Efteling: veel genieten, niet te veel betalen

Efteling: veel genieten, niet te veel betalen Een bezoek aan de Efteling is niet goedkoop. Maar met een aantal slimme tips krijg je meer waar voor je geld en kun je ook nog eens minder uitgeven. Zeker voor een gezin blijft het dagje Efteling op deze manier toch betaalbaar. Hoewel de Efteling in vergelijking met andere Europese parken goedkoop is, kan een dagje Efteling toch als duur ervaren worden. De vaste bezoekers zijn waarschijnlijk op de hoogte van deze tips maar de incidentele bezoeker zal er zeker zijn voordeel mee kunnen doen.

Entree

Online

Kaartjes kopen bij de entree van de Efteling is eigenlijk altijd te duur. Als je vooraf online kaartjes bestelt op tickets.efteling.com dan ben je € 2,50 per persoon goedkoper uit.

Acties

Verder zijn er regelmatig acties waarbij je met korting kaartjes kunt kopen, bijvoorbeeld bij Albert Heijn. Mensen die daar hun dagelijkse boodschappen doen kunnen in het algemeen zo veel kaartjes kopen dat ze ook voor anderen goedkope kaartjes kunnen bestellen. Ook sommige dagbladen en bouwmarkten organiseren nog wel eens leden- of klantendagen waarop je heel goedkoop naar binnen kunt. Vaak is er extra entertainment en is het parkeren ook gratis. Een nadeel is wel dat het op deze dagen erg druk is. Een ander nadeel van deze leden- of klantendagen is dat je niet kunt kiezen op welke dag je gaat. Als het regent op zo'n dag dan 'moet' je toch gaan.

Abonnementhouders

Abonnementshouders kunnen een aantal (momenteel 4) kaartjes kopen voor een gereduceerde prijs. Mocht je iemand kennen die een abonnement heeft dan kun je daar eens informeren of hij/zij voor jou kaartjes wil kopen.

Eten/drinken

Zelf meebrengen

Bij de zelfbedieningsrestaurants en eenvoudige eetkraampjes is het geen probleem om je zelf meegebrachte eten en drinken te nuttigen. Dit geldt bijvoorbeeld bij Het Witte Paard, Station De Oost, De Steenbock en De Oase.

Gratis drinkwater

Op diverse plaatsen in de Efteling zijn kraantjes/fonteintjes waar het heerlijke Brabantse leidingwater uit komt, bijvoorbeeld bij 'Het Gemack' (tegenover het Witte Paard) en op het Fata-Morganaplein. Gewoon een flesje meenemen en deze onderweg regelmatig vullen en je hoeft voor de dorst geen ‘dure’ drankjes te kopen.

Snacks

En wat dacht je van het idee om zelf broodjes mee te nemen en in de Efteling een kroket of andere snack te kopen voor op het broodje. Wel echt Nederlands zuinig, dit.

Souvenirs

Abonnementhouders kunnen met voordeel souvenirs kopen. Als je er een kent dan kan hij of zij misschien iets voor je kopen.

Gratis entertainment

In het sprookjesboomtheater in het sprookjesbos worden op drukke dagen gratis voorstellingen opgevoerd rond de sprookjesboomfiguren. Op de informatieborden staan de tijden aangegeven. Reserveren is niet mogelijk. Diverse keren per dag wordt de spectaculaire parkshow Raveleijn opgevoerd. Hiervoor moet je eerst kaartjes halen op de Nicolaasplaats vlakbij Raveleijn. Bij de echte ingang van het sprookjesbos, nabij de stoomcaroussel, is een podium waar de sprookjessprokkelaar-voorstelling regelmatig plaatsvindt. Op drukke dagen zijn de sprookjesboomfiguren in of rondom het sprookjesbos te vinden.

Efteling-app

Met de gratis Efteling-app op je mobiel kun je de wachttijden voor de diverse attracties zien. Zo kun je je bezoek plannen en zo min mogelijk in de rij staan en op een dag zo veel mogelijk attracties bezoeken. En omdat er in de Efteling gratis wifi is kost het gebruik van de app niets.

Bij de achtbaan De Python kun je met de Efteling-app op drukke dagen een tijdslot reserveren. Sluit in de aangewezen periode aan in de rij en je wachttijd bedraagt maximaal 15 minuten.

Je bezoek verlengen

In het algemeen vindt de laatste Aquanura-show plaats een kwartier na de officiële sluitingstijd. Dit geeft je de kans om van de laatste attractie naar het plein bij de ingang te wandelen waar de show gaat plaatsvinden. Als Aquanura afgelopen is kun je nog teruglopen naar het pannekoekenrestaurant Polles keuken en daar gaan eten. Reserveren is verstandig, maar is niet noodzakelijk. Polles keuken blijft gewoon open tot er geen gasten meer zijn. Je hoeft er ook niet bang te zijn dat men je zo snel mogelijk weer weg wil hebben.

Een voorbeeld: De Efteling sluit om 18.00 uur. Aquanura begint dan om 18.15 uur en duurt tot ongeveer 18.35 uur. Je kunt dan om 18.45 uur aanschuiven in Polles keuken en dan omstreeks 20.00 uur het park uitwandelen. Dus 2 uur extra voor hetzelfde geld.
© 2014 - 2020 Serve, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat zijn de daluren bij de NS?Wat zijn de daluren bij de NS?In de daluren kun je bij de NS met bepaalde abonnementen goedkoper reizen. Dit geldt ook wanneer je meereist met iemand…
De Winter EftelingDe Winter EftelingIn de Efteling waant u zich het hele jaar door in een sprookjeswereld, maar in de winter is de sfeer extra betoverend. D…
Sprookjesachtige overnachtingen in Efteling BosrijkDe Efteling is groot. Eigenlijk zo groot dat u meestal niet alles kunt zien en/of doen binnen een dag. Om extra van de E…
NS: Een treinkaartje kopen bij de automaatNS: Een treinkaartje kopen bij de automaatSinds 1 juni 2004 moet de NS-reiziger extra betalen om een kaartje aan het loket te kopen: 50 cent voor één kaartje en e…

Speeltuin IrrlandSpeeltuin Irrland noemt zichzelf een boerderij-belevenisoase en deze omschrijving klopt precies. Tijdens een bezoek aan…
Witchworld in AlmereWitchworld in AlmereIn 2019 wordt het een feit, dan opent het nieuwste attractiepark van Nederland zijn deuren. De naam van dit park wordt W…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Gestellig, Pixabay
  • Eftelingtips.weebly.com

Reageer op het artikel "Efteling: veel genieten, niet te veel betalen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Serve
Laatste update: 22-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!