Lekker uit eten en uitgaan in PArijs

Lekker uit eten en uitgaan in PArijs Parijs staat ongeveer bij iedereen wel bekend als de stad van de liefde en met haar vele romantische plekjes mag dit ook zeker wel gezegd worden! Maar waar moet je naar toe als je lekker wilt eten en waar moet je naar toe om gezellig een avondje te stappen?

Goedkope en vooral lekkere eettentjes in Parijs

Natuurlijk wil je als je in Parijs bent ook lekker eten, helaas is Parijs een dure stad en tja het eten is dus ook duur. Een lekkere italiaan, genaamd Pizza Pino zit op de Champs-Elysées. De prijzen van de gerechten verschillen natuurlijk, maar je kan het er redelijk goedkoop houden. Als je het niet erg vind om gewoon kraanwater te drinken kan je in elk restaurant vragen om een carafe d’eau.

Naast deze heerlijke italiaan, is zeker de buurt bij Saint Michel aan te raden voor het déjeuner (middageten) of dîner (avondeten). Stap uit bij metro Saint Michel (lijn 4) en loop de straat Rue de la Bucherie in en raak vanzelf verstrikt in de gezellige straatjes met goedkope en lekkere eettentjes waar ze je naar binnen proberen te halen! In deze straat zit ook de ijssalon Amorino, waar ze heerlijk ijs verkopen.

Een andere heel gezellige plek om te eten is in het straatje Cours Saint-Émilion, niet erg in het centrum. Als je uitstapt bij de metro halte Cous St-Émilion (lijn 14) en daarna je wegvervolgt via de Passage Saint-Émilion of de Passage Saint-Vivant kom je vanzelf in het gezellige straatje uit met leuke eettentjes! Voor wie graag een franse film wil zien, zit aan het eind van de straat een goedkope UCG bioscoop (€4,90/€5,90).

Uitgaan in Parijs

Als je ergens naar hippe clubs kan gaan is het wel in Parijs! Voor ieder wat wils natuurlijk, genoeg pubs, clubs en bars. Maar hier even een lijstje van mijn tot nu toe favoriete uitgaansplekjes!

Showcase

Prachtige club onder Pont Alexandre III, metro Champs-Elysees Clemenceau (lijn 1&13). Door je in te schrijven via de gastenlijst op de site kan je voor 01:30 gratis naar binnen. Anders is de entree 15€-20€. Het is een dure club, dus reken op het goedkoopste drankje van 5€, bier 8€. Ze draaien er vooral Techno muziek.

Duplex

2bis Avenue Foch, metro Charles de Gaulle Étoile (lijn 1,2&6 en RER A)
Mooie club, waar de rijkenlui van Parijs komen. Gelegen op Avenue Foch, zijstraatje bij de Arc de Triomph. Je kan hier ook gezellig bowlen en daarna feesten in de club. De club heeft in het weekend verschillende zalen open, met elk andere muziek. Via de site kan je de flyer uitprinten en zo gratis naar binnen (ik geloof voor half1). Anders bedraagt de entree ook iets van 15€-20€.

Latin Corner

27 Rue de la Huchette, metro Saint Michel (lijn 4)
Wie ervan houdt om zich door half naakte mannen in korte, strakke broekjes te laten bedienen van een heerlijke cocktails, moet zeker naar deze Latin Corner bar gaan voor een drankje. Kom je voor negenen dan staan de mannen nog in de kleren, maar zijn de drankjes iets goedkoper tijdens de Happy Hours. Leuke plek om een gezellige stapavond te beginnen! Betaal €20 bij je drankje en je krijgt zelfs een special treatment van je ober naar keuze.

Le Players

161 Rue Montmarte, metro Grands Boulevards (lijn 8&9)
Gezellige, nieuwe bar/restaurant/club. Erg mooi vanbinnen en de muziek die er wordt gedraaid is over het algemeen POP. Ook zijn er speciale siorées, waarbij passende muziek wordt gedraaid. Entree is meestal €10.
© 2012 - 2024 Pinklady, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Shoppen in ParijsShoppen in ParijsParijs: de stad der liefde. Met de trein ben je 3 uur verwijderd van Parijs. En shoppen in Parijs is geweldig. Zie de an…
Buddha Bar ook naar AmsterdamHoewel het de bedoeling was dat Amsterdam al in 2009 bij het Leidseplein een Buddha Bar zou hebben, wordt dit waarschijn…
Parijs: tips voor uitgaan, restaurants, bezienswaardighedenVoor wie er (nog niet) is geweest: Parijs. Een heerlijk romantische stad waar ontzettend veel te zien en te beleven is.…
Restaurant Chartier in ParijsUit eten gaan is tegenwoordig een hele echte cultuur geworden. Je weet tegenwoordig niet meer waar je moet gaan eten. Ho…

Tecklenburg, hooggelegen stadje in het TeutoburgerwaldTecklenburg, hooggelegen stadje in het TeutoburgerwaldHeeft u zin in een weekendje in de natuur bezoek dan eens Tecklenburg. Dit is een klein stadje in Duitsland wat gelegen…
Perth, afgelegen en unieke stad in AustraliëPerth, afgelegen en unieke stad in AustraliëAustralië. Voor veel mensen spreekt dit immense land aan de andere kant van de wereld sterk tot de verbeelding. Steeds m…
Pinklady (3 artikelen)
Gepubliceerd: 17-05-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.