InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Buitenland > Center Parcs Ardennen zomer 2016
nieuws uitgelicht

Center Parcs Ardennen zomer 2016

Center Parcs Ardennen zomer 2016 In Vielsalm wordt voormalig Sunparks Ardennen omgebouwd naar Center Parcs Ardennen. Center Parcs heeft het park over gekocht om het helemaal te restaureren en een park met drie vogels, wat net zoiets als sterren is, ervan te maken. Ruim 28 miljoen euro moet ervoor zorgen dat 350 chalets worden opgeknapt, maar ook heel het zwembad, de restaurants en de activiteitenruimtes. Ook zal uiteindelijk een spa verrijzen tussen de groene bomen van het vakantiepark in de Ardennen. In een tweede fase zouden nog eens een aantal nieuwe cottages in de Center Parcs stijl gebouwd worden, om nog meer mensen te kunnen verwelkomen. Als alles goed gaat moet in de zomer van 2016 het park Center Parcs Ardennen openen. De bouw is druk gaande. Er wordt gewerkt aan onder andere de infrastructuur, de natuur en de cottages. En stiekem wordt er af en toe teruggekeken naar het park Trois Forêts in Moselle, Frankrijk. Het beloofd dus een schitterend park te worden.

Market Dome

Het nieuwe Center Parcs Ardennen krijgt sowieso een prachtig Market Dome. Het oude restaurantgedeelte zal volledig op de schop gaan. Het krijgt de prachtige restaurants zoals we gewend zijn van Center Parcs. Voor ieder wat wils dus. Niet alleen een normaal restaurant waar je een biefstuk kan bestellen, maar ook Italiaans eten of een pannenkoekenrestaurant staan op de planning. Dit geheel zal voorzien worden van de typische groene waterperkjes met koi's en waterlelies.

Aqua Mundo

Denk je aan Aqua Mundo, dan is het eerste wat in je opkomt de wildwaterbaan die bijna elk Center Parcs park heeft. Helaas krijgt Center Parcs Ardennen geen wildwaterbaan. Echter is er nu al voldoende te vinden in het gethematiseerde bad. Verschillende glijbanen, een buitenbad, bubbelbaden en een golfslagbad zijn allemaal al in het zwembad van Sunparks te vinden. Wat er wordt opgeknapt is vooral het peuterbad. Hier komt meer ruimte en meer plezier. Ook een nieuwe glijbaan zal toegevoegd worden. Daarnaast kun je je vermaken in een nieuw waterplayhouse en komt er ook een klimmuur.

Halle Champi

Op het park is op dit moment een grote sporthal aanwezig. Deze sporthal wordt omgedoopt tot 'Halle Champi' en zal voor jong en oud iets te bieden hebben. Zo verrijst er een BALUBA kinderwereld en wordt er ook het Center Parcs Wannabe programma opgezet. Het hele complex krijgt glijbanen, touwbruggen en een heleboel sportfaciliteiten. Voor de niet zo sportieve mensen die liever toekijken is er straks een mooi café om een drankje te doen. Naast dit komt er ook een Indoor Midgetgolfbaan. Op deze golfbaan kun je een balletje slaan in 14 holes, waarvan er 6 in het donker zijn. Er wordt gebruik gemaakt van blacklight. En dat is niet alles. Want je kan ook nog eens in blacklight lasergamen.

Spa kasteel

Op het park in Vielsalm kun je ook een kasteeltje vinden. Het is niet groot, maar wel een erg mooi pand. Dit pand zal worden omgebouwd naar een wellness met twee aparte zones. De ene zone is een natte zone, waar je bubbelbaden, douches en zwembaden kunt vinden. In de droge zone kun je vooral genieten van massages en een fitnesszaal. En allebei de zones hebben een onvergetelijk uitzicht over de heuveltoppen van Vielsalm. Genieten geblazen dus.

