Op vakantie naar naar de Turkse badplaats Marmaris

Op vakantie naar naar de Turkse badplaats Marmaris Marmaris is een badplaats in Turkije. Wegens de verschillende mogelijkheden is Marmaris geschikt voor jong en oud. Voor de zonaanbidders is Marmaris een waar paradijs in de zomer, de kans op regen is dan nihil. Marmaris biedt u een echte zon-, zee- en strandvakantie met keuze uit veel restaurants met een romantisch uitzicht. Nog een bijkomend voordeel is dat het eten en drinken betaalbaarder is dan in Nederland.

De reis

Als u naar Marmaris gaat zult u hoogst waarschijnlijk met een reisorganisatie gaan. Als u via een reisorganisatie boekt zit uw transfer van het vliegveld naar het hotel bij de reiskosten in. Vaak organiseren ze zelf ook excursies en mocht er iets aan de hand zijn tijdens uw reis dan kunt u altijd bij de reisorganisatie aankloppen. U vertrekt in de meeste gevallen vanaf vluchthaven Schiphol. De vliegtijd bedraagt ongeveer 3:30. De meeste vliegtuigen landen in Bodrum, maar u kunt mogelijk ook in Dalaman aankomen. Als u de koffers heeft gepakt en u naar buiten loopt ziet u daar vaak al iemand van uw reisorganisatie staan. Hij/zij wijst u de weg naar de bus waar u in zult gaan. Vanaf Bodrum is de busreis nog ongeveer 2 uur. Vanaf Dalaman bedraagt de reistijd ongeveer een uur. Meestal maken de bussen nog een stop op een plek waar u naar de wc kunt en eten/drinken kunt kopen. De bus zal stoppen bij meerdere hotels. Luister dus goed of uw bestemming wordt opgenoemd.

Het klimaat

Van mei tot en met oktober heeft u voor Nederlandse begrippen zomerse temperaturen in Marmaris. In december en januari kunt u de meeste neerslag verwachten. Van mei tot en met september valt er nauwelijks regen en in juli en augustus is de kans zelfs nihil. Er zijn soms lange perioden van droogte. Het kan dan ook erg warm worden in de zomer. Het is geen uitzondering dat de temperaturen soms boven de 30 graden komen. Het is dan ook aan te raden om in Marmaris vroeg op pad te gaan. Vervolgens kunt u vooral met kleine kinderen beter tussen 11:00 en 14:30 uw hotelkamer zijn of in de schaduw bij het zwembad in verband met de hitte. U hoeft niet bang te zijn dat u de zon zal mislopen. In de zomermaanden schijnt de zon gemiddeld 14 uur per dag. In de winter kan het in de nacht tot 5 graden afkoelen. Op de dag zijn er nog steeds ongeveer 5 zonuren, maar warmer dan 7 tot 15 graden wordt het meestal niet.

Het verblijf

In Marmaris vindt u vooral hotels en appartementen. Het is ook mogelijk om een vakantiehuis te huren, maar bekijk dan goed de afstand tot het centrum van Marmaris. Het kan zijn dat deze vakantiehuizen wel in een mooie omgeving staan, maar niet op loopafstand van het centrum of een supermarkt. U kunt kiezen voor een all-inclusive vakantie. Het scheelt vaak wel iets in de kosten, maar in Marmaris is het eten en drinken een stuk goedkoper dan in Nederland. Daarbij zijn er in Marmaris heel veel leuke en goede restaurants waar u heerlijk kunt eten, maar het heerlijke van een all-inclusive vakantie is wel dat u nergens heen hoeft. Sommige hotels zijn in een drukker en rumoeriger deel dan andere, de hotels in een rustiger deel zijn meestal wel iets verder lopen van de restaurants en de kust. Het is dus aan u waar uw voorkeur naar uitgaat. Lees goed de reviews van de hotels om zo te kijken of een hotel past bij u wensen, houdt u meer van feesten en entertainment of wilt u meer rust en kleinschaligheid?

