiowandeling waarbij bijzondere plekken kunnen worden bezocht, zoals de Luchtwachttoren in de duinen en aan een afgesloten gedeelte van de Pier.

Kind aan Zee

In de periode 17 - 28 oktober 2018 (herfstvakantie) staat Scheveningen in het teken van 'Kind aan Zee' met duurzaamheid als hoofdthema. De organisatie van Kind aan Zee werkt samen met het Museon, Muzee en Sea-Life Centre om de kinderen iets speciaals (en educatief) aan te bieden. Deze tijd is overigens een uitstekend moment om een bezoek te brengen aan de Vuurtoren, het Museon, Muzee en de Sea-Life Centre die op de Scheveningse boulevard staat. Naast de diverse aquaria in Sea-Life is er ook een 'voelpoel', waar zeedieren onder begeleiding aangeraakt mogen worden. Verder hanteert Sea-Life vaste voedertijden, die de moeite waard zijn om bij te wonen.

Hoe viert Scheveningen zijn 200-jarig bestaan?

Scheveningen: de haringeter / Bron: Wfvanvalkenburg, Flickr (CC BY-2.0)Scheveningen: de haringeter / Bron: Wfvanvalkenburg, Flickr (CC BY-2.0)
Het hele jaar rond zijn speciale Scheveningen 200 jaar-evenementen gepland. Sommige daarvan zijn afhankelijk van het weer, zoals de vuurwerkfestivals. Het kan daarom zo zijn dat een evenement wordt uitgesteld tot een latere datum. Een aantal evenementen zijn de moeite waard om nader te bekijken. Zo is de Bon Fire Beach Fest een bijzonder evenement. Met dit festival wordt het strandseizoen goed en wel geopend. Het is mogelijk om deel te nemen aan sportieve activiteiten of om bij een kampvuur te luisteren naar muzikale optredens. Uiteraard komt de inwendige mens ook ruimschoots aan bod tijdens dit feest. Daarnaast zijn een aantal vuurinstallaties te zien onder medewerking van de vuurtheatergroep Carabosse. Een ander bijzonder evenement is Sportstad aan Zee. Tijdens de open dagen van Sportstad aan Zee kunnen personen proeven van een twintigtal verschillende buiten-, water-, urban- en strandsporten omgeving Beach stadion op het Noorderstrand.

Een extra attractie (en traktatie) bij een bezoek aan Scheveningen is het meevaren met een tocht van de Willemsvaart. Zij organiseren boottochten vanuit de Haagse binnenstad naar de kust. Tijdens de tocht vertelt een gids - zijn verhalen omlijst met allerlei anekdotes - over de passerende bezienswaardigheden vanaf het water. Willemsvaart organiseert ook thematochten tijdens festivals.

Bonfire Beachfest

Om het strandseizoen in te luiden worden op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april op het strand van Scheveningen diverse activiteiten georganiseerd. Vanaf het Zwarte Pad (ter hoogte van het Carlton Beach hotel) tot aan de vissershaven is een gratis festivalterrein ingericht. Allerlei optredens van bands, dj's en vuuracts staan op de agenda. Op deze dagen vieren diverse strandtenten ook de officiële opening van het strandseizoen met een eigen feestje. Foodtrucks zullen tijdens het festival niet ontbreken voor de inwendige mens. Een spectaculaire attractie is de vuurtuin (ter hoogte Sol Beach - Beelden aan Zee). Daar treedt het Franse Compagnie Carabosse (vernoemd naar de slechte fee uit Doornroosje) op met hun adembenemende vuurshow. Daarbij worden grootschalige vuurinstallaties en vuurobjecten groots en indrukwekkend ingezet. Naast de vuurtuin worden containerstages geplaatst voor de optredens van bands en dj's. De opbouw van de Bonfire Beachfest is ook een bezoekje waard. Op de website van het festival en in de online krant 'de Scheveninger' staan activiteiten, de locaties en de line up van de bands en dj's op beide dagen.

