Maak je vakantie nog leuker – Het puntensysteem

Maak je vakantie nog leuker – Het puntensysteem Je bent jong, je gaat op vakantie met vrienden en je wilt meer dan alleen maar zon, zee en zuipen. Goed nieuws, want na afloop van dit artikel weet jij dat dat kan. Want wat dacht je bijvoorbeeld van het puntensysteem? Zo maak je je vakantie nog leuker. Het idee is heel simpel, je stelt van tevoren een lijst samen met kleine opdrachtjes. Het lijkt eigenlijk verdacht veel op het voormalig BNN-programma Crazy 88, alleen dan iets minder extreem. Deze opdrachten worden gedurende de vakantie uitgevoerd en leveren per persoon punten op. Na afloop van de vakantie heb je een winnaar en een verliezer. Maak het extra leuk door de verliezer een opdracht uit te laten voeren voor de winnaar, maar maak het niet te gek. Je wilt natuurlijk wel vrienden blijven.

Dan is er nog een onderscheid te maken in verschillende opdrachten. Je hebt opdrachten die eenmalig geldig zijn, zie dat als een kortingsbon. En je hebt opdrachten die oneindig lang doorgaan, zie dat als het bordje ‘actie’ dat al vijf jaar boven het schap van een winkel hangt. Hieronder worden deze verschillende opdrachten kort beschreven.

Eenmalige opdracht

Zoals al eerder gezegd, is deze opdracht maar één keer geldig. Het gaat er dus om, wie heeft als eerst de actie uitgevoerd. Deze opdrachten kun je zo gek mogelijk maken. Je kunt simpel beginnen met de opdracht: Wie is het eerst in de Spaanse zee? Of welk land je dan ook naartoe gaat. Ren de roltrap op in de omgekeerde richting. Gaat de roltrap omlaag, dan ren jij omhoog. Of wat dacht je dan, ren naakt door de supermarkt? Je kunt ze zo gek niet bedenken. Dit zijn de opdrachten waar de echte punten mee te verdienen zijn. Kijk onderaan dit artikel voor meer voorbeelden.

Oneindige opdracht

Dan de opdracht die nooit eindigt. Het maakt niet uit wie deze actie als eerst uitvoert, het gaat erom hoe vaak je hem uitvoert. Drink een biertje in één slok op, is een klassieker. Net zoals het verboden woord, dat uiteraard voor minpunten zorgt. Win een potje poker staat ook vaak in de lijstjes of ga jij een Turkse pizza bestellen in een vijf sterren restaurant? Verbind niet te veel punten aan deze opdrachten, want hier gaat het snel.

Minpunten

Natuurlijk gaat het erom dat je zoveel mogelijk punten scoort, maar het is nog veel leuker om iemand te betrappen die minpunten pakt. Het verboden woord is de klassieke valstrik, pak een woord dat je vaak gebruikt (ook weer niet te vaak) en verbindt dat aan het spelletje. Tip: het woord Sleutel werkt uitstekend, die zeg je zonder erbij na te denken. Ga je naar de Spaanse costa’s, dan zul je wel veel Duitsers tegenkomen. Zoenen met een Duitser kan daarom gegarandeerd op jouw puntenlijstje tevoorschijn gehaald worden.

Voorbeelden eenmalige opdrachten

Hieronder tref je een lijst aan met mogelijke opdrachten en een mogelijk aantal punten. Deze lijst is niet heilig en aan te passen hoe jij hem wilt. Net zoals dat het aantal punten aan te passen is naar jouw wensen.

OpdrachtAantal punten
Het eerste in de zee van [land van bestemming] 5
Naaktzwemmen15
Iemand ten huwelijk vragen (verplicht door de knieën10
Op de bar dansen3
Shirt verkeerd om aan tijdens het uitgaan5
Meer dan 100 ml vloeistof mee in vliegtuig5
Kotsen in het appartement-10
In een hartje kotsen10
Een groep van 10 mensen laten geloven dat je BN’er bent20
Op de grond slapen, zonder kussen en deken5
Naakt door de supermarkt rennen100
In omgekeerde richting de roltrap op3
Appartement van de buren schoonmaken20
Boete krijgen10
Als eerste in het ziekenhuis10
Met een ambulance naar het ziekenhuis10
Een liter fles cola in één slok op drinken10
Op de foto met een Bekende Nederlander5
Op de foto met een Bekende Duitser-5
Haal vier plakjes worst bij de slager2
Eet een citroen in één keer op8
Eet zes rauwe eieren6
Vraag of je drie eieren op iemands hoofd kapot mag slaan en doe er maar 26
Steel de WC-verfrisser10
Bel tien keer aan bij dezelfde deur10
Knuffel een agent30
Koop 1 losse druif (bon=bewijs)5

En zo zijn er nog heel veel meer opdrachten te verzinnen, laat ook je eigen creatieve geest zijn werk doen. Dit resulteert vaak in nog meer leuke opdrachten.

