Barcelona - De ultieme stedentrip

Barcelona - De ultieme stedentrip Barcelona is een van 's werelds ultieme stedentrip locaties. Het maakt niet uit in welk seizoen. Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje. Er is een brede variatie aan activiteiten voor vakantiegangers van alle leeftijden om van deze stad te genieten. Sommige mensen zeggen dat deze stad alles heeft wat men zoekt. Het maakt niet uit wat de interesses zijn.

Gunstig klimaat

Dit is een van de redenen waarom Barcelona een populaire bestemming is voor toeristen. Het weer is altijd mild en uitnodigend het hele jaar door, ongeacht of men in de zomer komt of in de koudere seizoenen. In december, januari en februari is de gemiddelde temperatuur nog steeds 15 graden. Met de jaarovergang worden er soms temperaturen gemeten van 25 graden.

Winkelen

Als men houdt van winkelen is Barcelona een aanrader. In bijna elk deel van de stad vindt men een winkel die past bij ieders persoonlijke smaak. Men kan kleine boetiekjes, maar ook grote winkelcentra treffen. Men vindt exclusieve merken, maar ook zeer betaalbare kleding. Een ding is zeker, vervelen zal man zich niet tijdens het winkelen, want er zijn winkels in overvloed.

Cultuur

Barcelona heeft zoveel cultuur. Er is nooit genoeg tijd om alles te zien. Enkele van de meest bekende bezienswaardigheden zijn de Sagrada Familia en Park Güell, deze worden vooral beïnvloed door Gaudi. Als men niet veel tijd heeft kan men een bustour nemen. Er zijn vele mooie dingen te zien en een gids geeft informatie over de bijzonderheden.

Eten

Spanjaarden houden van eten. Tapas is hun specialiteit. Tapas zijn kleine schoteltjes vol met de lekkerste dingen. Natuurlijk is er een grote variatie beschikbaar. Men vindt restaurants in elke straat. Men hoeft dus niet te zoeken. De meeste restaurants hebben een goed prijskaartje, want er is veel concurrentie.

Strand

Barcelona heeft de perfecte combinatie. Men kan genieten van het hectische leven in de grote stad, want er is veel te doen, maar men kan ook ontsnappen aan de drukte en naar het strand gaan. Om te ontspannen moet men de zee opzoeken, genieten van de zon. Dicht bij het strand zijn er een paar zeer goede restaurants waar de gasten van een heerlijke lunch of diner kunnen genieten.

Parken

In de stad zal men overal prachtige gebouwen tegenkomen. Er zijn ook een aantal parken waar men kan genieten van de natuur. Park Güell is erg beroemd, maar er zijn ook een aantal andere parken die de moeite waard blijven om te bezoeken. Bijvoorbeeld Parc de la Ciutadella en het Parc de Joan Miró.

Nachtleven van Barcelona

Het nachtleven van Barcelona is gek. Het maakt niet uit welke dag van de week het is. Men kan van een party genieten op elke dag van de week, van maandag tot en met zondag. Langs het strand vindt men een aantal grote discotheken. Een andere optie is dat men een bezoek brengt aan een typisch Spaanse bar of gewoon een klein gezellig café.

Lees verder

© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weer, temperatuur en weersverwachting BarcelonaMiljoenen toeristen per jaar bezoeken Barcelona. De tweede stad van Spanje is een populaire vakantiebestemming voor mens…
Auto huren in BarcelonaAuto huren in BarcelonaVoor veel Nederlanders en Belgen is Barcelona één van de favoriete steden in Spanje en in deze fraaie stad bewegen de me…
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…
Uitstapjes in BarcelonaBarcelona is een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een stad met veel verschillende uitstapjes. Waar moet je zek…
Tirano bij Milaan in Italië: historisch kruispunt van wegenWist u dat Tirano op een kruispunt van wegen ligt? Verder ligt het op minder dan een half uur lopen van Zwitserland. Er…
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.