InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Diversen > Boek de goedkoopste vlucht voor je reis

Boek de goedkoopste vlucht voor je reis

Wie van reizen houdt kan haast niet wachten tot de vakantie er is om de koffers te pakken en eropuit te trekken. Maar reizen is niet altijd even goedkoop en daarom zoeken we altijd naar de budgetvriendelijkste manier om de wijde wereld in te vliegen.

Afwegen

Wie de voorkeur geeft aan het vliegtuig weet dat er grote prijsverschillen kunnen zijn voor dezelfde bestemming. Daarom hebben goedkope vliegtuigmaatschappen zoals Ryan Air veel succes. Hoewel iets minder comfortabel dan de traditionele maatschappijen is het verschil in prijs voor vele mensen toch een doorslaggevende factor.

Toch is het niet altijd zeker of je wel de juiste beslissing hebt genomen. Mensen met een neus voor zuinig vliegen kijken nog even verder dan de op het eerste gezicht goedkoopste aanbieder. Immers, er bestaan sites waarop je kunt kijken naar mogelijkheden voor een bepaalde bestemming en je prijzen kunt vergelijken. Als het om onze portemonnee gaat kunnen we beter iets meer tijd besteden aan het uitzoeken van de mogelijkheden dan achteraf tot de constatering te moeten komen dat we de foute keuze hebben gemaakt of dat er nog een beter alternatief voorhanden was.

Twee interessante aanbieders

Laat ik het in dit artikel over twee interessante sites hebben waar je best eens naartoe surft vooraleer je tickets te reserveren. De namen van de sites lijken op elkaar maar het zijn wel degelijk twee verschillende aanbieders.

Vliegtuigtickets als Vliegticket vind je met verschillende toevoegingen zowel met .nl als .be als .com. Zowel Vliegtuigtickets als Vliegtickets gaan er prat op dat je bij het eerste tarievenscherm meteen een idee hebt van de totale som die je zal moeten betalen. Dus alle toeslagen zoals luchthavenbelastingen, reservingskosten en government security taxes zijn in de prijs inbegrepen zodat je voor geen verrassingen meer komt te staan. Daaruit vloeit voort dat je reserveringskosten bijzonder laag zijn.

Alle maatschappijen die naar de door jou gekozen bestemming vliegen worden met elkaar vergeleken qua prijs en je kan de beschikbaarheid op dat ogenblik raadplegen zodat je meteen kan boeken. Omdat de sites gestuurd worden door Galileo kan je op beide oren slapen want dat is een van de grootste realtime luchtvaart reserveringssystemen ter wereld. In de twee gevallen worden de tickets afgeleverd door ATP, the Advanced Travel Partner, een internationaal gerenommeerd bedrijf.

En wat met de klaarlegkosten?

Vliegtickets schrijft triomfantelijk op zijn site dat niet alleen de reservingskosten bijzonder laag zijn maar ook dat een toeslag zoals bijvoorbeeld de zogenaamde ‘klaarlegkosten’ (dat zijn de kosten die vliegtuigmaatschappijen aanrekenen om de door jou besproken tickets aan de balie klaar te leggen) voor hen niet van toepassing is. Wie dan even verder kijkt op de site van Vliegtuigtickets ziet bij de vragen en antwoorden dat deze kosten bij hen wel kunnen aangerekend worden en afhankelijk zijn van de gekozen luchtvaartmaatschappij zodat die kunnen schommelen tussen de 30 en 40 euro.

Zijn er nog verschillen?

Zowel Vliegtickets als Vliegtuigtickets zijn in de eerste plaats onlineverkopers van vliegtickets voor reizen over de hele wereld, maar Vliegticket biedt nog andere diensten aan. Zo vertellen zij jou waar je de interessantste hotels kunt vinden en hoe je kan reserveren en bieden zij huurauto’s aan in 90 verschillende landen. Ook op dat vlak stellen zij met de beste partners samen te werken om een optimale dienstverlening te garanderen.
© 2010 - 2019 Vosje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Je vliegticket boeken aan de hand van je budget bij Qfly.nlJe vliegticket boeken aan de hand van je budget bij Qfly.nlAls je met het vliegtuig op vakantie wilt gaan heb je normaal gezien een bepaalde reisbestemming in gedachten. Op het in…
Goedkope vliegtickets boeken: waar en waarom?Goedkope vliegtickets boeken: waar en waarom?Goedkope vliegtickets: goedkoopste vliegvakanties boeken. Vliegen kan steeds goedkoper. Via internet zijn er diverse aan…
Goedkope last minute vliegtickets vinden met JetcostGoedkope last minute vliegtickets vinden met JetcostWanneer je een vliegticket last minute koopt dan strijk je vaak een fikse korting op, maar voor veel mensen blijft het e…
Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?"Lastminute" of "last minute" is een begrip in de reiswereld. In dit artikel wordt uitgelegd wat lastminute vakanties en…
Vliegen: de goedkoopste vliegtickets zoeken via SkyscannerVliegen: de goedkoopste vliegtickets zoeken via SkyscannerAls je op het internet op zoek wilt naar goedkope vliegtickets, dan kan je terecht op verschillende websites. Maar het p…

Reageer op het artikel "Boek de goedkoopste vlucht voor je reis"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Vosje
Laatste update: 24-05-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!