Wintersport in Salzburger Sportwelt

Wintersport in Salzburger Sportwelt De Salzburger Sportwelt is een skigebied in het Salzburgerland in Oostenrijk. Het maakt deel uit van Ski Amadé, een wintersportgebied in het Salzburgerland en Steiermarken. De Salzburger Sportwelt is een van de bekendste skigebieden van Oostenrijk. Het totaal aantal pistekilometers in de Salzburger Sportwelt is 350km. Met een pas kun je in alle skiliften van de Ski Amadé, en dus ook van Salzburger Sportwelt.

Ski Amadé

Salzburger Sportwelt hoort bij Ski Amadé. Ski Amadé is een van de grootste wintersportgebieden van Europa, het heeft 760 pistekilometers. Ski Amadé bestaat uit 5 gebieden: Salzburger Sportwelt, Schladming Dachstein, Hochkönig, Grossarltal en Dachstein.

Dorpen in Salzburger Sportwelt

Enkele bekende dorpen in Salzburger Sportwelt zijn Flachau, Wagrain, Altenmarkt, Zauchensee, Filzmoos, Eben im Pongau en Radstadt.

Flachau

Flachau is misschien wel het bekendste skidorp van de Salzburger Sportwelt. Het dorp ligt op ruim 900 meter hoogte en heeft ongeveer 2600 inwoners. In de winter zijn dit er echter veel meer in verband met de vele toeristen. In januari vindt er altijd een Wereldbeker-afdaling slalom voor vrouwen plaats. Dit gebeurt op de Hermann Maier-piste. Hermann Maier was een Oostenrijkse skiër die onder meer twee Olympische gouden medailles won. Het skigebied van Flachau staat in een directe verbinding met Wagrain. In Flachau vind je veel après-ski, zoals de Hofstadl en Dampfkessel. Het grote voordeel van Flachau is dat het direct aan de snelweg ligt. Je neemt een afslag en bent meteen in het dorp.

Wagrain

Wagrain ligt 838 meter boven zeeniveau, dit dorp telt ongeveer 3000 inwoners. Het skigebied van Wagrain bestaat uit twee grote bergen: de Griessenkareck (direct verbonden met Flachau) en de Grafenberg (aan de andere kant van deze berg liggen Alpendorf en Sankt Johann im Pongau). Sinds 2013 verbindt de grote gondellift G-Link de Grafenberg met de Griessenkareck.

Altenmarkt-Zauchensee

Altenmarkt en Zauchensee vormen een verbinding van skipistes. Altenmarkt ligt op zo'n 800 meter. In het dorp zijn veel oude, authentieke huizen te vinden. Zauchensee ligt op ruim 1300 meter hoogte. In het dorp zijn vooral veel hotels te vinden. In 2014 werd het Nederlands Kampioenschap skiën gehouden in Zauchensee.

Filzmoos

Filzmoos is een echt authentiek Oostenrijks dorpje. Je vindt er veel gezellige restaurantjes en appartementen. Het dorp ligt op 1057 meter. Het skigebied van Filzmoos is vooral geschikt voor beginners.

Eben im Pongau

Bij Eben im Pongau hoort het skigebiedje Monte Popolo. Eben is een overzichtelijk dorpje, wat het geschikt maakt voor families. Er zijn weinig après-ski mogelijkheden. Eben ligt op 862 meter hoogte. Ook Eben ligt direct aan de snelweg, de Tauernautobahn.

Radstadt

Radstadt is één van de grotere plaatsen van Ski Amadé, het heeft bijna 5000 inwoners. Radstadt heeft vooral steile hellingen, wat het geschikt maakt voor gevorderde skiërs. Er zijn echter ook genoeg blauwe pistes. In Radstadt bevinden zich ook veel restaurants en cafés. Het dorp ligt op ruim 800 meter hoogte.

Verbinding tussen de dorpen

Het is niet mogelijk om alle dorpen van de Salzburger Sportwelt via skiliften of skipistes te bereiken. Er zijn echter genoeg bussen, waardoor men snel van het ene dorp naar het andere kan gaan. Er zijn de laatste jaren een aantal grote projecten geweest, wat de verbinding tussen de plaatsen heeft bevordert. In Wagrain is de G-Link geïnstalleerd, een grote gondel. Binnen drie jaar zal er ook een gondel komen die Flachau direct verbindt met Zauchensee.

Lees verder

© 2015 - 2024 Sasflu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wintersportgebieden in OostenrijkOostenrijk, een geliefd land voor de wintersport. Verdeeld over de Bundesländer liggen diverse grote, mooie en gezellige…
Top 10 vakanties en bestemmingenTop 10 vakanties en bestemmingenAltijd al willen weten welke landen en bestemmingen het meest worden bezocht door Nederlanders? Of wat de meest zonzeker…
Salzburg, de geboortestad van MozartSalzburg, de geboortestad van MozartSalzburg, de hoofdstad van Salzburgerland, is een stad in Oostenrijk met ongeveer 150.000 inwoners. Salzburg wordt opges…
Wintersport Oostenrijk, waar naar toe?Oostenrijk, het land van natuur, sneeuw, Heidi en après-ski. Maar waar ligt het beste skigebied voor u? Dat is uiteraard…

Doe zelf je snowboardonderhoud met een stappenplanDoe zelf je snowboardonderhoud met een stappenplanWie goed voorbereid op wintersport gaat vergeet niet zijn materialen te controleren. Voor veel wintersporters is het geb…
Bronnen en referenties
  • Skiamade.com
Sasflu (11 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.