InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Buitenland > Betaalbare cruises met Royal Caribbean en Carnival Cruises

Betaalbare cruises met Royal Caribbean en Carnival Cruises

Als je op zoek bent naar een cruise vakantie die optimaal is op het gebied van prijs/kwaliteit dan kan je best in zee gaan met Royal Caribbean of met Carnival. Beide maatschappijen zijn de wereldleiders op het vlak van caribbean cruises en nergens anders zal je meer voldoening krijgen voor hetzelfde betaalbare budget.

Een cruise hoeft niet duur te zijn

Een cruise is minder duur dan veel mensen denken. Zelf op een reis naar de Caribische Eilanden kan je voor minder dan 100 euro per persoon, per nacht, een hut reserveren. Het is vaak de extra vlucht naar de vertrekhaven die de kostprijs van de reis kan verdubbelen. In de prijs van een cruise is naast de slaaphut, ook elke maaltijd inbegrepen, elke vorm van animatie, sport en entertainment en een beperkte keuze aan dranken ( bijvoorbeeld tijdens het ontbijt ). Op de cruise zal je wel nog moeten betalen voor het meeste van je dranken, fooien en eventuele excursies. Het is dus opletten met het grote aantal bars en nachtclubs op de cruise, de overvloed aan tax free winkels en het overaanbod van aanlokkelijke uitstapjes. In het laagseizoen kan je reeds met onderstaande cruiseliners voor minder dan 1000 euro per persoon, een 8 daagse cruise boeken, waarbij vliegtuigtickets, hotelovernachtingen en transfers zijn inbegrepen. Naargelang de hut beter gelegen is in het schip en de periode van het jaar kunnen de prijzen sterk stijgen tot zelfs 3000 euro per persoon. Bij deze maatschappijen worden de tickets ook nog eens duurder naargelang er minder hutten voorhanden zijn. Het is dus steeds voordeliger om goed op tijd te boeken.

Royal Caribbean (21 schepen)

Al jarenlang weet deze maatschappij de grote concurrentie te baas met veilige en aangename reizen. Bij Royal Caribbean kan je genieten van een overvloed aan faciliteiten en mogelijkheden. En dit op maar liefst 21 schepen, naar een kleine 200 verschillende bestemmingen. Royal Caribbean International werd in Miami, Florida, in 1968 opgericht. Hun eerste schip was de "Song of Norway", die succesvol werd ingezet op de Caribische Eilanden. Sinds het begin van de jaren ´80 is deze maatschappij de belangrijkste cruiseline maatschappij van de wereld en zijn vooral befaamd voor hun erg omvangrijke schepen.

Moderne schepen

De afgelopen vijftig jaar is de maatschappij altijd opnieuw blijven moderniseren en investeren, hetgeen de belangrijkste reden is geweest van hun succes. Maar het was ook de eerste maatschappij die dermate kindvriendelijk was, dat het uitermate geschikt was voor familiecruises. Daarnaast hebben ze er ook altijd voor gezorgd voldoende rust en romantiek aan te bieden voor koppels en gepensioneerden. Zo kan je zowel voor goedkopere als voor duurdere arrangementen kiezen. Elk schip telt zo een zestal kwaliteitsniveaus, elk met specifieke eigenschappen om elke soort toerist van dienst te kunnen zijn.

Ships of the Seas

De nieuwste schepen van deze maatschappij zijn de "Oasis of the Seas" en de "Allure of the Seas". Net als alle andere schepen kan je er tal van restaurants en zwembaden terug vinden, een hele reeks sportfaciliteiten en speciale voorzieningen voor kinderen en jongeren. Maar ook zwembaden en theaters die uitzicht geven op het leven onder de zeespiegel.

Carnival Cruises (23 schepen)

Deze maatschappij werd opgericht in Miami in 1972. De 23 schepen van deze cruise line maatschappij staan gekend voor hun Las Vegas achtige stijl en aanpak. Waar het bij Royal Caribbean alles in het teken staat van "meer en beter", draait het bij Carnival Cruises vooral om "plezier maken" en is de sfeer veel informeler. Gedurende lange tijd heb beide maatschappijen gestreden om de grootste te zijn. Beide maatschappijen zijn dan ook aan elkaar gewaagd op elk vlak. Na de aanslagen van 11 september in New York, deed Royal Caribbean een enorme schenking voor hulpverlening. Na de ramp met orkaan Katrina in New Orleans, stelde Carnival enkele van zijn cruises ter beschikking van de daklozen. Carnival heeft weliswaar iets meer schepen dan Royal Caribbean, maar hun schepen zijn dan weer iets minder groot.

Plezierboten

De maatschappij is echter wel de absolute wereldleider als je de zusterbedrijven Holland America Line, Princess Cruises en nog enkele andere maatschappijen erbij telt. Het bedrijf kent een jaaromzet van maar liefst 13 miljard dollar en heeft 80000 mensen in dienst die jaarlijks 2,5 miljoen passagiers bedienen. De "fun factor" krijgt altijd voorrang bij Carnival Cruises. Las Vegas is nooit ver weg en de reiziger dient zich vooral op zijn gemak te voelen. Opvallend is dat er maar één klasse te kiezen valt op de schepen, gelukkig is dat eerste klasse. Iedereen wordt gelijk behandeld en krijgt dezelfde service. Het businessmodel van het bedrijf is dan ook even simpel als doeltreffend.

Altijd carnaval

Door de jaren heen heeft ook Carnival Cruises heel hard gewerkt aan het aanbod van recreatie- en sportactiviteiten, voor zowel volwassenen, jongeren en kinderen. Er zijn tal van zwembaden, restaurants en elk schip heeft een Viking Lounge, helemaal op het dak van het schip en een uitgebreid Las Vegas Casino. Er is altijd wel iets te doen, er valt altijd wel iets te winnen, er klink altijd wel ergens muziek en overal wordt je overstelpt met felle kleuren en flitsende shows.
© 2009 - 2017 Raphaella, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De mooiste bestemming voor een cruise: de Caribische ZeeEen helderblauwe zee, prachtig eilanden, zonovergoten witte stranden, palmbomen en een heerlijk tropisch klimaat. Dat zi…
Op een cruiseschip je cruise vakantie vieren en genieten!Vluchten uit de dagelijkse routine is een prima kans voor het zoeken van ontspanning en het bijvullen van de energie voo…
Met de kinderen op cruise met Disney Cruise LineAls je met je kinderen een leuke familievakantie zoekt, dan is de Disney Cruise Line misschien iets voor jou. Een droomc…
De betere cruise naar je droombestemmingAls je een kwalitatieve cruis wenst te boeken naar de Caribische Eilanden of aan andere droombestelling, zorg dan dat je…
Een cruise naar de Caribische Eilanden is een droomreisElk jaar ondernemen twee miljoen mensen een cruise naar de Caribbean om te genieten van het tropische klimaat en de zono…

Reageer op het artikel "Betaalbare cruises met Royal Caribbean en Carnival Cruises"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Raphaella
Gepubliceerd: 07-11-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Schrijf mee!