Grace Bay, Turks- en Caicoseilanden: geweldige stranden

Grace Bay, Turks- en Caicoseilanden: geweldige stranden Grace Bay is door Tripadvisor in 2018 benoemd tot het beste strand van de wereld. Dat is de uitkomst van beoordelingen die op de reiswebsite zijn achtergelaten door duizenden toeristen. Het op de Turks- en Caicoseilanden gelegen strand laat daarmee stranden als Baia do Sancho, Varadero Beach en Eagle Beach op Aruba achter zich. Grace Bay wordt geroemd om haar zachte, brede en rustige strand, waar het water doorgaans rustig en prachtig blauw is. Ook de restaurantjes, accommodaties en de mogelijkheden voor het ondernemen van activiteiten worden gewaardeerd.

Beste stranden van de wereld


Grace Bay: door Tripadvisor gekozen tot beste strand van 2018

Hagelwitte stranden, een lichtblauwe zee, weinig vervuiling, gelegen in een regio waar de zon altijd schijnt en de temperatuur aangenaam is. Om te bepalen wat het beste strand ter wereld is wordt naar dit soort elementen gekeken. De uitslag blijft dan uiteraard altijd subjectief. Om mensen die nog aan het rondneuzen zijn naar de ideale zonovergoten vakantiebestemming een handje te helpen kiest reiswebsite Tripadvisor jaarlijks het beste strand ter wereld. Tripadvisor is een reiswebsite waarop mensen hun beoordeling achter kunnen laten van onder meer hotels, restaurants, bezienswaardigheden en steden. Ook kan men een beoordeling achterlaten na het bezoeken van een strand. Tripsadvisor rangschikt deze beoordelingen en benoemt elk jaar het stand met de beste beoordelingen tot het beste strand van de wereld. De verkiezing werd in 2018 gewonnen door Grace Bay, gelegen op de Turks- en Caicoseilanden. Het eiland waarop Grace Bay ligt werd in 2011 ook al eens verkozen tot beste strandbestemming.

Andere stranden in de top 25

Naast winnaar Grace Bay maakte Tripadvisor tevens bekend welke stranden net niet de toppositie hebben bereikt, maar gezien hun hoge beoordeling ook zeker de moeite waard zijn. De complete top 25 is als volgt:
  1. Grace Bay - Providenciales, Turks- en Caicoseilanden
  2. Baia do Sancho - Fernando de Noronha, Brazilië
  3. Varadero Beach - Varadero, Cuba
  4. Eagle Beach - Palm Beach, Aruba
  5. Seven Mile Beach - Seven Mile Beach, Grand Cayman
  6. La Concha Beach - San Sebastián, Spanje
  7. Clearwater Beach - Clearwater, Florida
  8. Seven Mile Beach - Negril, Jamaica
  9. Bavaro Beach - Bavaro, Dominicaanse Republiek
  10. Playa Norte - Isla Mujeres, Mexico
  11. Elafonissi Beach - Elafonissi, Griekenland
  12. Falésia Beach - Olhos de Agua, Portugal
  13. Fig Tree Bay - Protaras, Cyprus
  14. Bournemouth Beach - Bournemouth, Engeland
  15. Anse Lazio - Praslin, Seychellen
  16. Manly Beach - Sydney, Australië
  17. Santa Monica State Beach - Santa Monica, Kaapverdië
  18. Agonda Beach - Agonda, India
  19. Kleopatra Beach - Alanya, Turkije
  20. Tortuga Bay - Santa Cruz, Galapagoseilanden
  21. Spiaggia dei Conigli - Lampedusa, Sicilië
  22. Sharm El Luli - Marsa Alam, Egypte
  23. Nungwi Beach - Nungwi, Tanzania
  24. Punta Uva Beach - Punta Uva, Costa Rica
  25. White Beach - Boracay, Filipijnen

Wat maakt Grace Bay zo bijzonder?

