InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Diversen > Verkiezing Beste Hotels 2012

Verkiezing Beste Hotels 2012

Verkiezing Beste Hotels 2012 Elk jaar volgt er een verkiezing van Beste Hotel. Gasten mogen kiezen en de organisatie achter de website Hotelspecials.nl bundelt de stemmen en maakt aan het begin van het jaar de winnaars van het afgelopen jaar bekend. Hotel Ameland komt uit de bus als beste hotel van Ameland. Overnachten in een 'best hotel' is een feest voor de reiziger, zegt Hotelspecials.nl. Het verkozen hotel is blij met de titel, die gebruikt kan worden in de marketing. Het oordeel van eerdere bezoekers weegt zwaar bij de keuze van een verblijf door nieuwe gasten.

Verkiezing van de beste


Hotel The Hague

Het Beste Hotel van Nederland 2012 is Hilton The Hague in Den Haag. Gasten gaven het 5-sterrenhotel een 9,0 via HotelSpecials.nl en HotelsSpecial.be.
Aan de verkiezing doen hotels in alle categorieën mee, van klein naar groot, van eenvoudig tot luxe, van modern tot pittoresk.
Hilton The Hague is tevens het Beste hotel van Zuid-Holland, net als het jaar daarvoor. En het is het Beste hotel van Den Haag. De gasten roemen de centrale locatie, luxe kamers en uitstekende service.

Kwaliteit

De klanten zijn kritisch en toch weet een groot aantal hotels haar gasten tevreden te stellen. Er zijn enkele aanhoudende winnaars, bij wie het lukt de kwaliteit hoog te houden. Tot de volhouders horen Hotel Des Indes (Beste luxe, wellness en romantische hotel in 2011 en 2012) en ook Hotel Kasteel Terworm (Beste kasteel in 2011 en 2012). Ook hotelketen Van der Valk blijft het goed doen en krijgt veel goede waarderingen van haar klanten.

Vernieuwing

Er zijn ook nieuw geopende hotels die zich net na de opening al kunnen verheugen in een goede beoordeling door klanten. Het Brusselse Thon Hotel EU en Van der Valk Hotel Dordrecht vallen al binnen één jaar in de prijzen. Er zijn ook hotels die een groeispurt hebben doorgemaakt in het afgelopen jaar en waar de beoordelingen steeds positiever uitvallen. Alexander Hotel, Crowne Plaza Liege en Astoria Hotel Gent horen bij de groeidiamanten onder de hotels.

HotelSpecials.nl

HotelSpecials.nl is in 2002 opgericht. Het is net als HotelSpecials.be, HotelSpecials.se, HotelSpecials.dk, HotelSpecials.no en HotelAanbiedingen.nl onderdeel van Hotel Booker B.V.. De organisatie werkt samen met meer dan 3500 hotels in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. HotelSpecials.nl wil hotelboekers verrassen met voordeel zonder bijkomende kosten, kleine lettertjes en gedoe. Gezocht wordt naar de beste hoteldeals, die worden aangeboden aan de klanten. Hotel Booker B.V. en zusteronderneming Bungalow Booker B.V. hebben samen 110 medewerkers in dienst. Standplaats is het centrum van Haarlem.

Categorieën

Er zijn Beste Hotels in diverse categorieën:
 • Beste Nederland, Duitsland, België
 • B&B;
 • provincie;
 • regio;
 • prijs/ kwaliteit;
 • hotelontbijt;
 • hoteldiner;
 • romantische;
 • sterren, 3, 4, 5;
 • gastvrijheid;
 • kasteel/ landhuis/ klooster;
 • luxe;
 • pittoreske;
 • design;
 • topbestemming;
 • HotelWeek

Winnaars 2012

Beste hotel van Nederland/ België/ Duitsland 2012

Nederland: Hilton The Hague
België: Residentie De Laurier
Duitsland: Hotel Palace Berlin

Beste Bed & Breakfast van Nederland/ België/ Duitsland 2012

Nederland: B&B Onder De Dekens
België: B&B Petit Château Les Tourelles
Duitsland: Ringvilla

Beste hotelontbijt van Nederland/ België/ Duitsland 2012

Nederland: Van der Valk Hotel Dordrecht
België: Hof ter Duinen
Duitsland: Hotel & Ferienapartments Edelweiss

Beste hotel op Ameland

Als Beste Hotel op Ameland 2012 in de categorie Topbestemming kwam Hotel Ameland aan de Strandweg in Nes uit de bus.
Hotel Ameland is een 3-sterren hotel dat tussen het dorp Nes en het Noordzeestrand ligt. Het hotel ligt tegen het bos aan, heeft een royale tuin, speelplaats voor de kinderen en een ruim terras op de zonzijde. De kamers hebben een eigen terras en uitzicht op de duinen of het wad. Het hotel is toegankelijk voor minder mobiele mensen of mensen in een rolstoel.
In 2012 ontving het hotel een Michelin Bib Hotel, voor een bedrijf waar je goed kunt overnachten tegen een redelijke prijs.

Hotel Ameland

 • Strandweg 48
 • 9163 GN Nes Ameland
 • Telefoon 0519 542150
 • Website: www.hotelameland.nl

Lees verder

© 2013 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Welk hotel te kiezen in New York CityWelk hotel te kiezen in New York CityNew York City, ook wel bekend als de stad welke nooit slaapt. En het moet gezegd worden, er is erg veel te zien en te be…
Boutique hotels: Kleinschalig en luxueuze hotelsBoutique hotels (ook wel boetiek hotel) is binnen Nederland nog een relatief onbekend fenomeen. Design, luxe, goede loca…
Hotelketens en managementvormenHet bezoeken van hotels is vaak een plezierige aangelegenheid. Meer dan de helft van de Nederlandse hotels (61%) zijn on…
Hotelketens: De grootste hotelketens van de wereldHotelketens: De grootste hotelketens van de wereldOver de hele wereld bevinden zich zo’n 20 miljoen hotelkamers. Natuurlijk heb je grote en kleine hotels, maar de hotelke…
Het Van der Valk-concern verandert en de hotels groeienHet Van der Valk-concern verandert en de hotels groeienHet Van der Valk-concern is niet weg te denken uit het hotelwezen in Nederland. Bijna iedereen gaat wel eens eten of bru…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Rootworks, Openclipart
 • Hotel Ameland
 • HetelsSpecials.nl

Reageer op het artikel "Verkiezing Beste Hotels 2012"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 25-01-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Special: Toppers van het jaar
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!