Wat is er te doen? De evenementen en activiteiten op een rij

EvenementGeplande datum
Haring en Scheveningen: de beste maatjes (Muzee)10 december 2017 tot en met 15 april 2018
Kauwe klauwe rit (oude Puch- en Tomas-brommers)28 januari 2018
Themaweek Liefde aan Zee9 tot en met 18 februari 2018
Liefdesbomen in Den Haag (flessenpost) 8 februari - 11 februari 2018
Sea Side Market (op de Pier) diverse data, bijvoorbeeld 10 februari -11 februari 2018
Gin Festival (op de Pier) 17 en 18 februari 2018
What the fork? Foodtruckfestival (op de Pier) 24 en 25 februari 2018
Zilte zoenen. Concert in het Zuiderstrandtheater14 februari 2018
Caribisch dansweekend in het Kurhaus 17 en 18 februari 2018
Landmark Decenniaringen aan Zee, Iconisch Strandlandschap12 februari - 12 april 2018
Sea Life Valentijndiner14 februari 2018
Voorrondes van Het Schevenings Liedvanaf 7 maart 2018
City Pier Night Walk9 maart 2018, 16:00 - 23:00 uur
44e City Pier City loop11 maart 2018, 9:30 - 16:00 uur
Frans Bauer Tour de Frans12 maart 2018 Circustheater
11e Internationaal Marathon Scheveningen - Zandvoort18 maart 2018, 11:00 uur
Scala Varieté aan Zee, Circus in de Branding in Lourdeskerk25 maart 2018 vanaf 16.00 uur
Hipfest popfestival, Keizerstraat 30 maart 2018 16:00 - 23:00 uur
Last 7 words, Dutch Junior Dance Division 30 - 31 maart 2018
Historische rondleiding Kurhaus1 april 2018
Bibliotheek aan Zee (ook digitaal)vanaf 1 april 2018
Paaseieren zoeken bij Ringen aan Zee 10.30 uur - 11.30 uur 2 april 2018
Museumweek9 april tot en met 15 april 2018 (Beelden aan Zee, Muzee en Museon)
Haring en Scheveningen tot en met 15 april 2018, Muzee Scheveningen
Het wilde oogtot en met 18 mei 2018
67e Duinenmars 7 april 2018 - 8 april 2018
Afbraak van de Ringen aan Zee begint 9 april 2018
Figuranten info avond, Historisch Festival11 april 2018, Oude kerk, Keizerstraat 8
Wandelexcursie met boswachter, Westduinpark14 april 2018
Opruimestafette 2018 strand Scheveningen. 14 april 2018 inloop 12.30 Pier. TrashUre Hunt, met piratenspel
Blauwe golf, fietsroute van stad naar strand vanaf 19 april 2018, 30 bakens over 5 km tussen CS en strand. Verlicht in de avonduren
BonFire Beach Fest 20 en 21 april 2018
Wandeltocht de Zeemansloop (17e keer) 21 april 2018, 7:00 - 14:00. Start Laan van Poot. 5 tot 40 km
John de Bever en Marianne Weber23 april 2018 Circustheater
Nationale reddingbootdag 28 april 2018
Jaarmarkt Boulevard o.a.op 29 april 2018 (elke maand tijdens het zomerseizoen)
200 jaar badmode, expositie in acht badhuisjes vanaf 1 mei 2018, op de Pier
Aramco Beach Run met randprogramma in Beachstadion6 mei 2018, diverse afstanden
Grote hits BZN Jan Keijzer en Annie Schilder7 mei 2018 Circustheater
200 Acts voor 200 jaar Scheveningen (live muziekfestival) 10 -13 mei 2018
In touw voor de toerist (Muzee)10 mei - 9 september 2018
Historisch Feest aan Zee****(met o.a. zeilwagen Simon Stevin) 12 mei 2018, 11:00 -17:00
Open dagen Sport aan Zee (opening strandsport seizoen)18 mei tot en met 21 mei 2018
North Sea Regatta (Inshore races Scheveningen)18 tot en met 21 mei 2018
Opening strandsportseizoen (Beachstadion)18 mei 2018
Beach Fives Rugby Evenement, (Beachstadion) 26 en 27 mei 2018
Aircooled Scheveningen (VW Oldtimers) 27 mei 2018
Themaweken: Festival aan Zee1 juni tot en met 20 juni 2018
