Uitstapjes en evenementen in de provincie Limburg

Uitstapjes en evenementen in de provincie Limburg Vakantie vieren in eigen land. Nederland heeft veel prachtig natuurschoon in elke provincie. Daarnaast zijn er in Nederland schitterende steden waar u een bezoek aan kunt brengen. De temperatuur en de regen zijn vaak spelbreker. Daardoor gaan veel mensen liever naar het buitenland, naar de zon. Op het toch aanzienlijk aantal mooie dagen in Nederland, kunt u een rondreis maken langs zowel steden met hun bezienswaardigheden als ook leuke dorpjes in een van de mooiste provincies van Nederland.

Provincie Limburg

"Wie sjoon os Limburg is...". Limburg, met het schitterende heuvelland in het zuiden en de bossen in het noorden, is één van de mooiste provincies van Nederland. De Bourgondische en chauvinistische bevolking zal u gastvrij ontvangen. De horeca is overal aanwezig en héél gezellig. Ga er eens carnaval vieren en u leert de Limburgers kennen.

De hoofdstad Maastricht

Het Vrijthof

Dit is de mooie, gezellige, oude hoofdstad van Limburg, is een bezoek waardig. Op het Vrijthof kunt u genieten van vele evenementen die er door het jaar heen gehouden worden. Voorbeeld is "Het Preuvenement", waar de horeca uit de stad en uit de omgeving u laat proeven wat zij maken. Vele mooie wijnen zijn er onderdeel van. In december staat het plein vol met kraampjes en een schaatsbaan in kerstsfeer. Bratwurst en glühwein zijn dan heerlijke warmhouders.

André Rieu

André Rieu is ook een welkome gast op het Vrijthof. Hij geeft er van tijd tot tijd concerten.

De grotten en de wijn

Bezoekt u de mergelgrotten van de St. Pietersberg. Wijngaarden zijn er ook. Bij wijngaard de Apostelhoeve kunt u een rondleiding krijgen.

Centrum

Bezoekt u de Basiliek van Sint Servaas. En natuurlijk het Bonnefantenmuseum. De Stokstraat ligt in een van de oudste buurten van de stad, mooi gerenoveerd en nu vol met mooie winkels en restaurantjes. Aansluitend vindt u de universiteitsbuurt. Winkelen in Maastricht is een heerlijkheid. De leukste winkels op allerlei gebied verwachten u. Distilleerderijen zijn ook te bezoeken. In Maastricht proeft u van het Bourgondische leven.Op de Maas kunt u van een boottocht genieten. Pak na een uitstapje een restaurantje of een terrasje. U zult zeer gastvrij worden ontvangen.

Vaals

Hier kunt u, hoog op de Vaalser Berg, op het Drielandenpunt, een mooi uitzicht bewonderen op België, Duitsland en Nederland.

Kleinere steden en dorpen in Zuid-Limburg

Beek

Maastricht-Aken Airport laat u, behalve vertrekken en aankomen, een bijzonder kijkje achter de schermen nemen van de gezellige kleine luchthaven.

Valkenburg

Hier zijn natuurlijk de beroemde grotten en verder is Valkenburg een horeca-Mekka met zijn vele hotels, restaurants en cafés.

Simpelveld

Hier is de opstapplaats voor een ritje met de Miljoenenlijn, een trein uit de oudheid. Die laat u het heuvelland met zijn prachtige vergezichten doorkruisen.

Gulpen

De Gulpener Bierbrouwerij is bekend door het meest natuurlijk gebrouwen bier van Nederland en is natuurlijk te bezoeken. De Brand brouwerij in Wijlre, vlakbij Gulpen, is natuurlijk ook te bekijken.

Houthem

Dit dorp pronkt met de kapel van St. Gerlach met zijn mooie fresco's. Naast de kapel staat Kasteel St. Gerlach, waar u een gastronomisch hoogstandje te wachten staat, als u daar gaat eten.

Ubachsberg

In het dorp vindt u wijngoed "De Fromberg". Hier wordt Limburgse wijn gemaakt en natuurlijk kunt u die ook proeven in de wijnkelder. Een rondleiding hoort ook tot de mogelijkheden.

Wahlwiller

Ook hier kunt u wijn proeven en uitleg krijgen over de gebruikte druiven in de wijn. U kunt ook de veel besproken Kruisweg bekijken in de kerk. Tegenover de kerk kunt u genieten van een drankje en een heerlijk bereide Limburgse maaltijd.

