Wintersport in de regio Hochkönig

Hochkönig is een wintersportgebied in het Salzburgerland in Oostenrijk. Deze regio maakt deel uit van een van de grootste skigebieden van Europa, Ski Amadé. Hochkönig telt zo'n 150 kilometer aan pistes. De bekendste dorpen in Hochkönig zijn Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Het staat bekend als een familiegebied met niet al te moeilijke pistes.

Ski Amadé

Hochkönig hoort bij Ski Amadé. Ski Amadé is, met 760 pistekilometers, een van de grootste skigebieden van Europa. Ski Amadé ligt in het Salzburgerland en in Steiermark. Met één pas is het mogelijk om in alle skiliften in Ski Amadé te gaan. Andere gebieden die hier bij horen zijn Salzburger Sportwelt, Gastein, Grossarltal en Schladming-Dachstein.

Hochkönig

Het gebied is nogal langgerekt. Je bent niet zomaar van Maria Alm in Mühlbach. Vooral voor families is deze regio geschikt, er zijn weinig zwarte pistes. Er zijn moderne liften en meestal is het er niet zo druk. Als je in het gebied van Hochkönig uitgekeken bent, kun je altijd je skipas gebruiken om bijvoorbeeld in de Salzburger Sportwelt te gaan skiën of snowboarden. Dorpen die bij Hochkönig horen zijn Maria Alm, Dienten, Mühlbach, Saalfelden, Bischofshofen en Hinterthal.

Maria Alm

Maria Alm is de grootste plaats van dit gebied. Het dorp ligt op ruim 800 meter hoogte en telt zo'n 2000 inwoners. Maria Alm staat bekend als authentiek en rustig. Je vindt veel restaurantjes, hotels en appartementen in het dorp, er zijn echter weinig après-ski mogelijkheden. Vlakbij Maria Alm ligt het Steinerne Meer. In het dorp vind je een zwembad met onder andere een sauna en fitness.

Dienten

Dienten is een kleiner dorp dan Maria Alm. Het is echter wel sneeuwzekerder, want het ligt op bijna 1100 meter hoogte. Ook dit is een echte familiebestemming. De pistes zijn goed te doen en er zijn weinig après-ski mogelijkheden. In het centrum van het dorp, wat makkelijk ter voet bereikbaar is, vind je veel restaurantjes, winkeltjes en hotels. Dienten heeft tegenwoordig veel moderne skiliften.

Mühlbach

Mühlbach telt ruim 1600 inwoners en ligt op ruim 800 meter hoogte. Ook dit is 's avonds een rustig dorp. Er zijn een paar après-ski mogelijkheden. Dit gebied is dus ook geschikt voor families met jonge kinderen, de pistes zijn niet al te moeilijk. In het dorp vind je een aantal goede restaurantjes, waar vooral lokale specialiteiten worden geserveerd. Vanuit Mühlbach zijn de de skigebieden van Zell am See, Kaprun goed bereikbaar.

Andere activiteiten

Naast skiën en snowboarden zijn er nog genoeg andere activiteiten te ondernemen in Hochkönig.

Langlaufen

In totaal 40 kilometer aan langlaufloipen liggen er in Hochkönig, zowel voor beginners als gevorderden. Een mooie route is de 7 kilometer lange Panoramaloipe die loopt tussen Dienten en Mühlbach.

Skitours

Voor off-piste skiërs en snowboarders is Hochkönig een mooie regio. Er zijn georganiseerde skitours, waardoor je veilig off-piste kunt. Veel plekken waar je komt zul je geen andere wintersporters tegenkomen.

Sneeuwschoenwandelen

Heerlijk rustig, alleen in de natuur: dat is sneeuwschoenwandelen. In Hochkönig zijn tal van mogelijkheden om dit te doen. Onder andere in Maria Alm kun je materiaal huren en informatie krijgen.

Rodelen

Er bevinden zich meerdere rodelbanen in dit gebied, onder andere in Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Een aantal rodelbanen is ook verlicht, waardoor er ook 's avonds gerodeld kan worden.

Königstour

De Königstour is een van de bekendste skitours. Het gaat door het gebied van Hochkönig en is wel 32 kilometer lang, waarin je bijna 8000 hoogtemeters overbrugt. Je hebt prachtige uitzichten en onderweg kom je genoeg restaurantjes tegen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Sasflu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Cijfers Nederlanders op wintersportIn Nederland is wintersport al jaren populair. Sinds de jaren ’90 is de populariteit van wintersport onder Nederlanders…
Wintersport in OostenrijkWintersport in OostenrijkVeel Nederlanders kiezen ervoor hun wintersportvakantie in Oostenrijk te houden. En dat is logisch. Oostenrijk is een la…

Doe zelf je snowboardonderhoud met een stappenplanDoe zelf je snowboardonderhoud met een stappenplanWie goed voorbereid op wintersport gaat vergeet niet zijn materialen te controleren. Voor veel wintersporters is het geb…
Bronnen en referenties
  • http://www.skiamade.com/nl/winter/skigebieden-oostenrijk/hochkoenig
Sasflu (11 artikelen)
Gepubliceerd: 22-01-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.