Winkelen in Dublin: winkels, winkelcentra en markten

Winkelen in Dublin: winkels, winkelcentra en markten In de afgelopen decennia heeft Dublin zich ontwikkeld tot een populaire winkelstad in Europa door een uitgebreid aanbod aan winkels, winkelcentra en markten. Of je nu op zoek bent naar winkels waar luxeproducten worden verkocht, originele artikelen uit Ierland wil aanschaffen of nieuwe of gebruikte boeken wil kopen, voor iedere shopper is wel iets te vinden in de Ierse hoofdstad!

Openingstijden winkels Dublin

Anno 2017 zijn de winkels in Dublin geopend van 09:00 uur tot 17:00 of 18:00 uur, afhankelijk van de winkel. Op donderdag is er in Dublin koopavond en zijn de winkels tot 20:00 open. Een uitzondering vormen boekwinkels, die in tegenstelling tot andere shops meestal langer open zijn en ook op zondagmiddag hun deuren openen.

Betalen

Alle winkels, warenhuizen en marktkramen accepteren cash, terwijl je bij de meeste winkels ook kan betalen met je bankpas of creditcard.

Winkels in Dublin

Het winkelen in Dublin richt zich met name op drie verschillende winkelstraten in de Ierse hoofdstad, die door de rivier de Liffey worden gescheiden: aan de zuidelijke kant van het centrum bevindt zich Grafton Street, terwijl je Henry Street en O'Connell Street vindt aan de noordelijke zijde van het stadscentrum. Qua winkelaanbod zit er niet veel verschil tussen deze straten.

Boekwinkels

Dublin staat bekend om zijn literaire geschiedenis en werd in 2010 door de UNESCO benoemd tot City of Literature. Daarmee was de hoofdstad van Ierland de vierde stad ter wereld die deze titel ontving, in 2017 zijn er wereldwijd twintig Cities of Literature, waaronder Edinburgh, Iowa City en Melbourne. Als je in Dublin op zoek bent naar nieuwe of tweedehands boeken, dan heb je een ruime keuze. Je vindt er tal van winkels, waaronder een grote winkelketens zoals Waterstones, maar ook gespecialiseerde boekwinkeltjes, zoals bijvoorbeeld het historische Connoly Books in East Essex Street.

Kledingwinkels

De meeste shops voor kleding in Dublin vind je in Grafton Street, terwijl je voor trendy tweedehands kleding het beste naar de Market Arcade of Temple Bar kunt gaan. Ben je een breiliefhebber, dan verdient het zeer zeker de aanbeveling om te gaan winkelen in de omgeving van Nassau Street, aangezien je daar verscheidene wolwinkels en handwerkshops zult vinden.

Muziekwinkels

In het leven van de inwoners van Dublin speelt muziek een zeer belangrijke rol en daarom is het dan ook niet verwonderlijk dat je in deze stad een breed scala aan muziekwinkels kunt vinden. Je vindt grote ketens zoals Virgin in Stephen's Green Shopping Centre of Blanchardstown Centre, maar ook gespecialiseerde shops zoals Claddagh Records in Cecilia Street, Secret Book and Record Shop in Wicklow Street en Beatfinder in Upper Fownes Street.

Winkelcentra in Dublin

Dublin heeft diverse winkelcentra. Powerscourt Centre in South William Street is zeker een bezoekje waard, niet alleen vanwege de winkels, maar ook vanwege de architectuur van het gebouw. Het grootste winkelcentrum van Dublin is Blanchardstown Centre, maar ook Jervis Centre of Stephen's Green Shopping Centre zullen shoppers zeker een plezierige dag bezorgen.

Markten in Dublin

Tijdens het winkelen in Dublin dienen de markten in de Ierse hoofdstad zeker niet vergeten te worden. Op diverse plekken in Dublin worden er van vrijdag tot en met zondag boerenmarkten georganiseerd. Op zaterdag vind je in Cowís Lane de Designer Mart waar je een grote verscheidenheid aan kwaliteitsproducten kunt vinden, zoals hoeden, handtassen, kinderkleding, kunst, speelgoed en keramiek. In Temple Bar, de bekendste wijk van Dublin, wordt er in 2017 in de zomermaanden de Temple Bar Night Market georganiseerd. Op deze markt laten kunstenaars en handwerkslui hun unieke creaties zien en deze producten zijn uiteraard aan te schaffen. De Temple Bar Night Market vindt van mei tot en met september op woensdag plaats van 14:00 uur tot 20:00 uur. Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen op The Liberty Market in Meath Street. Op deze markt vind je met name speelgoed, tuingereedschap, kleding en sieraden.

Ga je in december winkelen in Dublin? Vergeet dan niet de sfeervolle Docklandís kerstmarkt te bezoeken, waar je in houten kiosken en chalets unieke cadeauís kunt kopen. In 2017 is de Docklandís kerstmarkt geopend van donderdag tot en met zondag, van 8 tot en met 23 december.

Lees verder

© 2017 - 2020 Rvdz, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Ierse stad DublinDe Ierse stad DublinDublin, de hoofdstad van Ierland is een stad vol met levendigheid en kracht. Dublin sprankelt altijd met zijn energieke…
Het bruisende DublinDublin, de hoofdstad van Ierland en tevens de stad, naar men zegt, met de hoogste pubdichtheid. De stad die bruist van h…
Dublin - UNESCO LiteratuurstadDe Ierse hoofdstad Dublin is door de UNESCO uitgeroepen tot City of Literature ofte Literatuurstad. Niet verwonderlijk w…
Dublin: bezienswaardigheden, uitgaan, overnachten en reizenDublin: bezienswaardigheden, uitgaan, overnachten en reizenDublin is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Ierland. Dublin is een bekende en populaire bestemming voor toeris…

Interessante musea in LondenInteressante musea in LondenVoor toeristen is in Londen veel te zien en het aanbod aan bezienswaardigheden in de hoofdstad van het Verenigd Koninkri…
Bezienswaardigheden in het Engelse graafschap SussexBezienswaardigheden in het Engelse graafschap SussexSussex is een graafschap in Zuid-Engeland, dat voor bestuurlijke doeleinden is verdeeld in East Sussex en West Sussex, H…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Picography, Pixabay
  • Eigen ervaring
  • https://templebarnightmarket.com/
  • http://www.visitdublin.com/see-do/details/temple-bar-night-market#53.345479|-6.263117|16
  • http://www.visitdublin.com/see-do/details/the-liberty-market#53.341169|-6.278046|16
  • http://www.visitdublin.com/see-do/details/designer-mart-at-cow-s-lane#53.344286|-6.268960|16
  • https://www.virginmedia.ie/contact/store-locator/
  • https://www.worldtravelguide.net/guides/europe/united-kingdom/ireland/dublin/shopping/
  • http://www.elitetraveler.com/travel/destination-guides/europe/dublin/the-best-shopping-in-dublin

Reageer op het artikel "Winkelen in Dublin: winkels, winkelcentra en markten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rvdz
Laatste update: 18-08-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Special: Dublin
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!