Winkelen in Düsseldorf

Düsseldorf behoort tot een van de beste steden van Europa als het gaat om winkelen. Je vindt hier veel exclusieve en complete winkels. Je vindt er ook de bekende en chique Königsallee, waar je bijna alle designerwinkels kunt vinden. Düsseldorf heeft een hoge levensstandaard en dat merk je zeker als je kijkt naar de mensen en de winkels die je er vindt. In de Altstadt vind je nog een stukje geschiedenis, want hier heb je op sommige plekken nog het gevoel alsof je in de Middeleeuwen bent. In Düsseldorf kun je ook heel goed uitgaan in een van de vele clubs. Ook als je uit eten wilt vindt je hier zeker wat, er zijn vele elegante en exclusieve restaurants, maar je vindt er ook goedkope, goede en vooral gezellig restaurantjes. De algemene openingstijden van de winkels in Düsseldorf zijn maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur. Supermarkten zijn vaak tot 22:00 uur open. In Düsseldorf kennen ze geen koopzondag zoals hier in Nederland, zelfs niet rond de kerstperiode.

Bereikbaarheid

De stad van Düsseldorf is vrij compact en daarom is alles wel goed te doen met de voet. Als je dat niet wilt kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Voor weinig geld kun je de hele dag reizen door de hele stad met de tram, trein, metro of bus. Düsseldorf staat ook bekend om de vele taxi's, deze kun je gewoon op straat aanhouden, heel handig.

Düsseldorf is op vele manieren bereikbaar, als je met de auto gaat is het het makkelijkst als je je auto in een van de vele parkeergarages zet. Hier kun je vaak voor lange tijd staan, let er wel op dat de parkeertarieven dan vrij hoog kunnen oplopen. Om in het centrum te komen kun je gewoon het beste de borden volgen. Als je met de auto gaat houdt dan rekening dat je een milieusticker dient te hebben, deze kun je aanschaffen bij de TÜV of de DEKRA in Duitsland. Je vindt ze ook langs de wegen bij verschillende tankstations. In Nederland kun je je sticker heel gemakkelijk bestellen bij de ANWB.

Kerstmarkten

Düsseldorf staat bij veel mensen bekend om de kerstmarkt. Zodra de dagen merkbaar korten worden veranderd Dusseldorf langszaam in een kerstsfeer. Het centrum van de markt ligt op de Marktplatz, maar ook de Flingerstasse, Heinrich Heine Platz, Stadtbruckchen, Schadowplatz en de Schadowstrasse. Je vindt hier heel veel kraampjes waar je leuke kerstartikelen kunt kopen, maar ook heerlijke delicatessen. Er is ook een schaatsbaan waar je gebruik van kunt maken. De kerstmarkt telt ongeveer 250 kraampjes.

Kermis

Onder de kermisliefhebbers is waarschijnlijk wel bekend dat Düsseldorf ieder jaar de grootste kermis van Europa heeft. Eigenlijk is het meer een pretpark, want er zijn ontzettend veel attracties voor jong en oud. Daarnaast heerst er veel gezelligheid door de grote biertenten. En dit alles maakt de kermis tot een groot feest en zeker een bezoek waard. Voor meer informatie klik hier.

Tips

De Rijn

De Rijn stroomt door Düsseldorf en daarom bevat deze stad een prachtige boulevard. Met mooi weer kun je hier heerlijk vertoeven en zelfs genieten van een mooie zonsondergang. De boulevard is erg netjes en schoon en gemakkelijk vanuit het centrum bereikbaar. Je kunt het beste richting de Burgplatz gaan, hier is het altijd heel gezellig met vele restaurantjes.

Eko-Haus
Wil je heel even de sfeer en het gevoel proeven van Japan? Bezoek dan eens het Eko-Haus, je vindt hier de enige Japanse tempel in Europa. Er is een prachtige tuin aanwezig waar je heerlijk kunt ontspannen of wat dacht je om daar een fotoshoot te houden? Een prachtige plek met een prachtig decor. Het Eko-Haus ligt een stukje buiten het centrum maar is goed met het openbaar vervoer bereikbaar.

Hundestolz

Hou je er van om leuke dingen te shoppen voor je hond? Dan moet je zeker even deze winkel bezoeken, ze verkopen er allelei trendy artikelen. Halsbanden, manden, maar ook mokken en draagtassen. Een ruime keuze en een erg leuke winkel.

American Apparel

Deze winkel is bij veel mensen geliefd. Het is groot concern welke komt uit Amerika, ze verkopen er alle basics, voor jong en oud, man en vrouw. Het allerleukste is dat de winkel heel groot is en dus een groot aanbod heeft en dat de prijs ook nog een voordelig is. Zeker een aanrader.

Königsallee

Als je goed je geld wilt spenderen bezoek dan zeker deze winkelstraat eens. Hier vind je alle luxe en dure merken. De straat straalt klasse uit en staat bekend als de winkelboulevard van wereldniveau. Je ziet hier ook vele dure auto's en bijzondere mensen en het is leuk om daar naar te kijken vanaf een van de leuke terrasjes.

Carlsplatz

Als je van gezelligheid houdt bezoek dan zeker dit plein eens. Het is hier altijd redelijk druk door de vaste rommelmarkt, welke ook erg leuk is. Het plein verbindt de Carlstadt met de Altstad. De Carlsplatz is de perfecte begin- en eindbasis van je winkeltour door Düsseldorf.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelenAmersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelenAmersfoort is een leuke stad waar van alles te zien en te doen is. Het oude centrum heeft vele historische gebouwen en m…
Online kleding winkelen of naar de winkels toe?Veel kleine maar zelfs de grote winkels hebben het steeds moeilijker omdat het online winkelen hun grote concurrent is d…
Winkelen in Woodbury CommonWanneer je naar New York gaat om te winkelen, ga je waarschijnlijk winkelen in het centrum van New York. Maar veel mense…
Winkelen in RotterdamVoor een ruim aanbod aan winkels kun je het beste eens gaan winkelen in Rotterdam. Hier vind je zeker wat je zoekt. Ga w…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 28-10-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.