Bocholz

Op Hoeve Scholtissenhof vindt u een unieke verzameling Limburgse miniatuurgebouwtjes. De hoeve heeft ook een ijsmakerij.

Steden en dorpen in Midden-Limburg

Geleen

Hier staat een prachtig architectonisch hoogstandje uit 1933: Het Glaspaleis. U kunt er heerlijk winkelen.

Hoensbroek

In het enige kasteel in Nederland met een lift waant u zich in de Middeleeuwen.

Kerkrade

In het Continium discovery center wordt u het industriële leven van vroeger getoond. In de vroegere mijnstad kunt u ook een oude steenkolenmijn, met museum, bezoeken. Ook in Kerkrade staat Abdij Rolduc, waar vroeger de Nederlandse katholieke jongens tot priester werden opgeleid. Het is nu een conferentiecentrum. Voor de kinderen is in Kerkrade het Gaia Park, de modernste dierentuin van Nederland.

Roermond

De prachtige bisschopsstad met zijn Munsterkerk en Christoffelkathedraal, is een getuige van het Rijke Roomse leven. Buiten de stad liggen de Maasplassen waar u zowel kunt genieten van watersport als van de rust die er in het gebied heerst.

Ook Midden Limburg

Thorn

Het witte stadje getuigt in zijn geheel van het verleden.

Kessel

Hier kunt u Boerengolf spelen, direct aan de Maas. Solex rijden kan er ook. Een rondvaart behoort er ook tot de mogelijkheden.

Panningen

Het dorp heeft een paardenmelkerij met meer dan 50 paarden. In Ospeldijk is de Hazelarij waar ook hazelnoot oliën worden gemaakt.

Dorpen in Noord-Limburg

Arcen

In Noord-Limburg laat men u genieten van de thermaalbaden en de Kasteeltuinen. En natuurlijk kunt u naar de Hertog Jan brouwerij.

Wellerlooi

Dit dorp, waar de Noord-Limburgse bossen en heidevelden beginnen, heeft een Rosarium met een prachtige rozentuin. U kunt genieten van koffie met rozenvlaai en champagne drinken met een bolletje rozenijs.

Bergen

Rondrijdend langs de vele boerendorpjes, ziet u het Meeuwenven, midden op de hei. In de lente nestelen daar duizenden meeuwen. Wandelen in de omgeving is een aanrader.

Gennep

Dit stadje ligt op 20 kilometer afstand van Nijmegen (Gelderland) aan de Maas en de Niers. Het heeft een heel oud centrum rondom het stadhuis. Bij het Center Parcs in het bos staat een mooie manege.

Mook

In het Noord-Limburgse ligt de Mooker Hei, ook een wandelgebied, met een groot verleden. Men kan er golf spelen en een wijnbedrijf bekijken.

Van zuid tot noord is er in Limburg veel te beleven. 'Bezoekt u onze mooiste provincie eens' zouden de Limburgers zeggen.

Lees verder

© 2008 - 2020 Wilvdvleuten, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoogste berg van NederlandHoogste berg van NederlandWat is de hoogste berg van Nederland? Vroeger was dit een makkelijk te beantwoorden vraag. De Vaalserberg was met 321 de…
Zuid-Limburg (Nederland)Zuid-Limburg (Nederland)Zuid-Limburg is het zuidelijkste deel van Nederland. Zuid-Limburg bevat een prachtige, omvangrijke natuurlijke omgeving,…
Actief dagje uit in LimburgActief dagje uit in LimburgZin om er eens een dagje tussenuit te gaan en iets actiefs te ondernemen. Limburg met zijn diversiteit aan landschappen,…
Plaatsnamen met carnaval: belangrijke steden, van A tot ZPlaatsnamen met carnaval: belangrijke steden, van A tot ZMet carnaval krijgt een groot aantal steden in Nederland een andere plaatsnaam: Den Bosch wordt Oeteldonk, Breda heet Ki…

Een tocht in 1823 en 2008 door Noord-FrieslandIn 1823 maakten twee jongemannen, Jacob van Lennep en Dirk van Hogendorp, vanuit Amsterdam een reis te voet, per treksch…
Uitstapjes en evenementen in Noord-HollandUitstapjes en evenementen in Noord-HollandVakantie vieren in eigen land: Nederland heeft veel prachtige natuur in elke provincie. Daarnaast zijn er veel schittere…
Bronnen en referenties
  • Sites over Limburg

Reageer op het artikel "Uitstapjes en evenementen in de provincie Limburg"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Wilvdvleuten
Laatste update: Februari 2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Special: Dagje weg
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!