Goedkoop vliegen naar Hurghada vanuit Nederland en België

Goedkoop vliegen naar Hurghada vanuit Nederland en België Hurghada aan de Rode zee is een van de meest populaire vakantiebestemmingen geworden bij Nederlanders en Belgen. Deze zonnige badplaats biedt tal van mogelijkheden op het vlak van strandvakanties, duiken en snorkelen. Het aanbod aan vluchten naar Hurghada vanuit de luchthavens van de lage landen is dan ook vrij uitgebreid. Toch is het vinden van een goedkoop vliegticket naar Hurghada niet zo makkelijk. Hoe kan je goedkoop vliegen naar Hurghada vanuit Nederland en België?

Hurghada aan de Rode zee

Voor wie houdt van zon, zee en strand is Hurghada de ideale vakantiebestemming. Hurghada is van een bescheiden vissersdorpje aan de Rode zee uitgegroeid tot een druk bezocht vakantieoord. De Egyptische badplaats is in de eenentwintigste eeuw zo populair geworden bij toeristen uit diverse landen dat de stad een internationale allure heeft gekregen. Liefhebbers van luieren op het strand, jeepsafari's in de woestijn en duiken in de rijke onderwaterwereld van de Rode zee komen uitstekend aan hun trekken in deze badplaats. Bovendien bieden tal van kwaliteitshotels in Hurghada uitgebreide faciliteiten aan op het vlak van wellness, watersport, fitness en plaatselijke snuisterijen.

Vernieuwing luchthaven Hurghada

Hurghada (HRG) is een erg populaire badplaats geworden voor Nederlandse en Belgische toeristen. De garantie van zon en zachte temperaturen (ook 's winters) maakt dat sommigen er zelfs een lange periode overwinteren in een vakantiewoning. Dit maakt dat er heelwat vluchten vanuit de lage landen naar dit vakantieoord beschikbaar zijn. De vernieuwing van de internationale luchthaven zal bovendien nog meer toeristen uit alle hoeken van de wereld naar deze zonnige bestemming lokken. Mogelijk zullen Europese chartermaatschappijen hun aanbod van vluchten naar dit leuke vakantieoord in de toekomst nog uitbreiden.

Vliegen naar Hurghada vanuit Nederland

Vanaf Schiphol

Rechstreekse vluchten
  • Arkefly
  • Corendon

Vluchten met tussenstop
Als je een tussenlanding niet vervelend vindt kan je ook naar Hurghada vliegen met andere luchtvaartmaatschappijen. Dan zal je wel wat extra tijd verliezen maar mogelijk kan je een betere prijs vinden voor je ticket. Via tussenstop kan je naar Hurghada met de luchtvaartmaatschappijen Egyptair, Lufthansa, Alitalia, Pegasus en Swissair.

Vliegen naar Hurghada vanuit België

Vanaf Zaventem (Brussel)

Chartermaatschappijen: rechtstreeks
Thomas Cook, TUIfly en Condor bieden rechtstreekse vluchten aan naar Hurghada. Mogelijk zijn er wel enkele korte tussenstops in Sharm-el-Sheikh, Aqaba of Marsa Alam. Deze stops duren normaal gezien niet langer dan een uurtje en je mag dan gewoon in het vliegtuig blijven zitten.

Nationale maatschappijen: onrechtstreeks
Ook vanaf Brussel kan je naar Hurghada met een tussenstop via nationale luchtvaartmaatschappijen als Egyptair, Swissair of Lufthansa. Egyptair heeft bijvoorbeeld vluchten om 15u (16u in de winterperiode) van Brussel naar Caïro. In Caïro heb je ongeveer anderhalf uurtje de tijd om een visum te kopen en over te stappen op een ander vliegtuig naar Hurghada. Daar land je dan ongeveer rond middernacht.

Rechtstreeks naar Hurghada via Düsseldorf

Als een verplaatsing naar Duitsland geen probleem voor je is, dan kan je ook vertrekken via de luchthaven van Düsseldorf in Duitsland. Vanaf Düsseldorf biedt de luchtvaartmaatschappij Condor rechtstreekse vluchten aan naar Hurghada. Inwoners van Belgisch- of Nederlands-Limburg kiezen even makkelijk voor deze luchthaven om naar Hurghada te vertrekken als voor Schiphol of Zaventem.

Lees verder

© 2015 - 2020 Verdanov, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hurghada: duik- en snorkelparadijs in de Rode ZeeHurghada is één van de meest bezochte badplaatsen in Egypte. De stad ligt aan de Rode Zee en heeft alle faciliteiten voo…
Goedkoop vliegen naar Zuid-Afrika vanuit Nederland en BelgiëGoedkoop vliegen naar Zuid-Afrika vanuit Nederland en BelgiëZuid-Afrika heeft als vakantiebestemming heelwat te bieden aan de doorsnee toerist, denk maar aan het gunstige klimaat e…
Thailand reizen: goedkoop vliegen naar ThailandThailand reizen: goedkoop vliegen naar ThailandThailand is met haar natuurschoon, haar cultuur en haar immer glimlachende bevolking een populaire toeristische bestemmi…
Belgrado citytrip: vliegtickets vanuit Nederland en BelgiëBelgrado citytrip: vliegtickets vanuit Nederland en BelgiëBelgrado is anno 2015 goed op weg om een van de hipste bestemmingen van Europa te worden. Belgrado biedt de mogelijkheid…

Zuid-Sudan – land van Witte Nijl en stammenstrijdZuid-Sudan – land van Witte Nijl en stammenstrijdZuid-Sudan is een land in Afrika met meer dan 12,5 miljoen inwoner (2017). De officiële landstaal is het Engels en Juba…
Rondreis Amerika zelf samenstellen en plannen: hoe begin je?Rondreis Amerika zelf samenstellen en plannen: hoe begin je?Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat naar Amerika reizen! Misschien droom je er al je hele leven van en gaat je wens nu…
Bronnen en referenties
  • http://www.eindhovenairport.nl/nl/nieuws/transaviacom-start-chartervluchten-van-eindhoven-naar-egypte/
  • http://www.skyscanner.net
  • http://www.corendon.com (bronnen geraadpleegd op 09/06/2016).

Reageer op het artikel "Goedkoop vliegen naar Hurghada vanuit Nederland en België"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Verdanov
Laatste update: 31-01-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Special: Hurghada reizen
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!