Bij bijna alle hotels en/of appartementen is er de mogelijkheid om een kluis te huren en om bij te betalen voor een airco. Een airco zult u in de zomermaanden zeker nodig hebben. Een kluis kan handig zijn aangezien er (net als overal ter wereld) een kans is dat er bij u ingebroken wordt. Daarbij weet u met een hotel/appartement dat er meer sleutels zijn die per ongeluk in verkeerde handen terecht kunnen komen.

Het kan zijn dat uw vliegtijden niet helemaal aansluiten met de tijden waarop u in kunt checken bij het hotel. Als er al een kamer vrij is heeft u geluk, maar anders moet u mogelijk even wachten. Vaak is er de mogelijkheid de koffers bij de receptie achter te laten en zelf al wat te gaan ondernemen. Het zelfde geldt bij het vertrekken. Als uw vliegtuig pas in de avond vertrekt zult u waarschijnlijk toch rond 11:00 uw kamer uit moeten zijn.

De omgeving

Marmaris ligt aan de Lycische kust. Veel restaurants bevinden zich dan ook aan de boulevard met uitzicht op het strand. De meeste straten lopen relatief recht en zijn daardoor goed begaanbaar. U bent omgeven door groene bergen en in de stad voelt het met alle palmbomen echt als een vakantieparadijs. In Marmaris is de zee rustig, maar de onderwaterwereld aan de kust is niet heel spectaculair. In de haven van Marmaris liggen vele boten die excursies aanbieden. In de omgeving van Marmaris liggen wel hele mooie snorkellocaties waar u verschillende vissen en schildpadden kunt tegen komen. Het is dan ook zeker de moeite waard om een dag met een boot op pad te gaan. Om de natuur te bewonderen kunt u ook mee met een jeepsafari.

Vermaak in Marmaris

U kunt van vroeg in de lente tot laat in het najaar genieten van het strand en van het zwembad bij de accommodatie. Watersporten zijn dan ook populair in deze badplaats, zo kunt u onder andere jetski's huren, parasailen en in de nabije omgeving wild water raften. Voor kinderen is het waterpark een leuk uitje en als u als volwassenen heerlijk wilt ontspannen kunt u naar een Hamam (badhuis) gaan. Voor jongeren zijn er heel veel uitgaansgelegenheden om uit te kiezen. In Marmaris zijn buitenom restaurants ook veel winkels te vinden, niet alleen supermarkten of winkels waar er toeristische artikelen worden verkocht maar ook bijvoorbeeld kleding- en tassenwinkels.

Lees verder

© 2013 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op vakantie naar TurkijeTurkije is een erg populair bestemming voor een zonvakantie, het is ook een goedkoop land om te verblijven.
Op zoek naar een mooi en betaalbaar vakantieverblijf?Op zoek naar een mooi en betaalbaar vakantieverblijf?Als je op zoek bent naar een mooie en betaalbare vakantie, dan zijn er tientallen websites waar je deze kunt vinden. Een…
Vakantie naar Turkije? Goedkoop in Lara of Side?Heeft u al een vakantie op het oog voor 2012? Turkije staat dit jaar weer hoog gewaardeerd! Dit komt in de eerste plaats…

Vakantie in AndalusiëVakantie in AndalusiëHet mooie en altijd zonnige Andalusië ligt in Zuid-Spanje. Het beslaat een gebied van acht provincies. Het gebied zelf i…
Culturele bezienswaardigheden in CancúnCulturele bezienswaardigheden in CancúnVan alle steden in Mexico is Cancún het meest bekende vakantieoord. Hier vliegen de meeste vluchten rechtstreeks heen. E…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Hamam
  • http://www.realturkey.nl/pagina/marmaris/
  • https://www.klimaatinfo.nl/turkije/marmaris.htm
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 20-03-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.