Uitgaan in Londen: de gaafste bars, cafés en clubs

Londen staat bekend om het bruisende uitgaansleven en is een van de beste uitgaanssteden van de wereld. ‘Clubbing’ hoort bij de Britse cultuur, en als je in Londen bent wil je daar natuurlijk van meegenieten! Hieronder vind je de leukste uitgaansgelegenheden in heel Londen op een rijtje. Let’s go out!

Bars en café’s

The Big Chill

The Big Chill is een relaxte bar waar je vooral veel locals tegenkomt, erg leuk dus als je het niet zo hebt op al die megatoeristische plekken. Je kunt er 7 dagen per week terecht om lekker te chillen, te drinken en te eten in de namiddag, en ’s avonds kan je lekker losgaan. In het weekend (vooral op zondag) worden er in The Big Chill gave feesten georganiseerd.
  • 91 Brick Lane, City of London, London.

The Vibe Bar

The Vibe Bar was al populair bij de locals voordat het uitgaansgebied Brick Lane populair werd bij het grote publiek en bij de toeristen. The Vibe Bar heeft een club, concertzaal, twee bars en ook nog een gezellig terras tegenover the Old Truman Brewery. Op zondag is het het drukst, maar ook op alle andere dagen kun je hier terecht voor optredens en feesten. Het publiek dat hier komt is heel divers, wat het extra gezellig maakt.
  • 91 - 95 Brick Lane, London.

The Folly Bar

The Folly is een hippe bar waar je lekker kan eten en borrelen.. Het interieur is heel stijlvol en is geïnspireerd op een reis rond de wereld. The Folly is erg populair bij de Londenaren, die er vaak eten na het werk. Daardoor moet je er wel op tijd bij zijn wil je een plekje vinden en wat lekkers kunnen eten, The Folly stroomt aan het eind van de middag vol. Je kunt ’s avonds heerlijk eten bij The Folly, maar ook overdag kan je er terecht voor lekkere ontbijt-, lunch- en brunchgerechten, en voor de gezellige Londense locals en de relaxte sfeer.
  • 41 Gracechurch Street, Monument, London.

Loungelover

Loungelover is een hippe, glamourous coctailbar, waar je kan genieten van de lekkerste coctails en Japanse hapjes zoals sushi en sashimi. Loungelover hoort bij het restaurant Les Trois Garcons. In Loungelovers hangt een glamoureuze sfeer. Er wordt moderne loungemuziek gedraaid en het publiek is jong en hip, typische Londens. Je moet je avondje uit hier wel boeken, je komt alleen binnen in Loungelover als je hebt gereserveerd.
  • 1 Whitby Street, London Borough of Tower Hamlets, London.

Clubs en discotheken

Ministry of Sound

The Ministry of Sound is de grootse en meest bekende discotheek in Londen. The Ministry of Sound is erg populair bij Londenaren, maar zeker ook bij toeristen, dagjesmensen en fervente clubgangers. De 3 dansvloeren van The Ministry of Sound bieden plaats aan meer dan duizend clubbers, waar ze tot 9.00 ’s morgens kunnen feesten. De Ministry of Sound staat ook bekend om de waanzinnige geluidsinstallatie, de bekendste dj’s ter wereld willen hier maar al te graag staan en draaien voornamelijk dance en house. The Ministry staat op plaats 4 van de top 5 beste discotheken ter wereld!
  • 103 Gaunt Street, London.

Fabric Nightclub

Fabric Nightclub is volgens de meeste clubkenners het nieuwe Ministry of Sound, en op dit moment zonder meer de populairste discotheek. Fabric is zelfs tot nummer 2 uitgeroepen in de top 5 beste discotheken ter wereld! Er komt een gevarieerd publiek, die vooral voor de alternatieve muziek komen. Er wordt zoal trance, house, breakbeat en dubstep gedraaid. In de weekenden kunnen er zo’n tweeduizend personen los gaan in de Fabric.
  • 77A Charterhouse Street, London.

Boujis

Boujis is een chique club in South Kensington waar vaak celebs en vips gespot worden. Boujis is nu één van de meest populaire clubs van Londen, maar binnen komen is niet makkelijk. Zet jezelf in ieder geval via de website op de gastenlijst. Dat biedt nog niet meteen garantie om binnen te komen, maar als je een beetje vroeg gaat en zorgt dat je er goed uitzien (in ieder geval dat je je aan de dress code houdt), dan ben je al een heel eind. Belangrijk om te weten is dat fotograferen in Boujis niet wordt gewaardeerd, en een reden is om je eruit te zetten.