Tentoonstelling: de vis wordt duur betaald1 juni tot en met 30 juni 2018
Fototentoonstelling Noordzeevis (op de Pier) 1 juni tot en met 30 juni 2018
Tentoonstelling Johan Creten: Beelden aan Zee1 juni tot en met 30 september 2018
Stoom (machines) op Scheveningen - SOS festival 2 en 3 juni 2018, 10:00 - 18:00 uur
50 years of the Cats4 juni 2018 Circustheater
Wereldkampioenschappen Zandsculpturen, Lange Voorhout Den Haag4 juni tot en met eind augustus 2018
Festival Classique7 juni tot en met 18 juni 2018
Liefdeskuren8 juni tot en met 23 september 2018
DuneArt8 juni tot en met 10 juni 2018
Bunkerdag 2018 (Atlantikwall Museum)9 juni 2018
Haringparty tweede binnenhaven, korte kant, op de terrassen. 17.00 - 19.00 uur 15 juni 2018
Sing Along muziekspektakel na de haringparty, hoofdpodium tweede binnenhaven 15 juni 2018
Oudvissersdag15 juni 2018
Vlaggetjesdag16 juni 2018
Gospel aan de Haven17 juni 2018
Rob de Nijs, jubileumconcert18 juni 2018 Circustheater
Watersprookje Ondine (Koninklijke Schouwburg, Den Haag)19 juni tot en met 7 juli 2018
TrashUreHunt (bij eb, de Pier is startpunt) 21 juni 2018, rondom 13:00 uur
Volvo Ocean Race Festival 23 juni tot en met 1 juli 2018
ROC Mondriaan School modeshow Kurhaus4 juli 2018
Country Festival Scheveningen 7 juli - 8 juli 2018, 12:00 -19:00
De Parade (Westbroekpark)13 juli - 22 juli 2018
WK Zeezeilen - Offshore Sailing World Championship12 juli tot en met 20 juli 2018
**DELA EK Beach Volleybal 201815 - 22 juli 2018
Internationaal Vuurwerkfestival10, 11, 17 en 18 augustus 2018 (data onder voorbehoud)
Historisch Festival Scheveningen18 augustus 2018
Schollenpop Zuiderstrand25 augustus 2018
SLS classic car rally2 september 2018 (finish Scheveningen)
Golden Earring. Live on the Beach6 september 2018
Anouk. Live on the Beach7 september 2018
*Community operavoorstelling, Kwekers in de Kunst6 t/m 13 september 2018
Vissersopera Harde Handen (Zuiderstrandtheater)8 september 2018, 20:00 uur
***Cesar Zuiderwijk concert en recordpoging drummers Four horizons, 2000 drummers aan zee, 9 september 2018
Open Monumentendag8 en 9 september 2018
Opening KopS (Muzee)14 september,18:00 uur
Overzichtstentoonstelling Feest aan Zee (Muzee) vanaf 14 september 2018
KopS Kunstrouteweekend - atelierroute15 en 16 september, 13:00 -18:00 uur
Prinsjesdag strandoefening cavalerie ere-escorte17 september 2018,10:00 -11:30
3e editie Terug naar de Kust, zang- en korenfestival22 september 2018
13e Shantykorenfestival23 september 2018
Internationaal Vliegerfestival 2018eind september 2018
Tentoonstelling Ossip Zadkine (Beelden aan Zee)1 oktober - 30 november 2018
Vissch: culinair visfestival (lokale horeca)5 oktober 2018
Jazz at Sea 12 oktober tot en met 28 oktober 2018
Make a change festival 13 oktober tot en met 14 oktober 2018
Themaweek: Kind aan Zee 17 oktober - 28 oktober 2018
Mute Sounds Festival (Pier) 20 oktober 2018,12:00 -21:00 uur
Jazz at Sea26 tot en met 28 oktober 2018
Red Bull knockout motorcross9 en 10 november 2018
Intocht Sinterklaas 2018november 2018
Scheveningen Light Walk8 december 2018
Winter Vuurwerkfestivalnovember en december 2018
Cool Event Schaatsbaan eind november 2018 - januari 2019
Vreugdevuren 2018 Duindorp en Scheveningen dorp27 december - 31 december

