InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Diversen > Een vakantiereis plannen met TripIt

Een vakantiereis plannen met TripIt

Een vakantiereis plannen met TripIt U kunt een complete vakantie/rondreis boeken bij een reisbureau of touroperator, maar u kunt het via internet ook allemaal zelf doen. Een handig hulpmiddel bij het plannen en organiseren biedt de website http://www.tripit.com. U kunt via deze website alles invoeren en op die manier houdt u het overzicht. Tijdens uw reis kunt u ook op meerdere manieren uw reisschema raadplegen.

Wat is TripIt?

TripIt is een website waarop u uw reizen kunt invoeren en plannen. De website is ontstaan in oktober 2006. Vanaf dat u het gebruikt zult u geen last meer hebben van stapels bevestigingsmails, vouchers en tickets. U slaat alles digitaal op en het is ook digitaal te raadplegen. Wat was het adres ook alweer van het hotel, of bij welke balie moet ik inchecken, indien u het heeft ingevoerd, kunt u het makkelijk raadplegen.

Inloggen

U maakt voor Tripit een nieuw account aan, of u logt in met uw bestaande Google of Facebook account. U maakt een nieuwe reis "Add a trip" aan, hierbij vult u de naam van de reis in, waar u naartoe gaat en van wanneer tot wanneer. Ook kunt u kiezen om de reis te delen, zodat andere gebruikers van Tripit uw reis kunnen inzien en u eventueel samen kunt gaan reizen. Als u medereizigers selecteert kunnen ook zei onderdelen van de reis toevoegen. Zo heeft de hele groep al vooraf prek voordat de reis gaat beginnen.

Plannen

Als u uw "Trip" heeft aangemaakt ziet u de data dat u wilt reizen, nu wordt het tijd om te plannen. Door op "Add Plans" te klikken voegt u onderdelen van uw reis toe aan het programma. Dit kunnen vliegreizen, autohuur, hotel boekingen en uitjes zijn. Alle informatie betreffende uw reis kunt u toevoegen. Wilt u notities, foto`s of plattegronden toevoegen, ook dat is geen enkel probleem voor TripIt. Dit toevoegen kunt u handmatig doen, u mailt de bevestiging van uw boeking naar TripIt of u importeert uw boekingsgegevens vanuit de mailbox van uw Gmail account. Een handige tip is, dat u een speciaal reis email adres aanmaakt, zo heeft u ook de originele mails wereldwijd overzichtelijk binnen handbereik, mocht het nodig zijn.

Volgen

U kunt op meerdere manieren uw geplande reis delen en/of volgen. Dit kan o.a. via Facebook en LinkedIn. Ook kunt u op uw Iphone, Blackbarry of Andriod telefoon een applicatie installeren, waarmee u uw reisgegevens kunt inzien. U kunt ook een iCal Feed van uw Trip opvragen en deze importeren in uw elektronische kalender op uw computer of mobiele telefoon. Naast dat u zelf u gegevens kunt inzien kunt u ze ook delen met uw sociale netwerk.

Netwerk

Vanuit verschillende netwerken kunt u vrienden importeren in TripIt, zo kunt u voor en met meerdere mensen een reis plannen. Via TripIt kunt u ook in contact komen met andere reizigers die een zelfde bestemming als u hebben of weer in delen van uw reis mee samen kunt reizen. U kunt ook de informatie delen voor de thuisblijvers, zo houd u hun op de hoogte van uw reis.

Pro

TripIt is gratis te gebruiken, maar er is echter ook een Pro versie, deze bied vooral voordelen voor wie veel met het vliegtuig reist. Zo houdt TripIt Pro uw airmiles bij, laat het u weten of uw vlucht vertraagd is en laat eventueel een alternatief, met beschikbare plaatsen aan u zien.

Ervaring

Momenteel ben ik zelf een rondreis aan het plannen en werkt het gemakkelijk. Boekingen zouden eenvoudig te importeren zijn door ze door te sturen naar een mail adres van TripIt, dit heb ik nog niet getest, omdat er nog niets geboekt is. Het invoeren van vluchtnummers resulteert in een vertrek- en aankomsttijd, dit hoeft u zelf niet in te voeren. U krijgt ook te zien met welk toestel u vliegt, hieraan zit een applicatie gekoppeld welke laat zien, waar u het beste in het vliegtuig kan zitten, handig voor het online inchecken. Het enige wat naar mijn mening ontbreekt in TripIt, is dat u niet kunt zien wat uw totale reis zou gaan kosten.
© 2010 - 2019 Bazeman, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Plan je eigen levenDe reisgidsen voor de zomervakantie zijn waarschijnlijk al in huis gehaald, of het internet is er alweer voor afgestruin…
Cruise Vakantie Tips voor een goede reisCruise Vakantie Tips voor een goede reisKun je je iets luxer voorstellen dan een cruise vakantie? Het reizen naar exotische plaatsen aan boord van een luxe schi…
Goedkope vakanties zelf plannen: naar het buitenlandGoedkope vakanties zelf plannen: naar het buitenlandIn Nederland moeten we het elk jaar weer doen met maar bar weinig zonuren. Een goedkope vakantie naar het warme buitenla…
Het vakantiekrediet, geld lenen om een vakantie te betalenJe kunt voor je vakantie een vakantiekrediet afsluiten. Deze kredietvorm bestaat uit een bepaald soort lening die je kun…
Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperkingU heeft vast wel eens gedacht, kon ik maar op vakantie. Kon mijn kind maar op vakantie. Konden we zelf maar eens een kee…
Bronnen en referenties
  • TripIt

Reageer op het artikel "Een vakantiereis plannen met TripIt"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bazeman
Gepubliceerd: 22-11-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!