Les 2 Alpes - Wit voor groentjes

Les 2 Alpes - Wit voor groentjes Echte waaghalzen hinderen vaak de beginnende wintersporter. Daarom voorziet Les 2 Alpes een groot aantal gemakkelijke pistes. Ruimte voor rustige afdalingen en de nodige stops met glühwein.

Les 2 Alpes

Wie de durfal van vroeger niet meer is of voor het eerst op de latten staat, heeft de groene en blauwe pistes als speelterrein. Jammer genoeg bereik je door je beperkte niveau zelden de hoogste toppen. In Les 2 Alpes kan het wel. Je glijdt er van de Dôme de la Lauze, een gletsjer met een piek van 3600 meter, tot in het dorp langs 23 groene en 43 blauwe pistes. Zonder een enkele lift te moeten nemen. Wie het graag rustig aan doet of met de hele familie wil skiën, zal in Les 2 Alpes zeker zijn gading vinden, want zestig procent van de 225 kilometer aan pistes zijn bedoeld voor beginners. Het skistation draagt niet voor niets het Franse label ‘Famille Plus Montagne’. Zo kunnen kinderen vanaf drie jaar er leren skiën en een skipas is gratis tot vier jaar.

Eten en drinken

Bij skiën hoort après-ski, maar in een groot station als Les 2 Alpes kan echte sfeer wel eens ontbreken.
Daarom deze zorgvuldig geselecteerde adresjes:
  • Pano Bar, op 2600 meter hoogte, midden op de piste. De ontmoetingsplaats voor een lunch in de stralende zon. Elke namiddag is er een dj-sessie.
  • Umbrella Bar, een bar in de vorm van een gigantische paraplu aan de voet van de pistes. Ambiance gegarandeerd met happy hour tussen 17 en 18u.
  • Le Mini Bar, mini café met maxi après-ski. Elke dag van 17 tot 2u. Gratis wifi .
  • Le Raisin d’Ours, gezellige wijnbar. In het restaurant geniet je van een creatieve keuken met seizoensgerechten. www.leraisindours.fr.
  • L’Elis, familierestaurant met uitgebreide kaart. Van bergspecialiteiten tot pizza uit de houtoven. www.restaurant-2alpes-pizzeria.com.

Volle maan

Skiën na sluitingsuur? Dat kan met volle maan. Het maanlicht reflecteert op het witte sneeuwtapijt, waardoor je uitzonderlijk in de duisternis naar beneden kunt glijden. De avond wordt feestelijk afgesloten met een bergdiner en muziek op de gletsjer. Iedereen is welkom, ook niet-skiërs.

Erheen

Les 2 Alpes ligt op zo’n 900 km van Brussel. Je rijdt ernaartoe via Metz, Dijon, Lyon en Grenoble. Met de tgv spoor je naar Grenoble, 70 kilometer van Les 2 Alpes. Info: www.b-europe.com.

Met het vliegtuig kan je ook naar Grenoble, de dichtstbijzijnde luchthaven. Andere opties zijn Genève en Lyon. Vanuit Grenoble rijden bussen van Transisère naar Les 2 Alpes. Reken op dik twee uur. Info: www.transisere.fr.

Les 2 Alpes in cijfers

  • 417 hectare skigebied
  • pistes tussen 1.300 en 3.600 meter hoogte
  • 25 kilometer skipistes
  • 104 pistes: 14 zwarte, 18 rode, 45 blauwe en 27 groene
  • 51 skiliften
  • 1.400 hectare off -piste skiën
  • 8 bergrestaurants en 3 bars op de pistes
  • 7 gratis skiliften beneden aan de pistes

Toeristische info

www.les2alpes.com
www.be-nl.franceguide.com
© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Frankrijk: de regio'sFrankrijk: de regio'sFrankrijk is onderverdeeld in 26 regio's (régions), waarvan er 22 in Europa liggen en 4 overzeese. De regio's zijn op hu…
Marktdag in de ProvenceWie graag markten bezoekt, komt in de Provence ruim aan zijn trekken. Verse producten, lokale specialiteiten en gezellig…
Een droom van een paleis: Palais Idéal in HauterivesEen droom van een paleis: Palais Idéal in HauterivesPostbode Joseph-Ferdinand Cheval, geboren in 1836, heeft bewezen dat kunst niet alleen een kwestie is van cultuur, maar…

Wintersport in de herfstvakantieWintersport in de herfstvakantieWie aan wintersport denkt, denkt aan de wintermaanden. Maar ook buiten de wintermaanden kan er prima worden geskied of g…
Bronnen en referenties
  • www.les2alpes.com
  • www.be-nl.franceguide.com
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.