Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenheden

Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenheden Belangrijke ingrediënten van een ideale zonvakantie zijn natuurlijk een mooi strand met bars en restaurants en daarbij genoeg uitgaansgelegenheden om 's avonds te gaan stappen. Ibiza (Spanje), Blanes (Spanje), Sunny Beach (Bulgarije), Gümbet (Turkije) en Renesse (Nederland) zijn uitstekende bestemmingen om goed te feesten en vakantie te vieren. Deze vakantieplaatsen hebben alle elementen voor een onwijs gave vakantie. Wat is er te doen op deze vijf populaire bestemmingen voor een geslaagde jongerenvakantie?
Bron: Strecosa, PixabayBron: Strecosa, Pixabay

Jongerenvakantie Ibiza

Een populaire bestemming voor een jongerenvakantie in de zon is Ibiza, een Spaans eiland in de Middellandse Zee. Ibiza is het party-eiland bij uitstek. In de grootste clubs ter wereld worden vette feesten gehouden met bekende dj's. Feestvieren gaat hier tot diep in de nacht door. De grootste clubs van het eiland zijn de Pacha en de Amnesia. Naast het feestvieren kan je genieten van de vele stranden die er zijn op het eiland. Daar kun je in de zon lekker uitrusten van het feesten. Badplaatsen San Antonio en Palaya d’en Bossa zijn aanraders in Ibiza voor jongeren. Deze badplaatsen hebben veel kroegen, bars en discotheken.

Jongerenvakantie Blanes

Blanes in Spanje is een paradijs voor jonge feestbeesten. Het is populair vanwege het lekkere weer en het uitgaansleven. Blanes heeft een onwijs gave strip met talloze kroegen, bars en discotheken. Er zijn veel Nederlandse eet- en drinkgelegenheden vanwege het hoge aantal toeristen uit Nederland. Er worden regelmatig bekende kroegentochten gehouden. Naast het bruisende uitgaansleven kun je er ook prima naar het strand gaan. Blanes bezit namelijk het grootste strand van de Costa Brava. Het strand S’Abanell is maar liefst twee kilometer lang. Het wordt goed onderhouden door de autoriteiten en dat willen ze in de toekomst ook zo houden. Elk jaar wordt er bij het strand de wereldberoemde vuurwerkshow 'Concurs de Focs d'Artifici' gehouden. Een aanrader!

Bron: ThomasKohler, Flickr (CC BY-2.0)Bron: ThomasKohler, Flickr (CC BY-2.0)

Jongerenvakantie Sunny Beach

Sunny Beach, dat gelegen is aan de Bulgaarse kust, is een opkomend vakantieoord voor feestvierders onder jongeren. Deze Bulgaarse badplaats aan de Zwarte Zee trekt al meer dan een miljoen toeristen per jaar. In de zomer is het hier prima vertoeven in de zon met een gemiddelde temperatuur van 28 graden overdag. Er zijn verschillende grote discotheken en vele kleine kroegen en clubs waar er flink gefeest kan worden. Sunny Beach staat bekend om het heftige uitgaansleven en het goede weer. Echt een aanrader dus voor de feestbeesten die 24 uur per dag los gaan. Uitgaan in Sunny Beach is daarbij ook nog relatief goedkoop in vergelijking met andere vakantiebestemmingen.

Bron: Abondanzieri, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Abondanzieri, Flickr (CC BY-2.0)

Jongerenvakantie Gümbet

Op ongeveer 3 kilometer van de bekende toeristenstad Bodrum, ligt Gümbet aan de Turkse kust. Deze badplaats aan de Egeïsche Zee-regio is geliefd bij mensen die van uitgaan houden. Er zijn Nederlandse, Britse en Duitse kroegen en clubs. De populaire uitgaansgelegenheden liggen veelal aan de smalle hoofdstraat genaamd "Barr street". Veel hotels in de badplaats maken gebruik van het zogenoemde "All Inclusive"-concept, waarbij onbeperkt eten en drinken bij de overnachtingen zit. Gümbet is gebouwd op een heuvel, waar ook veel van de hotels op gebouwd zijn. Het is dan ook een flinke klim om van het strand naar het hotel te komen. Naast uitgaan en ontspannen op het resort of strand, zijn er ook veel toeristische bezienswaardigheden in het naastgelegen Bodrum.

Bron: Dronepicr, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Dronepicr, Flickr (CC BY-2.0)

Jongerenvakantie Renesse

In de Nederlandse provincie Zeeland ligt een dorp genaamd Renesse. Voor jongeren die niet ver op vakantie willen in het buitenland is het een goede bestemming voor een geslaagde jongerenvakantie. Dankzij de goede ligging aan de duinen en het strand zijn er veel campings en hotels. In de zomer rijden er gratis bussen die de toeristen kunnen vervoeren naar het strand. Op het strand zijn er verschillende paviljoens waar lekker gegeten en gedronken kan worden. Het uitgaansgebied bevindt zich in het centrum van Renesse. Daar zijn verschillende bars en discotheken en er hangt een plezierige vakantiesfeer. De busverbinding terug naar de campings en hotels rond Renesse is goed verzorgd. Een echte aanrader deze jongerenvakantie in Renesse!
© 2016 - 2024 Infoplus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Hoe kies je de juiste jongerenvakantie?Hoe kies je de juiste jongerenvakantie?Vele jongeren kiezen ervoor om zelfstandig met een groepje vrienden een jongerenreis te boeken. Plaatsen als Lloret de M…
Blanes, vakantiebestemming in SpanjeBlanes is een van de populaire badplaatsen in Spanje. Veel jongeren komen erheen om 's zomers hun vakantie te vieren.
Sunny Beach (Bulgarije): voor- en nadelenSunny Beach (Bulgarije): voor- en nadelenSunny Beach (Zonnestrand) is een van de populairste bestemmingen voor jongerenvakanties. Een mooie vakantie voor weinig…

Basisuitrusting voor bergwandelenBasisuitrusting voor bergwandelenWandelen wordt steeds populairder. Om een wandeling in Nederland te maken heb je niet een hele bijzondere uitrusting nod…
Antwerpen: recreatie LinkeroeverAntwerpen: recreatie LinkeroeverLinkeroever biedt een adembenemend uitzicht over Antwerpen. Wanneer de zon onder is gegaan en de straatverlichting aanga…
Bronnen en referenties
Infoplus (26 artikelen)
Laatste update: 19-10-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.