Diedamskopf - skigebied in Vorarlberg voor de hele familie

Diedamskopf - skigebied in Vorarlberg voor de hele familie Wintersporten op de flanken van de Diedamskopf in Vorarlberg, is wintersport voor de hele familie. Het skigebied is overzichtelijk en nog niet overlopen door het massatoerisme. In totaal vind je hier meer dan veertig kilometer aan pistes. Het moderne familie skigebied Diedamskopf ligt in Oostenrijk in de provincie Vorarlberg nabij de plaatsen Au en Schoppernau. Vanaf Utrecht is het ongeveer 837 kilometer rijden. Het wintersportgebied ligt midden in het Bregenzerwald en is over de weg goed te bereiken. Met deze pluspunten is Diedamskopf een prima familie skigebied in Oostenrijk

Wintersport Diedamskopf


Pistes Diedamskopf

  • Aantal km pistes: 44
  • Blauwe pistes: 14
  • Rode pistes 20
  • Zwarte Pistes 10
  • Funpark Aanwezig
  • Halfpipe Aanwezig
  • Rodelen Aanwezig
  • Langlaufenloipen 60 kilzometer

Vorarlberg / Bron: Jasmin, PixabayVorarlberg / Bron: Jasmin, Pixabay

Skigebied in Vorarlberg

Het skigebied van Diedamskopf in Oostenrijk heeft in totaal ruim 44 kilometer aan pistes en is het hoogste punt in het Bregenzerwald. Het is één van de kleinere skigebieden in de provincie Vorarlberg en daarmee uitermate geschikt voor families en beginnende wintersporters. Het gebied is verspreid over de dorpen Au en Schoppernau.

Afwisselende pistes op Diedamskopf

Het skiën vindt plaats op de 2090 meter hoge Didamskopf en de Breitenalpe. Het gebied is relatief sneeuwzeker omdat de meeste pistes boven de 1500 meter liggen. Mocht er te weinig sneeuw liggen dan zorgen sneeuwkanonnen voor voldoende witte pistes. Vanaf de top van de Didamskopf is het mogelijk om helemaal af te dalen richting Au om weer uit te komen bij het dalstation. Hier kun je dan een hapje of een drankje nuttigen. Op de top van de berg bestaat de mogelijkheid voor wandelaars om rondwandelingen te maken vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over de omliggende omgeving.

Op de Breitenalpe liggen ook diverse pistes voor zowel beginners als gevorderden. Op deze berg liggen wel iets meer skiroutes. Eén van de skiroutes nummer 21 voert richting het dal van Schoppernau. De langste afdaling is ongeveer twaalf kilometer lang en zorgt ervoor dat je ruim 1200 meter lager in het dal uitkomt.

Familie skigebied

Het skigebied Diedamskopf is zeer geschikt voor familie. Zo is er onder andere Didi's Kinderbelevenisgebied en zijn er voor kinderen en ouders voldoende afwisselende en overzichtelijke pistes. Beginnende wintersporters kunnen terecht bij de skischolen in een van de vele skiklassen.

Schitterende vergezichten nabij Diedamskopf / Bron: Jasmin, PixabaySchitterende vergezichten nabij Diedamskopf / Bron: Jasmin, Pixabay

Omgeving Au en Schoppernau

De omgeving van het skigebied Diedamskopf heeft meer te bieden dan alleen skiën. In de omgeving kan men terecht voor verschillende wintersport activiteiten zoals langlaufen. Vanuit de dorpen Au en Schoppernau starten diverse loipes die voeren door de bergachtige omgeving van het dal. In totaal worden er in de winter ongeveer 60 kilometer aan langlaufloipes geprepareerd. Daarbij kunnen ook wandelaars terecht in dit gebied. Vanuit het dal starten diverse wandelroutes en sommige leiden naar plekken met een schitterend uitzicht op de dorpen Au en Schoppernau. In totaal kunnen wandelaars terecht op ruim dertig kilometer aan wandelroutes. Er zijn ook mogelijkheden om te paragliden, deze bijzondere ervaring laat de omgeving vanuit een heel ander perspectief zien. Mocht er na een inspannende wintersportdag nog energie over zijn dan bestaat er de mogelijkheid om te gaan rodelen.

Eten en drinken is voldoende te krijgen in de dorpen Au en Schoppernau, de meeste restaurants serveren ook lokale specialiteiten. Accommodatieverhuur is ook prima voorhanden in het skigebied Diedamskopf. Het skiseizoen begint midden december en loopt tot eind april.

Sneeuwzekerheid

Het skigebied Diedamskopf is relatief sneeuwzeker omdat de meeste pistes boven de 1500 meter liggen. Mocht er te weinig sneeuw liggen dan zorgen sneeuwkanonnen voor voldoende witte pistes. Bijzonder detail is dat het dorp Schoppernau zeer sneeuwzeker met Kerst is. In december ligt er namelijk op 28 dagen een sneeuwdek. Ook de rest van het skiseizoen heeft het dal een hoge sneeuwzekerheid.

Bereikbaarheid

Het skigebied Diedamskopf ligt in de Oostenrijkse provincie Vorarlberg bij de dorpen Au en Schoppernau. Het skigebied is op verschillende manier te bereiken. Met de auto is het mogelijk om via de volgende routes het skigebied te bereiken:
  • Autobahn Lindau, Pfänder Tunnel, Autobahnabfahrt Dornbirn Nord - Bregenzerwald - Schoppernau
  • Autobahn Kempten - Immenstadt - Oberstaufen - Grensovergang Springen-Aach - Lingenau - Egg - Schoppernau

Trein

Ook is het mogelijk om per trein naar het gebied te reizen. Het eindstation is dan Dornbirn of Bregenz. Vanaf deze stations lopen busverbindingen en taxi's naar Schoppernau.

Vliegen

Kom je met het vliegtuig dan zijn de dichtstbijzijnde luchthavens: Friedrichshafen (82 kilometer), St. Gallen - Altenrhein (75 kilometer), Zürich (170 kilometer)
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkVier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkJe wilt nog even op wintersport maar het is alweer maart. Langzaam krijgt de zon meer kracht en begint ook de temperatuu…
Oostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstOostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstWitte kerstdagen, wie droomt er niet van? In Oostenrijk is de kans op een witte kerst veel groter dan in Nederland. Jaar…
Brandnertal Oostenrijk - Skigebied voor de hele familieBrandnertal Oostenrijk - Skigebied voor de hele familieBrandnertal in Oostenrijk is een skigebied met meer dan 53 kilometer aan pistes. Het dal bestaat uit de dorpen Brand en…
Zes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkZes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkNovember is voor veel mensen nog een echte herfstmaand. Toch heeft deze herfstmaand voor de liefhebber van wintersport v…

Wintersport SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalWintersport SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalHet skigebied Wilder Kaiser Brixental is een gebied wat bij veel Nederlander zeer populair is. Het gebied is één van de…
Wintersporten voor op wintersportWintersporten voor op wintersportWintersport. Welke sporten kun je zoal beoefenen tijdens de wintersport? Sneeuwscooter, skiën, snowboarden... Er zijn ve…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Thestarman, Pixabay
  • http://nl.bergfex.com/diedamskopf/
  • http://www.diedamskopf.at
  • Afbeelding bron 1: Jasmin, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Jasmin, Pixabay
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 02-09-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.