Bulgarije: Sunny Beach

Bulgarije: Sunny Beach Heerlijke zandstranden, vele uitgaansgelegenheden en shop till you drop dat vind je in Sunny Beach. Aan de zwarte zee in Bulgarije ligt deze heerlijk levendige vakantiebestemming met vele zonuren. Voor zowel de jeugd als gezinnen een mooie bestemming om de zomervakantie door te brengen. En het is nog betaalbaar ook!

Sunny Beach

Sunny Beach staat in Nederland ook wel bekend als Zonnestrand, en de naam doet zich eer aan met meer dan 300 dagen zon per jaar. Sunny Beach ligt aan de Zwarte Zee en is de populairste badplaats van Bulgarije. Vooral onder de jeugd is de badplaats erg populair door de vele bars en clubs, waarvan er vele Nederlands georiënteerd zijn. En heel belangrijk, het is nog betaalbaar ook! Het zandstrand is ongeveer 8 km lang en over de gehele lengte bevindt zich een boulevard. 's Avonds openen de uitgaansgelegenheden hun deuren, waarbij Flowerstreet het centrum van het uitgaan is. Sunny Beach is ongeveer 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam en de meest gebuikte luchthaven is Bourgas. Bij aankomst mag je klok 1 uur vooruit worden gezet vanwege het tijdverschil.

Bron: Infoteur SpringBron: Infoteur Spring

Verblijf

Sunnybeach bestaat uit hotels, appartementen, winkels en uitgaansgelegenheden, je kunt wel zeggen dat alles op het toerisme gebaseerd is en in de winter is het dan ook een ware spookstad. De meeste hotels zijn erg netjes. De kamers zijn vaak ruim van opzet. Vraag bij de boeking wel even duidelijk waar je hotel of appartement zich bevindt want er zijn ook stukken in Sunny Beach waar het minder prettig verblijven is, dit is vaak bij de goedkopere appartementen en de hotels met weinig sterren het geval.

Boulevard

De boulevard is meer dan 8 km lang en het bruist hier van het leven. Er zijn ontzettend veel eetgelegenheden, nog meer winkeltjes, er zijn bars, heerlijke loungehoeken aan het strand en er zijn vele activiteiten te doen. Zo kun je bungeejumpen, je de lucht in laten schieten in een bal, een kermis bezoeken, in luchtballen over het water lopen, op een quad rijden en nog veel meer. Ook aan kleine kinderen is gedacht en ze hoeven zich dan ook geen moment te vervelen.

Bron: Infoteur SpringBron: Infoteur Spring

Uitjes en activiteiten

Dat de boulevard bruist mag duidelijk zijn maar ook overdag is er aan het water veel te beleven. Parasailen, op de banaan of band, racen op de jetski of een van de andere watersporten. Er bevinden zich meerdere waterparken in de buurt met spectaculaire glijbanen in alle soorten en maten. Er vaart een partyboat, je kunt mee op een piratenschip of kies voor een vip-cruise op een catamaran. Ook de kartbaan is niet te missen door de vele flyers die uitgedeeld worden op de boulevard. Ga een dag mee met een Trabant-tour en bezichtig het binnenland van Bulgarije (vergeet je fles water niet). Ook kan Nessebar niet overgeslagen worden, dit is een oud havenstadje dicht bij Sunny Beach en is oergezellig met zijn klinkertjes, smalle straatjes, terrasjes en vele winkeltjes.

Weer

In het zomerseizoen is het vaak prima weer in Sunny Beach, de zon schijnt gemiddeld 10 uur per dag, de temperatuur is dan zo'n 35 graden en in het hoogseizoen koelt het 's avonds amper af. Ga je buiten het hoogseizoen dan koelt het 's avonds nog wel wat af, maar jassen zijn absoluut overbodig.

