InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Diversen > Naar een tropisch eiland? McDonald’s maakt het mogelijk!

Naar een tropisch eiland? McDonald’s maakt het mogelijk!

Naar een tropisch eiland? McDonald’s maakt het mogelijk! Elke week krijgen de McDonald’s-restaurants in Nederland drie miljoen klanten over de vloer (2016). Misschien waren die cijfers wel de aanleiding om elke week drie winnaars uit te kiezen van McDonald’s unieke winactie: een hele dag een tropisch eiland voor jou en je vrienden. Elke vrijdag, zaterdag en zondag zal een winnaar samen met maximaal negen vrienden aankomen op het eiland. Het tropische eiland compleet met palmbomen, exotische muziek, hangmatten en een waterval zal voor één dag van de gelukkige winnaar zijn. Uiteraard kun je daar genieten van de lekkerste snacks van de fastfoodketen en ook de vrolijke clown Ronald McDonald laat je niet vergeten waarom je op het eiland zit. Waar het eiland van McDonald’s ligt, verrast misschien: in het Nederlandse Markermeer.

Nederlandse McDonald’s heeft bijzondere actie

McDonald’s is de grootste keten van hamburger- en fastfoodrestaurants ter wereld en in 1971 kreeg ook Nederland een vestiging. Deze vestiging is gebouwd in Zaandam en is daarmee het eerste McDonald’s restaurant in heel Europa. Anno 2017 heeft de fastfoodketen 246 restaurants in heel Nederland. In de loop van de jaren heeft McDonald’s haar menu aangepast en verrast ze haar klanten om de zoveel tijd met kortingen en winacties. In 2014 lanceerde het bedrijf de beroemde gitzwarte Kuro-burger in Azië. In Nederland konden klanten onder andere een Sony PlayStation 4 winnen, een Sparta E-bike, een scooter en zelfs een Volkswagen Golf. Maar nu, in 2017, verrast de fastfoodketen haar klanten met een wel heel bijzondere prijs: een dag op een tropisch eiland.

Waar wilt u uw Maestro Burger opeten?

McDonald’s weet als geen ander dat bij een bijzondere winactie een bijzondere reclame hoort. Om die reden werden drie duo’s gefilmd bij de McDrive zonder dat ze dit doorhadden. Toen ze een Maestro Burger bestelden, kregen ze de vraag: Wilt u die hier opeten of op een tropisch eiland? Vervolgens kregen ze twee tickets voor de helikopter die kwam aangevlogen en werden ze per jeep en boot gebracht naar hun bestemming. Volgens McDonald’s was het een ingewikkelde reclame om te maken, waarbij tien camera’s werden gebuikt die met een 4G-netwerk live met elkaar werden verbonden om geen moment van de bijzondere bestellingen te missen. Toen de verbaasde klanten daadwerkelijk aankwamen op een tropisch eiland, kregen ze per drone hun bestelling.

Tropisch eiland in Nederland

In de periode april – mei 2017 hebben gedurende zes weken lang vijfenzeventig mensen gewerkt aan de bouw van het eiland. De basis van het eiland is gebouwd op vijfentwintig pontons. Dit zijn drijvende platformen die het gewicht van het eiland dragen. Om het eiland te creëren is 35.000 kilogram wit zandstrand gebruikt om zo een hagelwit strand te maken. Het resultaat is een vierhonderd vierkante meter groot eiland dat maar liefst 100.000 kilogram weegt. Het tropische eiland van McDonald’s ligt in de iets minder tropische Gouwzee tussen Volendam en Marken. Maar waarom heeft McDonald’s een eiland gebouwd? Volgens de fastfoodketen vanwege één simpele reden: McDonald’s is Always open for Good Times.

Op 2 juni 2017 is het eiland officieel geopend door niemand minder dan Olympisch zwemkampioen Ferry Weertman. Weertman, de trotse eigenaar van een gouden medaille op de tien kilometer openwaterzwemmen, zwom daarvoor opnieuw in openwater. Vanuit Volendam zwom hij door de Gouwzee, waar hij binnen een half uur voet zette op het eiland dat McDonald’s het Good Times Island heeft genoemd.

Bron: Markalexander100, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Markalexander100, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Eiland met een McDonald’s twist

Het eiland is alles wat je van een tropisch eiland verwacht (en meer!). Op het strand staan twaalf metershoge palmbomen en tig hangmatten en loungebedden. Tussen de rotsen verscholen ligt een jacuzzi en ook een volleybalveld is aanwezig. Als klap op de vuurpijl is zelfs een acht meter hoge waterval nagebouwd.

Uiteraard is het Good Times Island gebouwd voor de klanten van de fastfoodketen zelf. Of je het nu leuk vindt of niet, Ronald McDonald is ook in levende lijve op het eiland. De clown is sinds 1963 onlosmakelijk verbonden aan de fastfoodketen als de vriendelijke roodgele mascotte. Tevens kun je de hele dag genieten van hamburgers, Franse frietjes, kipnuggets en drankjes zoals de McFlurry die op het eiland worden geserveerd. Je kunt je bestelling doorgeven bij een bestelintercom (net als bij de McDrive) en je bestelling ophalen bij de keuken onder de palmbomen. Een DJ, deels verstopt achter een grote kei met het McDonald’s-logo, speelt exotische geluiden af.

