Bezienswaardigheden in Townsville, Australië

Bezienswaardigheden in Townsville, Australië Townsville is een Australische stad aan de oostkust. De stad ligt erg gunstig voor mensen die het Great Barrier Reef en Magnetic Island willen bezoeken. Volgens de lokale VVV verblijven mensen minimaal drie tot vier nachten in Townsville om de omgeving en de stad zelf te bekijken. In de stad kun je een aantal leuke, bijzondere en leerzame bezienswaardigheden vinden. De bekendste is ‘The Strand’, een grote boulevard met restaurantjes, winkels en entertainment. Daarnaast zijn er een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Wat voor bezienswaardigheden kun je in Townsville vinden?

De stad Townsville

Wie naar het Great Barrier reef, Yongale shipwreck of Magnetic Island wilt gaan, overnacht vaak in de stad Townsville. Deze grote stad in de Australische staat Queensland telt anno 2015 meer dan 150.000 inwoners en ligt op 1450 kilometer van Brisbane, de hoofdstad van Queensland. De stad is onderverdeeld in meer dan 50 wijken (suburbs). De stad ligt voor veel mensen op de route als zij de oostkust van Australië gaan bekijken. Je kunt er met eigen vervoer gemakkelijk komen via de snelweg A1 en M1. Ook heeft Townsville een eigen vliegveld. Hier landen dagelijks goedkope binnenlandse vluchten die vanaf meerdere grote steden in het land vertrekken.

Wat te doen in Townsville?

Veel mensen komen naar Townsville om de wereldberoemde attracties in de omgeving te verkennen. Als je mensen die in Townsville zijn geweest vraagt: “Wat is er te doen in de stad zelf?” of “Wat heb je gedaan in Townsville?”, weten zij hier vaak geen antwoord op. Ze vergeten om de stad zelf te bekijken. Dit is jammer. In de stad zelf zijn er namelijk tientallen leuke bezienswaardigheden te vinden. Voor iedere leeftijd is er wel een geschikte toeristische trekpleister te vinden, vaak op loopafstand van het hotel, hostel of camping, in de buurt van het centrum of CBD (Central Business District) van de stad.

Bezienswaardigheden in de stad zelf

Reef HQ

In het Reef HQ kun je een groot aquarium vinden met daarin levend koraal en tropische vissen. Deze soorten komen allemaal in het Great Barrier Reef voor. Er zijn demonstraties waarbij je uitleg krijgt over de soorten koraal en vissen. In het gebouw zijn meerdere aquaria te vinden. Ieder deel van het gebouw heeft een eigen thema. Ieder half uur vertrekt er een gids door het gebouw heen, die je gratis (als je de entreeprijs al hebt betaalt) rondleidt door het gebouw en van extra informatie voorziet.

Imax bioscoop Townsville

Naast het aquarium staat een grote Imax bioscoop. Deze cinema heeft meerdere zalen, allemaal voorzien van airco. De nieuwste films worden hier getoond aan het publiek. Een kaartje voor een film in de Imax Cinema kost, anno 2015, gemiddeld 13 dollar voor een volwassene, 8 dollar voor een kind en 11 dollar voor volwassenen die onder de kortingsregeling vallen.

The Strand
In het noordwesten van de stad Townsville is de populaire gratis toeristische trekpleister ‘The Strand’ te vinden. Deze boulevard ligt aan de kuststrook. Je vindt hier onder andere restaurants, cafés, parken en grote fonteinen. Aan het einde van de boulevard is een groot gratis zwembad aangelegd.

The Museum of Tropical Queensland

In dit museum leer je over de geschiedenis van de staat Queensland. Er is ook een replica van de HMS Pandora (gezonken in 1791 in de buurt van Townsville) aanwezig in het gebouw. Het model is in 7000 uur door meerdere mensen nagemaakt. Daarnaast vindt je hier de grootste collectie harde koraal van het land.

Maritime Museum of Townsville

In dit museum kun je spullen terugvinden die zijn gevonden in het scheepswrak Yongala. Dit schip was onderweg van Melbourne naar Cairns toen het in een tropische cycloon terecht kwam. Het zonk in de buurt van Townsville. In de stad kun je tours boeken waarbij je gaat duiken naar dit scheepswrak. Naast artefacten van het schip kun je in het museum leren over de geschiedenis van de scheepvaart in Australië.

Aboriginals and Torres Strait Islander Cultural Centre

Je maakt in dit culturele centrum kennis met de cultuur van de Aboriginals. Deze oorspronkelijke bewoners van Australië leren je over de cultuur van het volk en de geschiedenis van de stammen die in de buurt van Townsville leefden. Dit doen ze door middel van dans, muziek en verhalen. Er is tevens een galerij aanwezig waar je kunst van de Aboriginals kunt bekijken.

Billabong Sanctuary

Op 17 kilometer van het centrum van de stad kun je het Billabong Sanctuary vinden. Dit is een wildlife-park van 10 hectare groot. Je maakt hier kennis met verschillende diersoorten die het land rijk is. In het gebied zijn er ook gebieden waar je kunt picknicken, barbecueën e zwemmen. Daarnaast is het ook mogelijk om een koala te knuffelen, een wombat te spotten en een python vast te houden.

Lees verder

© 2015 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Australië: Hoe kom je in Mount Isa in de Outback?Mount Isa is een stad in het noorden van Australië in de staat Queensland. De stad wordt ook wel Mt. Isa of The Isa geno…
Hoe kom je in Cairns, Australië?Cairns is een plaats in het noorden van de oostkust van Australië. Op het eerste gezicht lijkt het lastig om in Cairns t…
Australië: Magnetic Eiland (magnetisch eiland)Australië: Magnetic Eiland (magnetisch eiland)Magnetic eiland is een eiland vol met natuur. De bewoners leven er in harmonie met de natuur, alhoewel toeristen soms mo…
Mount Isa: Excursies, tours en attracties in de omgevingDe Outback van Australië biedt voor ieder wat wils. Een ideale plek om de woestijn van Australië te ontdekken is Mount I…

Reisbestemmingen in NepalReisbestemmingen in NepalSinds de grenzen van Nepal in 2010 open gingen voor toerisme, is Nepal als reisbestemming aantrekkelijk geworden. Nepal…
Tours en excursies vanuit Cairns, AustraliëCairns is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Great Barrier Reef en het…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hanek45, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • Eigen ervaring
  • Lonely Planet Australia, Edition 2014
  • http://www.tripadvisor.com.au/Attractions-g255073-Activities-Townsville_Queensland.html
  • http://www.homeaway.com.au/info/holiday-ideas/holiday-destinations/qld/top-10-things-to-do-in-townsville
  • http://www.townsvillenorthqueensland.com.au/things-to-do/

Reageer op het artikel "Bezienswaardigheden in Townsville, Australië"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: Maart 2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Special: Australië
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!