Oneindige opdracht

Met deze opdrachten zijn de meeste punten te verdienen. Doe er ook opdrachten tussen die heel praktisch zijn. Normaalgesproken wordt de afwas natuurlijk nooit gedaan, maar als je hier punten aan verbind, dan zul je zien dat het toch opeens een stuk makkelijker gaat. Hetzelfde geldt voor het schoonmaken van het appartement en het wegbrengen van het afval. En wat dacht je van koken? Maar veel leuker zijn de opdrachten, drink een biertje in één slok op. Regel een nummer van iemand van het andere geslacht. Geld verdienen op vakantie. Naast dat er veel punten te verdienen zijn, zijn er ook weer een hele hoop te verliezen. Overdag slapen in het appartement? En de stank van poeplucht kunnen we ook niet gebruiken natuurlijk. Een rondje afslaan tijdens het uitgaan. Je drinken laten vallen. En ga zo maar door, kijk hieronder voor een leuke lijst, die wederom niet heilig is, maar wel handig.

OpdrachtAantal punten
Biertje in één keer opdrinken1
Regel een nummer van iemand van het andere geslacht1
Een rondje afslaan tijdens het uitgaan-3
Geld verdienen1 per 50 cent
Overdag slapen in appartement-5
Iemand expres wakker maken voor 12.00 uur-3
Poepen in het appartement-2
De afwas doen2
Volle afvalbak legen2
Huis schoonmaken5
Koken voor de hele groep6
Drinken laten vallen-2
Eten verpesten-2
Verboden woord-1
30 uur wakker blijven5
28 uur niet douchen-5
Iets slopen in het appartement-5
Eerste vocht is een biertje2
Met de taxi-2
Uit jezelf vallen-1

En ook hier kun je weer heel lang doorgaan met bedenken van nieuwe opdrachten. Doe zo gek mogelijk, want hoe gekker je het bedenkt, hoe leuker de vakantie wordt. Spreek wel van tevoren duidelijk de regels door, sommige opdrachten kunnen voor verwarring zorgen.

Belangrijke personen

Je hebt een paar belangrijke personen in dit spel. Ten eerst de spelleider. Iemand moet er voor zorgen dat het spel in goede banen wordt geleid. Hij is ook degene die elke dag een tussenstand zal doorgeven, naar aanleiding van de lijst die op de muur hangt. Is er twijfel over het behalen van de punten, dan beslist de spelleider wat het wordt. Dan heb je natuurlijk de rode lantaarndrager en de koploper. Je kunt het extra leuk maken door de koploper een aanvoerdersband te geven. Deze mag hij dragen vanaf het moment dat hij bovenaan stond in de tussenstand (die is gegeven door de spelleider). Tot de volgende tussenstand. Is diegene dan nog steeds koploper, dan behoudt hij de aanvoerdersband. Ook voor de rode lantaarndrager, de slechtst presterende vakantieganger van dat moment, kan wat leuks worden bedacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boxer over je outfit? Of twee zweetbandjes? Ook hier geldt, vanaf het moment dat de tussenstand werd gegeven tot de volgende tussenstand moet diegene deze opdracht uitvoeren. De winnaar of de verliezer kan er voor kiezen om zich niet te houden aan deze regel, dat mag, verbindt er dan wel minpunten aan, dat maakt het extra leuk.

Winnen of verliezen

Uiteindelijk wil natuurlijk iedereen winnen, verbindt daar dan een prijs aan. Spreek bijvoorbeeld van tevoren af dat iedereen een bepaald geldbedrag inlegt, dat gaat naar de winnaar. Of je koopt er een echte wisselbeker van, de beste vakantieganger mag hem dan een jaar lang in huis houden. Ook voor de verliezer bedenken we natuurlijk wat. De overige deelnemers mogen een kwartier lang de verliezer nat gooien met waterbalonnen, of hij moet de reünie van de vakantie organiseren. Maak het niet te gek, je blijft natuurlijk vrienden en een opdracht verzinnen die je zelf ook nooit zou doen, valt ook niet in de smaak. Denk daar wel over na!

Dat was het, hiermee heb je gegarandeerd een uitstekende vakantie. Of het nou goed of slecht weer is, of je nou alleen maar met oude mensen zit of met alleen maar peuters. Het maakt niet uit, dit is gegarandeerd gieren, lachen, brullen. Een must voor een jongerenvakantie. De laatste regel is, vertel niemand van buitenaf over de lijst. Hiermee verdien je namelijk regelrechte minpunten of zelfs uitsluiting. En uitgesloten worden is hetzelfde als verliezen.

Fijne vakantie!
© 2011 - 2024 Tvp2304, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Blanes, vakantiebestemming in SpanjeBlanes is een van de populaire badplaatsen in Spanje. Veel jongeren komen erheen om 's zomers hun vakantie te vieren.
Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenJongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenBelangrijke ingrediënten van een ideale zonvakantie zijn natuurlijk een mooi strand met bars en restaurants en daarbij g…
Jongerenvakantie in Lloret de MarLloret de Mar is een vakantiebestemming in Spanje. Het hoort bij de Costa Brava en is vooral geliefd bij de jongeren. Ne…
Vakantie? Huur een Eend, Vespa of nostalgie-camper!Vakantie? Huur een Eend, Vespa of nostalgie-camper!Een Lelijk Eendje huren is allang niet meer het enige nostalgische idee voor binnen- of buitenland. Wat te denken van to…
Bronnen en referenties
  • http://sites.bnn.nl/page/crazy88
Tvp2304 (9 artikelen)
Gepubliceerd: 04-05-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.