Wat kun je verwachten op Good Times Island?

Hoe de volledig verzorgde dag op het Good Times Island eruit gaat zien, houdt McDonald’s tot op het laatste moment voor de winnaars geheim. In de periode dat het eiland is bezocht, is onder andere een professionele fotoshoot geweest met Otto van der Toorn, een capoeira show (een Braziliaanse vechtdans) opgevoerd en heeft een trouwerij plaatsgevonden. Om de winnaars van alle gemakken te voorzien staan er vijf personeelsleden klaar.

Tijdelijke Good Times

Vanaf zaterdag 3 juni 2017 worden twaalf weken lang klanten uitgenodigd op Good Times Island. Wekelijks worden de drie meest originele en leuke inzendingen uitgekozen door een jury. De jury kiest op basis van een aantal punten de winnaars uit. Ten eerste beoordelen ze de originaliteit van de motivatie. Het moet een goede motivatie zijn die op een leuke, verrassende manier is geschreven. Daarnaast kijkt de jury of de inzending aansluit bij de tijdelijke McDonald’s slogan ‘Geef toe aan de zomer’. Als laatste kijkt de jury of de eventuele activiteiten of ideeën die voorkomen in de inzending daadwerkelijk uitvoerbaar zijn.

De drie winnaars verblijven één dag van ongeveer 10 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds op het eiland op één vrijdag, zaterdag of zondag. Dit is in juni op de data: 3-4, 9-11, 16-18, 23-25 en 30. In juli op de dagen: 1-2, 7-9, 14-16, 21-23 en 28-30. In augustus vallen de drie dagen op: 4-6, 11-13 en 18-20. De winnaar wordt met een bootje naar het Good Times Island gebracht en mag negen vrienden of vriendinnen meenemen. In totaal worden maximaal 350 mensen op het eiland verwelkomd, waarna de actieperiode eindigt op 20 augustus 2017.

Ook meedoen?

Je kunt meedoen door je te registreren op de actiewebsite Good Times Island of via de McDonald’s-app en een reden op te geven waarom jij naar het Good Times Island wilt. Minderjarigen (personen onder de achttien) hebben toestemming nodig van hun wettelijke vertegenwoordigers om mee te mogen doen. Ook kinderen onder de zestien sluit McDonald’s uit van hun winactie. De actie geldt niet voor mensen die verbonden of betrokken zijn aan de organisatie van de actie. Werknemers (maar ook hun familieleden) mogen niet deelnemen.

Niet belangrijk om te vergeten: de winnaar en de door hem of haar uitgekozen personen moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma A.
© 2017 Saivo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hilton Head Island – Eiland van HeavyHilton Head Island – Eiland van HeavyHilton Head Island staat vol met resorts, sport- en watersportfaciliteiten. Niet alleen rond, maar ook op het eiland is…
Ellis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Eiland ligt in de monding van de Hudson rivier, in de haven van New York en onder de rook van Manhatten. Ellis Isl…
Rhode Island – kleinste staat van de Verenigde StatenRhode Island – kleinste staat van de Verenigde StatenRhode Island is een eiland en het is de naam van de kleinste staat van de Verenigde Staten. Het grootste eiland van die…
Eilanden; BakereilandIn de noordelijke Stille Oceaan, halverwege Hawaï en Australië ligt het onbewoonde Bakereiland. Het is 1,4 km² groot en…
Eilanden; zuidelijke Line eilandenIn de Centrale Oceaan liggen de Line eilanden, een groep van 11 atollen en lage koraaleilanden. Ze liggen ten zuiden van…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Grafikacesky, Pixabay
 • Adformatie, http://www.adformatie.nl/nieuws/always-open-good-times-deel-ii-mcdonalds-realiseert-tropisch-eiland-de-gouwzee, bezocht op 17-06-2017
 • Good Times Island, https://gti.mcdonalds.nl/feitjes, bezocht op 17-06-2017
 • McDonald’s, http://www.mcdonalds.nl/cadeau-kalender-prijswinnaars, bezocht op 17-06-2017
 • McDonald’s, http://www.mcdonalds.nl/over-mcdonalds/geschiedenis, bezocht op 17-06-2017
 • McDonald’s, https://gti.mcdonalds.nl/actievoorwaarden, bezocht op 17-06-2017
 • McDonald’s, http://www.mcdonalds.nl/sites/default/files/persbericht_-_olympisch_zwemkampioen_ferry_weertman_zwemt_vanuit_nederland_naar_tropisch_eiland.pdf, bezocht op 17-06-2017
 • Upcomming, http://www.upcoming.nl/melissak/21157/mcdonalds-heeft-een-tropisch-eiland-gebouwd-in-nederland-en-daar-wil-je-nu-heen, bezocht op 17-06-2017
 • We Film, http://wefilm.com/cases/your-burger-on-a-tropical-island-no-problem, bezocht op 17-06-2017
 • Wikipedia, https://nl.wikipedia.org/wiki/McDonald%27s, bezocht op 17-06-2017
 • Wikipedia, https://nl.wikipedia.org/wiki/Ronald_McDonald, bezocht op 17-06-2017
 • Afbeelding bron 1: Markalexander100, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Reageer op het artikel "Naar een tropisch eiland? McDonald’s maakt het mogelijk!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Saivo
Laatste update: 27-07-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 12
Schrijf mee!