Geld

In Bulgarije wordt betaald met de Bulgaarse Lev, één Euro is ongeveer 2 Leva, het scheelt iets, maar zo is het makkelijk omrekenen. Mocht je Euro's om willen wisselen in Leva (meervoud) doe dat dan bij een wisselkantoor van Crown, herkenbaar aan het kroontje, daar kun je er zeker van zijn dat je niet bedonderd wordt zoals bij de vele andere wisselkantoren. Pinnen kan ook maar wel maximaal 800 Leva per dag, houdt daar rekening mee.

Vervoer

Aan taxi's is er geen tekort in Sunny Beach, maar er rijdt ook een boemeltreintje die bepaalde routes neemt door Sunny Beach en omgeving, bij hotel Kuban is de halte van het centrum, erg makkelijk als je 's avonds niet meer naar je hotel wil of kan lopen. Aan de hoofdstraat is een busstation voor als je verder weg wilt, naar bijvoorbeeld Bourgas, Sofia of Varna.

Nog wat tips

  • Naar Bulgarije zijn geen verplichte vaccinaties nodig maar DTP en Hepatitis A worden aangeraden.
  • Het leidingwater in Bulgarije is drinkbaar maar toch wordt het niet aangeraden ervan te drinken, vaak ruik je ook een sterke chloorlucht en kijkt het water wat troebel. Je mond spoelen na het tandenpoetsen is bijvoorbeeld wel goed. De koelkast vol stoppen met flessen water is ook geen ramp gezien je voor een paar centen al een fles water hebt.
  • Sunny Beach is overdag veilig en 's avonds loopt er nogal wat beveiliging rond. Ga als vrouw niet alleen door achterafbuurten lopen maar dat geldt voor de meeste plekken op de wereld tegenwoordig. Op de boulevard kunnen mannen nogal eens aangesproken worden door (Bulgaarse) vrouwen, kijk uit, dit zijn vaak vrouwen die zakken rollen en/of prostituee zijn. Ook lopen er mannen en vrouwen rond met fruit, ze duwen het zowat in je hand en vragen of je wilt proeven, pak dit nooit aan, eenmaal aangenomen dan moet je betalen, en veel, en doe je dat niet dan komen er opeens van alle kanten mannen aan die je zullen laten betalen. Blijf eraf en waarschuw van te voren ook je eventuele kinderen of reisgenoten!
  • Mocht je ook een overheerlijk verblijf willen boeken in Bulgarije dan is dit land te bezoeken met een paspoort of ID-kaart.

Bron: Infoteur SpringBron: Infoteur Spring
Bron: Infoteur SpringBron: Infoteur Spring
Bron: Infoteur SpringBron: Infoteur Spring
© 2014 - 2024 Spring, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sunny Beach (Bulgarije): voor- en nadelenSunny Beach (Bulgarije): voor- en nadelenSunny Beach (Zonnestrand) is een van de populairste bestemmingen voor jongerenvakanties. Een mooie vakantie voor weinig…
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Een blik op ... Sofia, BulgarijeEen blik op ... Sofia, BulgarijeWaarom overweeg je eens geen stedentrip naar de hoofdstad van de Balkan, ... het Bulgaarse Sofia! Je kan er goedkoop gen…

Australië: Phillip IslandAustralië: Phillip IslandPhillip eiland, gelegen vlak bij Melbourne, is vooral bekend geworden vanwege zijn pinguïns en de pinguïnparade die hier…
Bali, een toeristisch eiland met veel bezienswaardighedenBali, een toeristisch eiland met veel bezienswaardighedenBali is een van de bekendere eilanden van Indonesië. Voornamelijk bekend vanwege de vele activiteiten en bezienswaardigh…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart-Vectors, Pixabay
  • Afbeelding bron 1: Infoteur Spring
  • Afbeelding bron 2: Infoteur Spring
  • Afbeelding bron 3: Infoteur Spring
  • Afbeelding bron 4: Infoteur Spring
  • Afbeelding bron 5: Infoteur Spring
Spring (35 artikelen)
Laatste update: 15-03-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.