  • 43 Thurloe Street, Greater London, London.

Bar Rumba

Deze danceclub hoort bij de beste clubs van Londen, je kan er elke avond terecht. Op maandag wordt er jazz, funk en jungle gedraaid, op dinsdag latin en op woensdag house. Donderdag staat in het teken van drum ’n bass, vrijdag van funk beats en zaterdag garage. Je kan er dus elke dag goed feesten, zeker in het weekend, wanneer de beste dj’s geregeld worden. Ook leuk: je kan salsalessen volgen bij Rumba. Rumba stroomt al vroeg op de avond vol, dus zorg dat je vroeg bent!
  • 36 Shaftesbury Avenue, Piccadilly, London.

Corsica Studios

Corsica Studios is een wat kleinere club in de ‘underground’ sfeer, handig gelegen tegenover The Ministry of Sound. Corsica Studios heeft 2 jaar op rij de prijs gewonnen voor de beste kleinere club van Engeland. Er wordt vooral techno/electro gedraaid, en er komen vooral echte muziekliefhebbers en creatieve, alternatieve clubgangers, waardoor de sfeer heel relaxed is.
  • 4/5 Elephant Road, Elephant & Castle, London.

Bijzonder

Absolut Icebar

Deze bijzondere Londense bar bestaat helemaal uit ijs. De glazen, de bar, het meubilair, alles is van Zweeds ijs. De temperatuur is hierdoor -5 ˚C, maar met de thermojas die je aangeboden krijgt heb je het wel aangenaam en kan je van de sfeer genieten. Daar moet je dan ook van genieten, want door de temperatuur mogen bezoekers slechts 40 minuten binnenblijven. Je bent dan wel een aparte ervaring rijker! De Absolut Icebar is overigens ook gevestigd in Milaan, Stockholm, Copenhagen en Barcelona.
  • 31-33 Heddon Street, Mayfair, London.

De Hems Dutch Café

In het hart van London, beter nog: het hippe Soho, vind je Café de Hems, de Nederlandse pub! In De Hems hangt de sfeer van een gezellig bruin café, en kan je genieten van een Nederlands biertje, een praatje maken met het Nederlandse barpersoneel en typisch Nederlandse lekkernijen bestellen zoals bitterballen en een frikadel speciaal. De sfeer is lekker Hollands en keigezellig, de tijden daarentegen zijn wel Brits: de Hems sluit net als alle Engelse pubs om 23.00.
  • 11 Macclesfield Street, City of Westminster, London.

Gordon’s Wine Bar

Heb je zin in even wat anders, en houd je van romantiek en een goed glas wijn? Dan is een avondje in Gordon’s Wine Bar een bijzonder leuk uitje. Gordon’s Wine Bar is handig geleden dichtbij Charing Cross Station. De wijnkelder dateert uit 1792, en Gordon’s Wine Bar is daarmee de oudste wijnbar van Londen. In de historische wijnkelder of op het mooie terras kan je lekker borrelen, je hebt de keuze uit een bekroonde en zeer gevarieerde wijnkaart. Zeker na een drukke dag shoppen of musea kijken erg de moeite waard!
  • 11-47 Villiers Street, Embankment, London.
© 2012 - 2024 Appleann, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Interessante musea in LondenInteressante musea in LondenVoor toeristen is in Londen veel te zien en het aanbod aan bezienswaardigheden in de hoofdstad van het Verenigd Koninkri…
Londen voetbalstad: alle voetbalteams in LondenLonden voetbalstad: alle voetbalteams in LondenLonden (of: London) is op veel toeristische verlanglijstjes terug te vinden. En met recht: de hoofdstad van Engeland hee…
Een stedentrip naar LondenLonden is de grootste stad van Europa, er is daarom genoeg te beleven en te zien voor een stedentrip.

Rome - een aantal minder bekende bezienswaardighedenRome, de eeuwige stad. Geen stad ter wereld waar zowel de sporen van de klassieke oudheid, het vroege Christendom en het…
Bezienswaardigheden in New YorkNew York is een stad waar je eens geweest moet zijn. Je kunt er winkelen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. Wel…
Bronnen en referenties
  • http://www.topeventtravel.nl/discotheken-londen.html
  • http://www.cityzapper.nl/Londen/Uitgaan/bar%20rumba
  • http://www.youropi.com/nl/londen-1/uitgaan/by/club#list-start
  • http://www.visitlondon.com/nl/uitgaan/
Appleann (93 artikelen)
Gepubliceerd: 03-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.