De vermelde data in de matrix zijn onder voorbehoud. Controleer altijd de website van de gemeente Den Haag voor de actuele data en tijden. Op diverse Scheveningse websites zoals op die van de lokale kranten, kunt u de wekelijke popagenda raadplegen of uitgaanstips lezen. Hierin wordt aandacht besteed aan onder meer evenementen of live muziek in cafés, plaatselijke kroegen, strandtenten en restaurants.

*Community operavoorstelling september 2018

Het festival Classique zoekt zangers (M/V) voor het theaterspektakel Carmina Burana dat op het Noorderstrand van Scheveningen drie keer zal worden opgevoerd. De uitverkorenen maken deel uit van het speciaal voor dit spektakel samengestelde projectkoor van 300 personen. De deelnamekosten bedragen 50 euro per persoon. De wekelijkse avondrepetities beginnen in de week van 12 maart (optie voor de maandagavond in Den Haag of dinsdagavond op Scheveningen).
 • 5 juni voor generale repetitie
 • 6 juni generale repetitie
 • 7, 8 en 9 juni voorstellingen
 • 10 juni eventuele extra voorstelling (succesoptie)

**Vrijwilligers gevraagd voor DELA EK Beachvolleybal juli 2018

Het EK Beachvolleybal evenement heeft vrijwilligers nodig. Aanmelden kan bij Eventmakers. Een vrijwilliger dient op 13 juli 2018 minimaal 16 jaar oud te zijn (m.u.v. de functie court crew). Een vrijwilliger is vier shifts beschikbaar in zijn/haar opgegeven periode/stad. Beheersing van de Nederlandse of Engelse taal is verplicht. Een vrijwilliger ontvangt een kledingpakket in de stijl van het evenement, eten en drinken, maar reis- en verblijfkosten worden niet vergoed.

***Cesar Zuiderwijk, 2000 drummers aan zee: deelnemers gezocht

Wie ooit gefantaseerd heeft om samen met Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk te musiceren, kan in september op het strand van Scheveningen zijn/haar droom waar maken. Op de website 2000drummersaanzee.nl staat over dit groots evenement:

"Four Horizons is een groots spektakel waarin Cesar Zuiderwijk vier volstrekt eigen slagwerkculturen met elkaar laat samenspelen: 500 drummers (Noord), 500 percussionisten (Zuid), 500 djembéspelers (West) en 500 taikospelers (Oost). Tweeduizend slagwerkers in totaal, die een geweldige performance op het strand van Scheveningen zullen brengen, met medewerking van wereldberoemde drummers".

Aanmelden kan via het formulier op de website. Het is mogelijk om als individu of als drumgroep in te schrijven voor dit event (te denken valt aan groepen als percussie, drumband, sambaschool, djembé enzovoorts).

****Historisch Feest aan Zee: figuranten gezocht

Dit evenement vindt plaats op 12 mei 2018. Op het strand zijn op die dag de zeilwagen van Simon Stevin en andere historische objecten te bewonderen. Daaromheen worden taferelen uitgebeeld en zijn traditionele strandfiguren te zien, zoals de badmeester en de haringventer. Een schelpenvisser en een visserman ontbreken ook niet naast de gebruikelijke badgasten van weleer. De organisatie zoekt figuranten om deze dag tot een succes te maken. Aanmelden kan via de website www.feestaanzee/figurant.

het Scheveningse vrouwtjehet Scheveningse vrouwtje
Reuzenrad Pier ScheveningenReuzenrad Pier Scheveningen
Ringen aan zeeRingen aan zee

