Wintersport Oostenrijk, waar naar toe?

Oostenrijk, het land van natuur, sneeuw, Heidi en après-ski. Maar waar ligt het beste skigebied voor u? Dat is uiteraard voor iedereen verschillend. Gaat u met een groep of als gezin. Als echtpaar of met vrienden? Bent u ervaren skiërs of juist beginners. Een overzicht van de mogelijkheden vindt u hieronder.

Westkant Alberggebied

Rond de Albergpas, op de grens van Voralberg en Tirol treft u een enorm skigebied aan. De bekendste plaatsen aan de westkant van de pas zijn Lech en Zürs. De gemiddelde skiër kan zich hier prima vermaken. Behalve skiën kunt u hier ook flaneren. Er bevinden zich luxe hotels met relatief hoge prijzen. Onder ander onze Koninklijk Huis komt graag in Lech.

Zürs ligt op 1700m hoogte en is daardoor als sneeuwzekere bestemming te rekenen. Vanuit het dorp gaan er skiliften naar de pistes. Ideaal dus wanneer u vanuit uw accomodatie in korte tijd wilt skiën. Behalve de gemiddelde skiër kan ook de gevorderde wintersporter zich hier goed vermaken. Wilt u wat anders, dan vindt u hier off-pistes, funparks en snowboardroutes. Voor de wandelaars en langlaufers zijn speciale routes beschikbaar.

Oostkant Alberggebied

Aan de oostkant van het Alberggebied vindt u de plaatsen St. Anton, St. Christoph en Stuben. Door de ligging in het authentieke Tirol vindt u hier het echte Oostenrijk. In de winter wordt het een groot skioord waar behalve toeristen ook veel lokale mensen komen. Het gebied is op het hoogste punt 2800m hoog en heeft ongeveer 280 kilometer pistes. Het gebied is geschikt voor beginners tot zeer ervaren skiërs. Voor mensen met meer wintersportervaring is er de buckelpisten. Deze pisten bestaan uit één en al heuvels. Het vergt dan ook een speciale techniek om deze pisten op een gezellige manier af te dalen.

St. Anton is één van de oudste wintersportlocaties. Toch is het absoluut niet ouderwets. Er zijn moderne skiliften en er is een funpark. 's Avonds kunt u hier terecht in de vele cafés en discotheken. St. Christoph en Stuben zijn duidelijk rustiger dan St. Anton. Dit zijn plaatsen waar u geen massatoerisme aan zult treffen. Het zijn relatief goedkope bestemmingen waar u heerlijk tot rust kunt komen. Met pendelbussen kunt u, mocht u daar behoefte aan hebben, naar het drukke St. Anton.

Öztal

Het Öztal in Tirol biedt voor de wintersport alles wat u wilt. In Sölden treft u veel moderne faciliteiten aan. Het gebied is op het hoogste punt 2100m hoog. Het gebied is geschikt voor beginners tot en met zeer ervaren wintersporters. Sölden is een uitermate geschikte familiebestemming. U vindt er wandelroutes, loipen voor langlaufers, een schaatsbaan, overdekt zwembad en een rodelbaan. U vindt er veel restaurants en bars. Voor ieders wat wils.

Zillertal Arena

De Zillertal Arena is één van de grootste wintersportgebieden van Oostenrijk. De plaatsen Gerlos, Hochpillberg, Zell am Ziller en Schlitters vindt u hier. Voor beginnende wintersporters is dit gebied uitermate geschikt. Er bevindt zich ongeveer 150 kilometer aan pistes voor de meer beginnende skiër.

Door het gebruik van sneeuwkanonnen, kan men hier het hele winterseizoen skiën. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen wanneer u een dag wat anders wilt doen. Met de Zillertaler Superskipas krijgt u toegang tot alle pistes en loipen in het gebied. Ook kunt met de pas gratis gebruik maken van de bus tussen de dorpen.

Gerlos is de bekendste plaats in dit gebied. Voor de meer ervaren skiër zijn hier uitstekende pistes beschikbaar. U vindt hier ook één van de grootste funparks van Oostenrijk. Ideaal voor snowboarders dus. Gerlos is vooral geliefd bij Nederlandse jongeren. U vindt hier vele skihutten waar het iedere avond weer een groot feest is. Houdt u toch meer van wandelen, dan kunt u beter naar Zell am Ziller gaan. U vindt hier een uitgebreid netwerk aan wandelroutes. Mocht u daarna nog energie over hebben, dan kunt u gaan schaatsen of rodelen. De plaatsen Hochpillberg en Schlitters zijn meer geschikt voor de rustzoekers. De gezellige dorpen zijn wat rustiger met als voordeel dat het op de pistes ook wat rustiger is.

