Townsville: Tours, excursies en de omgeving

Townsville: Tours, excursies en de omgeving Als je over de boulevard van de Australische stad Townsville loopt, zie je tientallen gebouwen van bedrijven die tours en excursies naar bijzondere plekken in de omgeving aanbieden. De meeste activiteiten die je kunt boeken in de stad hebben te maken met water. Townsville ligt namelijk erg gunstig ten opzichte van het wereldberoemde koraalrif ‘The Great Barrier Reef’. Je kunt hier onder andere snorkelen, duiken en boottochten naartoe boeken. In het binnenland kun je kennismaken met de oorspronkelijke bewoners van Australië en Queensland. Ook kun je een boottocht maken naar het bijzondere Magnetic Island. Wat kun je verder allemaal doen in de omgeving van Townsville? Welke tours en excursiereizen worden er aangeboden?

Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif ter wereld ligt in de buurt van de oostkust van Australië. Het rif is 2300 kilometer lang. Totaal is het gebied 344.400 vierkante meter groot. Het rif kan zelfs vanuit de ruimte worden gezien. Je kunt in Townsville meerdere soorten tours boeken die naar het Great Barrier Reef gaan. Voorbeelden van tours zijn:
 • Met een boot naar het rif om te duiken
 • Met een boot naar het rif om te snorkelen
 • Zeilen
 • Helikoptervlucht over het koraalrif
 • Dinertour op een luxe jacht

Magnetic Island

Magnetic Island ligt op 8 kilometer van de stad Townsville. Je kunt er met een boot (ferry) gemakkelijk komen. Je hoeft hier niet verplicht een tour voor te boeken. De veerboot vertrekt van de haven in Townsville en komt aan in het dorp Nelly Bay op het eiland. Informatie over dit eiland kun je verkrijgen in Towsville bij het Townsville & North Queensland Visitor Information Centre. Op het eiland zijn hotels en hostels te vinden.

Duiken naar het Yongala scheepswrak

Natuurlijk is het Great Barrier Reef de populairste bestemming voor duikers. Wat veel duikers niet weten is dat er ook een excursiereis naar een scheepswrak in de buurt van Townsville wordt aangeboden. Het Yongala Shipwreck is een passagiersschip dat op 23 maart 1911 onderweg was van Melbourne naar Cairns, maar ten zuiden van Townsville in een cycloon terecht kwam. Het schip zonk met 122 passagiers naar de boden van de oceaan. Jaarlijks duiken meer dan 10.000 toeristen naar het wrak. Je kunt een tour naar het wrak boeken bij de maatschappijen Ocean Dive, Adrenalin Dive, Pro Dive en SunSea Dive.

Spooktocht

In de nacht vertrekt de Townsville Ghost Tour. Onder begeleiding van een ervaren gids bezoek je gebouwen waar het volgens legendes echt spookt. Ook krijg je spookverhalen te horen. De tour is niet geschikt voor kinderen onder de 11 jaar. Kinderen tussen de 11 en 15 jaar mogen alleen maar deelnemen aan de spooktocht door Townsville als zij begeleidt worden door een volwassene.

Aboriginals ontmoeten

In Townsville kun je meerdere soorten tours boeken die naar plekken in de omgeving gaan die bijzonder zijn voor de Aboriginals. Deze oorspronkelijke bewoners van Australië hebben een bijzondere geschiedenis. Bij sommige tours maak je ook kennis met deze bevolking en leer je over hun geschiedenis en gebruiken. De Aboriginal Cultural Tours worden vaak gecombineerd met het regenwoud en de watervallen in de omgeving van de stad.

Nationale parken in de omgeving

De omgeving van de stad hoef je niet altijd met een betaalde tour te ontdekken. Je kunt ook met eigen vervoer naar de nationale parken toe als dagtocht, of voor meerdere dagen als je een tent bij je hebt of reist in een camper(van). Bekende parken in de omgeving van de stad zijn:
 • Town Common Conservation Park
 • Bowling Green Bay National Park
 • State Forest
 • Bluewater Park
 • Paluma State Forest
 • Clemant State Forest

Een goedkope tour boeken in Townsville

Naast de bovenstaande tours kun je in de stad nog honderden andere soorten excursies boeken naar bijzondere plekken in de omgeving. Ook op het water kun je, naast de bovenstaande activiteiten, tours boeken waarbij je bijvoorbeeld gaat vissen, waterskiën of met een speedboot gaat racen. Als je meerdere dagen in de stad slaapt in een van de hotels, hostels of campings die Townsville rijk is, kun je het beste bij meerdere touroperators jouw telefoonnummer achterlaten. Vraag of zij jou kunnen bellen als ze een last-minute aanbieding voor je hebben, of als er iemand op het laatste moment voor een tour heeft afgezegd. Ze willen de laatste plekken vaak voor weinig geld opvullen.

Lees verder

© 2015 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Australië: Hoe kom je in Mount Isa in de Outback?Mount Isa is een stad in het noorden van Australië in de staat Queensland. De stad wordt ook wel Mt. Isa of The Isa geno…
Hoe kom je in Cairns, Australië?Cairns is een plaats in het noorden van de oostkust van Australië. Op het eerste gezicht lijkt het lastig om in Cairns t…
Mount Isa: Excursies, tours en attracties in de omgevingDe Outback van Australië biedt voor ieder wat wils. Een ideale plek om de woestijn van Australië te ontdekken is Mount I…
Tours en excursies vanuit Cairns, AustraliëCairns is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Great Barrier Reef en het…

Reisbestemmingen in NepalReisbestemmingen in NepalSinds de grenzen van Nepal in 2010 open gingen voor toerisme, is Nepal als reisbestemming aantrekkelijk geworden. Nepal…
Tahiti, hoofdeiland van Frans PolynesiëTahiti, hoofdeiland van Frans PolynesiëTahiti is het hoofdeiland van Frans Polynesië. Het ligt middenin de Pacifische Oceaan. Op Tahiti spreekt men Frans, want…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Hanek45, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • Eigen ervaring
 • Lonely Planet Australia, Edition 2014
 • http://www.tripadvisor.nl/Attractions-g255073-Activities-c42-Townsville_Queensland.html
 • http://www.lonelyplanet.com/australia/queensland/townsville/activities
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Barrier_Reef
 • http://www.traveloznow.com.au/details?listing=961

Reageer op het artikel "Townsville: Tours, excursies en de omgeving"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: Maart 2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Special: Australië
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!