Goedkope skivakantie

Goedkope skivakantie Ben jij die persoon met een beperkt budget, die verlangt om op skivakantie te gaan, maar je bent niet zeker als je je het wel kan permitteren om te gaan skiën? Je zal verstelt staan hoeveel geld je met de onderstaande tips kan besparen. Goedkope skivakanties mogen dan wel niet veel kosten, de aanbiedingen die je bv. kan vinden, hebben je heel wat te bieden.

Goedkope bestemmingen

Het land van bestemming bepaalt voor een groot stuk de kosten voor de skivakantie. De belangrijkste wintersportgebieden in Europa liggen in de Alpen in landen als Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, deze behoren dan ook tot de duurste landen om op skivakantie te gaan. In Oost-Europese landen zoals Tsjechië, Bulgarije en Slovenië zijn er ook talrijke skigebieden te vinden, waar het echter veel goedkoper is om op te gaan skiën, hier krijg je dan ook waar voor je geld.

Kies het juiste hotel: iets verder af is goedkoper

Goedkope skivakanties betekenen niet direct dat je geen goede accommodatie kan hebben. Het is voor de hand liggend om een hotel te zoeken waarbij de beste skipistes aan je voordeur liggen. Hiervoor zal je echter wel heel wat meer moeten betalen. Als je echt wilt besparen op je skivakantie, zoek dan een hotel dat iets verder van de skipistes is gelegen, maar nog steeds goed bereikbaar is. Niet alleen zal het goedkoper zijn, je zal ook eerder gebruik kunnen maken van afgeprijsde kamers of van aanbiedingen die ze geven in een poging om hun kamers te vullen. Bij vele kun je ook gebruik maken van een pendeldienst voor een kleine vergoeding. Het zal aan de ene kant iets langer duren om bij de skipistes te raken maar aan de andere kant kan je skiën voor een fractie van de prijs die je zou betalen in een hotel dat dichtbij de skipistes gelegen is.

Goedkope skituitrusting

Als je sporadisch op skivakantie gaat, huur je beter de benodigde skiuitrusting op de plaats van bestemming. Ga je echter regelmatig skiën, dan is het interessanter om alles zelf aan te kopen. Dit kan je het best buiten het seizoen doen, want dan is skikledij veel goedkoper. Zo kan je ook degelijk materiaal aankopen voor een aantrekkelijke prijs.

Goedkoop op skivakantie d.m.v. voordelige aanbiedingen: laagseizoen

Goedkope skivakanties gaan je niet zo maar in de handen gegeven worden. Je zal op zoek moeten gaan naar de beste aanbiedingen. De meeste skiaccommodaties hebben hun eigen website waarop je regelmatig kortingen kan vinden of gebundelde aanbiedingen die je een korting geven op je verblijf, het restaurant, het huren van skiuitrusting, skilifttickets. Dit kom je natuurlijk vooral tijdens het laagseizoen tegen. Als je er niet mee in zit om op vakantie te gaan voor dat het hoogseizoen start of als het geëindigd is, kan je meestal gebruik maken van deze goedkope aanbiedingen. Naast zoeken op het internet is het ook interessant om bij je lokale reisbureau binnen te springen. Dikwijls hebben reisagenten aanbiedingen die je nergens anders op internet kan vinden. De duurste momenten om op skivakantie te gaan, zijn met Kerstmis, Nieuwjaar en tijdens schoolvakanties, dus het is het best om in deze periodes niet te gaan skiën.

Minder bekend gebied is goedkoper

Naar een ski resort gaan in een gebied dat minder bekend is, is een andere manier om geld te besparen. De accommodaties en ski tickets zullen heel wat goedkoper zijn in deze gebieden. Als je een rustige skivakantie wil, is dit meer iets voor jou. Deze resorts krijgen niet zo veel bezoekers als de populaire skibestemmingen, hierdoor in het dan ook minder druk op de skipistes.

Druk de kosten door gebruik te maken van groepsaanbiedingen

Een andere mogelijkheid om goedkoop op skivakantie te gaan, is gebruik maken van groepskortingen. Hotels en ski resorts zullen vaak groepskortingen geven, zolang als je maar op voorhand reserveert. Ook moet de groep uit een minimum aantal personen bestaan om deze korting te krijgen. Als je niet genoeg mensen weet samen te krijgen, sluit je dan aan bij een skiclub. Dit is een goede manier om gebruik te kunnen maken van de groepskortingen. Hou er wel rekening mee dat je dan enkel op skivakantie kan gaan, wanneer de skiclub de vakantie plant. Als je flexibel bent omtrent de timing van je vakantie, kan je op deze manier al snel 10 tot 20% besparen op de totale kost van je skireis.

Goedkoop vervoer

Auto

Heel wat mensen vertrekken met de auto op skivakantie. Dit heeft zeker voordelen, maar natuurlijk ook nadelen. Denk maar aan de hoge brandstofprijzen en tolkosten. Als je vanuit België of Nederland naar een skioord in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland wil rijden, kost het al gauw 350 euro heen en terug aan brandstof en tolkosten. Verder is het ook noodzakelijk om met winterbanden te rijden. Voor de aanschaf mag je rekenen op 1000 euro. Maar je kan deze dan ook jaren gebruiken om op skivakantie te gaan. Ook sneeuwkettingen kunnen bij hevige sneeuw aangeraden zijn. Verder kan je ook nog in de file staan en problemen hebben met de auto, denk maar aan: de motor die niet wil starten, aanvriezende sneeuw op de ruiten,...
Daarom is het interessant om te weten dat er ook alternatieven zijn om op skivakantie te gaan:

Trein

Thalys Sneeuw
Iedere zaterdag van 20 december tot en met 18 april brengt Thalys u in sneltreinvaart naar de skigebieden van de Franse Alpen. In slechts een paar uurtjes bent u al in Chambéry, Albertville, Moutiers, Aime-la-Plagne, Landry of Bourg-St-Maurice. Je kan opstappen in Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Antwerpen, Brussel. Een ticket voor de Thalys Sneeuw kan al vanaf 60 euro (enkele reis), hieraan zijn wel enkele voorwaarden gebonden.