Om door duizenden beoordelaars gekozen te worden als beste strand van de wereld moet je wel heel wat in huis hebben. Van de bijna 6.000 beoordelingen die in van Grace Bay werden achtergelaten viel 89% in de categorie 'uitstekend'. Niet zelden begint een beoordeling met de uitroep dat het gaat om het mooiste strand ter wereld. Het witte strand wordt door veel toeristen beoordeeld als zacht, breed en rustig, terwijl het water erg helder en schoon is. Als je het water in loopt heb je doorgaans geen last van zeewier en ruwe stenen. Daarnaast wordt ook de sfeer op het eiland, de accommodaties en het goede eten in de restaurantjes geroemd. De mogelijkheid tot het ondernemen van activiteiten als duiken, snorkelen, zwemmen met roggen en parasailen mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Grace Bay is gelegen op Providenciales, het meest westelijk gelegen eiland van de Turks- en Caicoseilanden. Door het tropische klimaat is de temperatuur er behoorlijk constant. Zo wordt het er in de winter doorgaans niet kouder dan 23 graden en in de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden. Zodoende zul je het er nooit koud hebben maar wordt het ook niet te warm om nog iets actiefs te doen.

Alhoewel er ook creools gesproken wordt is de officiële taal van de Turks- en Caicoseilanden Engels. Toeristen kunnen zich er daardoor makkelijk verstaanbaar maken. In samenwerking met een Canadese gezondheidsorganisatie is er in 2010 een ziekenhuis geopend op het eiland waardoor men in medische noodgevallen op het eiland zelf behandeld kan worden.

Een vakantie naar de Turks- en Caicoseilanden boeken

Vraag eens rond naar welke zonbestemmingen vrienden en collega's in de zomer op vakantie gaan en je zult heel wat exotische oorden voorbij horen komen. Tegenwoordig kijkt niemand meer raar op als je twee weken op vakantie gaat naar Cuba, Aruba, de Bahama's of de Dominicaanse Republiek. De naam Turks- en Caicoseilanden zul je wat minder vaak horen. De bestemming heeft bij Nederlandse toeristen niet zo'n grote bekendheid als bijvoorbeeld Aruba of de Dominicaanse Republiek.

Kies je voor een vakantie naar de Turks- en Caicoseilanden en wil je Grace Bay weleens zelf beoordelen, dan is het mogelijk te vliegen op Providenciales International Airport. Anno 2020 is het niet mogelijk hier vanuit Nederland rechtstreeks naartoe te vliegen. Wel kun je je bestemming met Delta Air Lines bereiken met één tussenstop. Ben je bereid tot het maken van twee tussenstops dan kun je een ticket mogelijk goedkoper kopen via American Airlines of British Airways. Raadpleeg voor actuele prijzen altijd een reisbureau of een ticketvergelijkingswebsite.

Zoek je een accommodatie op Grace Bay dan heb je keuze te over. Aan en in de buurt van het strand zijn via Booking.com al meer dan dertig accommodaties te kiezen, variërend van appartementen en eenvoudige driesterrenhotels tot luxe resorts en hotels met vijf sterren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een pakketreis te boeken via een touroperator.
© 2018 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste stranden van GriekenlandDe mooiste stranden van GriekenlandElk jaar vieren ongeveer een half miljoen Nederlanders hun vakantie in Griekenland. Het de hoge temperaturen en de relat…
Turks- en CaicoseilandenTurks- en CaicoseilandenDe tientallen eilanden die samen de Turks- en Caicoseilanden vormen, liggen ten oosten van Cuba en ten noorden van Haïti…
De stranden van KosDe stranden van KosKos maakt onderdeel uit van de eilandengroep Dodekanesos en is 290 km² groot. Kos is ongeveer 43 km lang en 9 km breed e…
Boa Vista, het zand en duinen eiland van KaapverdiëSamen met enkele andere Kaapverdische eilanden is Boa Vista zeer in trek bij vakantiegangers de laatste jaren. De mix va…

Bergvakantie: genieten van het organiseren en het belevenBergvakantie: genieten van het organiseren en het belevenWaar gaan we dit jaar naar toe? In menige familie of bij veel echtparen en eenlingen is het de grote vraag wat het volge…
Abel Tasman Track - Abel Tasman National Park, Nieuw-ZeelandAbel Tasman Track - Abel Tasman National Park, Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland beschikt over een groot aantal goed aangegeven wandelingen. Er is voor ieder wat wils, of je nu een kort s…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jhoneyball, Flickr (CC BY-SA-2.0)
  • https://www.tripadvisor.nl/TravelersChoice-Beaches-cTop-g1
  • http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-5409373/TripAdvisor-names-best-beaches-world-2018.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Turks_and_Caicos_Islands
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 27-02-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.