Cottages

Het eerste wat de medewerkers van het nieuwe Center Parcs Ardennen hebben gedaan is het inrichten van drie testcottages. Deze testcottages waren met Google Streetview al even te bekijken. Eén van de cottages in comfort-style, één op luxe niveau premium en ook een VIP cottage. De comfort cottage is in ieder geval voorzien van een nieuw plafond. Het donkerbruine plafond heeft plaatsgemaakt voor een fris wit plafond. Ook de rest van de kleuren in de cottage zijn frisser en lichter. Er wordt veel gebruik gemaakt van oranje, lichtgroen en hout. Op de slaapkamers zie je rood terug en in de badkamer fris blauw. De keuken is gemaakt van hout en voorzien van alle gemakken. In de woonkamer staat een flatscreen en een lichte bank met veel kussens. Een speciale grappige spiegel kun je vinden in de badkamer, net als een mooie douchecabine. Buiten staat een opvallen lichtgroen tuinset met een zwarte parasol.

De premium cottage heeft meer warmere kleuren. Ook hier komt het houtwerk weer veel terug. De badkamer is zelfs helemaal voorzien van hout. In de woonkamer is het allemaal wat donkerder qua kleuren. We zien veel bruin en beige. Maar ook de fel groene kleuren komen weer terug op de muren. De keuken is strakker en heeft genoeg faciliteiten om heerlijk te koken. Ook de tuinset buiten heeft iets meer luxe. Bij de premium cottage heb je ook een tweede televisie op de slaapkamer.

De VIP cottage is prachtig. Hij is van alle gemakken voorzien. In de keuken heb je een prachtig kookeiland met barkrukken er omheen. Gezellig als je samen wil koken. De woonkamer heeft prachtige kleuren. Hij is ruimtelijk en heeft natuurlijke details. Oranje, groen en rood zijn de hoofdkleuren die terugkomen in het leefgedeelte. Buiten is een mooi terras met een rotan stoelenset. Ook een buitenhaard is aanwezig. De badkamer is licht van kleur en heeft een bubbelbad. Ook kun je hierin douchen. De bedden in de slaapkamers zijn voorzien van heel veel kussens en lakens. Natuurlijk beschikken de VIP cottages ook over een eigen sauna.

In 2016 zal het park worden opgeleverd en helemaal onder Center Parcs vallen. Echter kun je nu al een cottage kopen via Center Parcs Vastgoed.

Lees verder

© 2015 - 2018 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes over Center ParcsLeuke weetjes over Center ParcsCenter Parcs is bekend om de uitstekende kwaliteit vakantieparken die ze hebben in Europa. Center Parcs heeft maar liefs…
Center Parcs vs. SunparcsCenter Parcs vs. SunparcsCenter Parcs, we kennen het allemaal! Sinds kindsbeen af waren we gefascineerd door de waaier van faciliteiten die dit b…
Center Parcs, attracties- en parkenoverzichtCenter Parcs, attracties- en parkenoverzichtCenter Parcs bestaat al ruim 40 jaar en gaat al 40 jaar met de tijd mee. Sterker nog, Center Parcs biedt altijd de moder…
Center Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof, ideaal voor de watersporterCenter Parcs de Eemhof is grotendeels georiënteerd op de watersport. Het ligt dan ook op een ideale locatie, direct aan…
Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparke…
Bronnen en referenties
  • http://eigencenterparcs.nl/booming-nieuws-28-miljoen-euro-gaat-van-sunparks-vielsalm-een-center-parcs-maken/
  • http://eigencenterparcs.nl/centerparcs-vielsalm-wordt-een-3-birdy-park-en-echt-alles-wordt-aangepakt/
  • http://www.centerparcs-vastgoed.nl/center-parcs-ardennes-vielsalm/center-parcs-ardennes-vielsalm_42-pp
  • http://eigencenterparcs.nl/halle-champi-de-nieuwe-sporthal-van-center-parcs-vielsalm-met-wel-heel-unieke-activiteiten/
  • http://eigencenterparcs.nl/center-parcs-vielsalms-nieuwe-wellness-moet-de-mooiste-van-de-ardennen-worden/#prettyPhoto
  • http://eigencenterparcs.nl/binnenkijken-bij-alle-nieuwe-test-cottages-van-sunparkscenterparcs-vielsalm/#prettyPhoto

Reageer op het artikel "Center Parcs Ardennen zomer 2016"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 6
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!