Treski: goedkoop naar Oostenrijk
Wie in de kerst- of krokusvakantie op skivakantie naar Oostenrijk wil, kan op 19 en 26 december en op 20 februari sporen met Treski. Deze treinen hebben haltes in Brussel-Noord, Leuven, Liège-Guillemins, Verviers-Central, Aachen Hbf., Rosenheim, Kufstein, Wörgl, Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, St.Johann in Tirol, Fieberbrunn, Saalfelden en Zell am See. Op 20 februari is er nog een extra trein die vertrekt vanuit Essen en die via Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem en Mechelen naar Brussel-Zuid reist. De prijs van een ticket varieert, afhankelijk van het gewenste comforttype en de gewenste vertrekdatum. Reizigers kunnen kiezen tussen een zitplaats in een rijtuig met of zonder compartimenten of ze kunnen een ligplaats in een compartiment reserveren. Wie met 4, 5 of 6 personen reist, kan zelfs een volledig compartiment met ligplaatsen reserveren. Reizen met deze trein kan vanaf 119 euro heen en terug.

De Bergland Expres vanuit België en Nederland naar Oostenrijk en Italië
Dit is een slaaptrein. Vanuit de stopplaatsen kan je met lokale treinen of bussen verder. Het is ook mogelijk om een transfertbus vooraf te boeken. Een ticket voor de Bergland Expres is ook te boeken bij je lokale reisagent of in de grote treinstations. Reizen met de Bergland Express kan vanaf 144 euro in het laagseizoen.

De Ski-Trein naar Oostenrijk
De Ski-Trein rijdt in het wintersportseizoen iedere vrijdagavond van Nederland naar Oostenrijk en komt daar zaterdagochtend aan. De trein gaat terug op zaterdagavond en is dan zondagochtend weer in Nederland. De Ski-Trein bestaat uit twee delen: de standaard en de Ski-Trein Disco. Met de standaard Ski-Trein reist u voordelig en eenvoudig naar Oostenrijk. Het discodeel is er voor de feestvierders (jongeren). Het is een apart gedeelte van de trein. U kunt dus niet van de standaard Ski-Trein naar het discodeel of omgekeerd. Met de Ski-trein naar Oostenrijk kan vanaf 59 euro heen en terug.

Vliegtuig

Met het vliegtuig op reis gaan is een erg populaire manier om jezelf te verplaatsen naar je vakantie bestemming. Vooral omdat het zeer snel gaat en je zo snel grote afstanden kan overbruggen. Helaas is hieraan dan ook een prijskaartje verbonden. Met het vliegtuig op skivakantie gaan is dan ook niet goedkoop. Nochtans zijn er tegenwoordig low cost airlines zoals EasyJet, Ryanair en Transavia waarmee je voor een aantrekkelijke prijs binnen Europa kan vliegen. Pas wel op voor de bijkomende kosten die ze kunnen aanrekenen. Ook zal je hoogstwaarschijnlijk niet op een grote luchthaven dichtbij je bestemming landen. Hou er dus rekening mee dat je nog bijkomende kosten hebt voor het vervoer van de luchthaven naar de plaats van bestemming, dit kan zijn voor de trein, de bus,...

Conclusie

Zo zie je dat het niet nodig is veel geld uit te geven om een leuke skivakantie te hebben. Als je een beetje uit kijkt en je je flexibel opstelt, is het mogelijk om op skivakantie te gaan zonder dat je daar je bankrekening moet voor leeg halen.
© 2008 - 2024 Jonasvl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop op Wintersport in TsjechieGoedkoop op Wintersport in TsjechieTsjechie is een van de landen waar je goedkoop op wintersport kunt. Dit komt omdat de prijzen in het algemeen al laag zi…
Met weinig budget toch op vakantieMet weinig budget toch op vakantieBen jij de koude dagen en het slechte weer ook zo zat? Maar heb je niet veel geld beschikbaar voor een vakantie. Geen no…
Skivakantie in Turkije? Lets Go!Skivakantie in Turkije? Lets Go!Zomervakanties in Turkije zijn langzamerhand wel bekend geworden. Maar wist je ook dat je in de winter leuke bestemminge…
Goedkoop op Wintersport in SlowakijeGoedkoop op Wintersport in SlowakijeGoedkoop skien of snowboarden? Dit kan in Slowakije. Er zijn veel mooie en goede skigebieden in Slowakije. De kwaliteit…

Wintersport in OostenrijkWintersport in OostenrijkVeel Nederlanders kiezen ervoor hun wintersportvakantie in Oostenrijk te houden. En dat is logisch. Oostenrijk is een la…
Goedkoop op Wintersport in RoemeniëGoedkoop op Wintersport in RoemeniëGoedkoop op wintersport dat kan in Roemenië. Roemenië is een van landen waar je echt spotgoedkoop op wintersport kunt. D…
Bronnen en referenties
  • http://www.nmbs.be http://www.ttconline.nl http://www.skitrein.nl
Jonasvl (5 artikelen)
Laatste update: 27-07-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.