Lees verder

© 2018 Meus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Scheveningen, uittips voor een dagje uit of weekendje wegScheveningen, uittips voor een dagje uit of weekendje wegScheveningen wordt door velen gezien als de badplaats van Nederland. Het mooie uitgestrekte strand en de gezellige boule…
Betaaldata zorgtoeslag 2017 en 2018Betaaldata zorgtoeslag 2017 en 2018Wat zijn de betaaldata en voorwaarden voor de zorgtoeslag 2017 en 2018, hoe werkt de zorgtoeslag? De zorgtoeslag 2017 en…
TT Assen: 29 juni - 1 juli 2018TT Assen: 29 juni - 1 juli 2018Het motorfestival van Nederland is de TT Assen. De afkorting TT staat voor Tourist Trophy en het evenement wordt eenmaal…
Verplichte vrije dagen 2018 en 2019 en schoolvakantiesVerplichte vrije dagen 2018 en 2019 en schoolvakantiesWat zijn in 2017, 2018 en 2019 de verplichte vrije dagen en schoolvakanties, wat de data? Wie werkt heeft bovenop deze v…
Zomercarnaval Rotterdam: 28 juli 2018Zomercarnaval Rotterdam: 28 juli 2018Het kleurrijkste festival van Nederland is het Zomercarnaval dat elke zomer plaatsvindt in Rotterdam. Het Zomercarnaval…
Bronnen en referenties
 • http://www.nncpcloopdenhaag.com/
 • http://www.scheveningenzandvoort.nl/#
 • https://www.nationalemuseumweek.nl/
 • https://www.knrm.nl/reddingstations/knrm-reddingstation-scheveningen
 • /www.openmonumentendag.nl/
 • https://historischfestivalscheveningen.nl/
 • https://deparade.nl/
 • http://www.schollenpop.nl/
 • http://www.cooleventscheveningen.nl/
 • http://www.allesoverscheveningen.nl/agenda/
 • https://denhaag.com/nl/feestaanzee/programma
 • http://www.denhaagcentraal.net/3018/programma-jaar-scheveningen
 • http://www.kwekersindekunst.nl/blog/
 • https://www.vvv.nl/nl/activiteitenkaart/detail/liefdeskuren--12e99e67-77c1-437f-aff4-fe09515b4d01
 • http://willemsvaart.nl/2018-feestvaren-200-jaar-scheveningen-bad/
 • http://www.denhaag.wiki/index.php/nl/cultuur/hagenezen/405-jacob-pronk
 • https://www.facebook.com/puchtomosclubnederland/photos/pb.287302661412297.-2207520000.1516355099./1146972812111940/?type=3&theater
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kouwe_klauwe
 • http://shinhajimeru.nl/2017/11/12/duinenmars-2018/
 • https://www.knrm.nl/nieuws/agenda/knrm-reddingstation-scheveningen/reddingbootdag-scheveningen-2018
 • https://www.de-scheveninger.nl/digitale-krant/
 • https://scheveningen-nieuws.nl/
 • www.descheveningschecourant.nl
 • http://krant1.haagsekustmedia.nl/
 • http://www.kwekersindekunst.nl/meedoen
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Carmina_Burana_(Orff)
 • https://www.vvv.nl/nl/activiteitenkaart/detail/jazz-at-sea--52dcff18-255b-4458-8345-33dca86d0131
 • https://www.liveonthebeach.nl/nl/anouk
 • https://www.volleybal.nl/dela-ek-beach?gclid=CjwKCAiAt8TUBRAKEiwAOI9pAK2CMiBSbYADiOyk4JgE3Px--RslNGwrCTLUs3qUKC7HtPXOr0tFAxoCJ1oQAvD_BwE
 • https://denhaagfm.nl/2018/03/02/drummer-cesar-zuiderwijk-opent-ringen-aan-zee/
 • https://www.2000drummersaanzee.nl/actueel/
 • https://www.aramcobeachrun.nl/
 • https://www.bonfirebeachfest.com/
 • Afbeelding bron 1: Wfvanvalkenburg, Flickr (CC BY-2.0)

Reageer op het artikel "Wat is er in 2018 te doen in Scheveningen?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Meus
Laatste update: 27-04-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Evenementen
Bronnen en referenties: 34
Schrijf mee!