Kitzbüheler Alpen

In de Kitzbüheler Alpen ligt een skiparadijs: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. Het ligt tussen de 750m en 2000m hoogte. U vindt hier de plaatsen Ellmau, Kuffstein, Westendorf en Worgl. Er bevindt zich voor ongeveer 250 kilometer aan pistes met voor iedereen wat wils. Speciaal voor gezinnen met kinderen zijn er kinderpistes. Voor de langlaufers ligt er ongeveer 150 kilometer aan loipen. Ook de snowboarders kunnen terecht in één van de funparken. Tussen de dorpen rijdt een gratis ski-bus zodat u tegelijk wat meer van de omgeving kunt zien.

Ellmau is populair bij Nederlanders. Het centrum ligt ideaal voor de langlaufers. In het centrum treft u gezellige restaurants. Kuffstein ligt ideaal ten opzichte van de Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. U vindt hier leuke winkels en een populair uitgaansleven. Westendorf is ideaal voor groepen met verschillende wintersportervaringen. U vindt hier allerlei soorten pistes. Tot laat in de avond kunt u hier de pistes op. Mocht u 's nachts willen rodelen, dan kan dat hier! Voor de snowboarders is er een enorm funpark en voor de allerkleinste is er de skikindertuin. Ondanks de toenemende populariteit, vindt u hier nog een Oostenrijkse sfeer. De Tirolermuziek zult u dan ook zeker horen tijdens de après-ski. Worgl ligt het meest centraal van dit gebied. De omliggende plaatsen zijn vanuit hier gemakkelijk te bereiken.

Kitzbuhel en Kirchberg

Dit is een regio waar u met behulp van skikanonnen van december tot april kunt skiën. Gratis bussen maken het vervoer tussen de plaatsen makkelijk. Kitzbuhel heeft een schitterend centrum. Vanuit de hele wereld komen mensen hier naar toe. Het is daardoor een wat duurdere bestemming. Rondom Kitzbuhel ligt 150 kilometer aan pistes, 50 kilometer aan loipen. Er bevindt zich een funpark en u kunt er mountainbiken en fietsen. Voor de après-ski is deze plaats uitermate geschikt.

Salzburg

In Salzburg vindt u de plaatsen Saalbach en Hinterglemm. U kunt er het hele seizoen skiën. U treft hier ongeveer 200 kilometer aan pistes, buckelpistes, verlichte pistes en funparken. Voor de après-ski bent u hier aan het juiste adres. Het hele seizoen worden er diverse festivals georganiseerd. Het hele skigebied is autovrij gemaakt. Voor de kinderen wel zo veilig.

Salzburger Sportwelt

Altenmarkt, Flachau, Mandling, Radstadt en St. Johann im Pongau zijn diverse plaatsen in het gebied. Er ligt voor ongeveer 350 kilometer aan pistes voor u klaar. Een skipas geeft toegang tot totaal verschillende dorpen. Het grootste gedeelte van de pistes is geschikt voor beginnende en gevorderde wintersporters. Er liggen echter ook een aantal zwarte pistes voor de zeer ervaren skiërs. Snowboarders kunnen terecht bij de vele funparks.

Altenmarkt is geschikt voor langlaufers. Flachau is geschikt voor mensen van verschillende ski-niveaus. Ook langlaufers komen hier aan hun trekken. Mandling, Radstadt en St. Johann im Pongau zijn prima bestemmingen voor gezinnen en voor mensen die op zoek zijn naar rustige, typisch Oostenrijkse dorpjes.
© 2011 - 2024 Joro, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oostenrijk - skigebied Zillertal ArenaOostenrijk - skigebied Zillertal ArenaHet skigebied Zillertal Arena is gelegen in Oostenrijk en verspreid over de provincies Tirol en Salzburgerland. Het wint…
Wintersport in OostenrijkWintersport in OostenrijkVeel Nederlanders kiezen ervoor hun wintersportvakantie in Oostenrijk te houden. En dat is logisch. Oostenrijk is een la…
Wintersportgebieden in OostenrijkOostenrijk, een geliefd land voor de wintersport. Verdeeld over de Bundesländer liggen diverse grote, mooie en gezellige…

Maria Alm: Wintersport voor jong en oudMaria Alm: Wintersport voor jong en oudSkivakanties zijn tegenwoordig duur. Heeft u geen zin om overdreven veel geld uit te geven maar toch heerlijk te kunnen…
Materiaalkunde voor skiënBen jij een fanatieke skiër? Leer nu meer over het materiaal dat je gebruikt. Als je weet hoe het materiaal werkt, dan w…
Bronnen en referenties
  • Reisbureau Actueel
Joro (11 artikelen)
Gepubliceerd: 25-09-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.