Brisbane, wat je moet zien: uitzichtpunten, parken en tuinen

Australië is het land waar je de vrijheid echt nog kunt proeven. Het is het land van de vele mogelijkheden. Ontdek de outback, of bewonder de prachtige steden Sydney en Melbourne. Brisbane staat bij veel mensen waarschijnlijk niet bovenaan het verlanglijstje. Maar het fijne klimaat, de Amerikaanse uitstraling van de stad en de prachtige omgeving maken een Bezoekje aan Brisbane zeer de moeite waard. Brisbane is een stad van tegenstellingen. Aan de ene kant doet de stad erg Amerikaans aan, met name het Central Business District, maar ook de hele ruimtelijke ordening van de stad. Aan de andere kant is het een stad die veel aandacht besteed aan natuur, recreatie en natuurlijk het relaxte leven. Hieronder vind je een lijstje met parken, tuinen en uitzichtpunten die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Roma Street Parklands

Roma Street Parklands zijn werelds grootste urbaan gelegen subtropische tuinen. Je vindt hier regenwoud, imposante rotspartijen en moerassen. Er is een treintje aanwezig die een route rijdt door de botanische tuinen. Verder worden er op woensdag en vrijdag begeleide wandeltochten aangeboden in het park, maar je kunt er ook voor kiezen zelf een wandeling te maken. Breng je eigen picknick mee of geniet van de aanwezige horecagelegenheden. Ook leuk om te weten, de toegang is gratis.

Brisbane Forest Park

Dit prachtige park ligt op 30 minuten rijden (met de bus) vanuit het stadscentrum. In het park tref je een grote variatie aan inheemse flora en fauna. Na een heerlijke wandeling kun je lunchen of dineren in het restaurant dat in het park aanwezig is. Hier worden enkele typisch Australische gerechten geserveerd.

Brisbane River

De Brisbane River is geen park of uitzichtpunt, maar wel een van de meest karakteristieke kenmerken van Brisbane. De rivier kronkelt door de hele stad en voert rakelings langs het Central Business District. Een rondvaart over de rivier is een geweldige manier om Brisbane te ontdekken.

South Bank

South Bank wordt ervaren als een groot hotel resort, maar dan is het vrij toegankelijk voor publiek. South Bank tegenover het Central Business District, enkel gescheiden door de Brisbane River. Men vindt er een scala aan eetgelegenheden. Daarnaast wordt hier ook vaak live muziek gespeeld en andere activiteiten georganiseerd. Maar echt uniek aan South Bank is toch wel Streets Beach.

Streets Beach (South Bank)

Streets Beach is het enige strand in Australië dat midden in een stad gelegen is. Het is een van de grootste atracties van South Bank. Vanaf het strand heeft men zicht op het Central Business District en op de Brisbane River. Streets Beach zelf wordt gekenmerkt door hagelwitte stranden, palmbomen en kristalhelder water, waarin men naar believen kan zwemmen. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid van bezoekers, zo zijn er geen gevaarlijke golven en zijn er elke dag professionele strandwachten aanwezig.

Mt. Coot-tha Lookout Point

Coot-tha, dat ‘honing’ betekent in de taal van de Aboriginals ligt op 7 kilometer afstand van het stadscentrum. Overdag vertrekt er ieder half uur een bus. Vanaf dit hooggelegen punt heb je een prachtig uitzicht op de stad, met de eyecatcher Brisbane River en omgeving. Daarnaast zie je vanaf dit uitkijkpunt Moreton Bay en verschillende eilanden. Als je meer wil dan alleen een panoramisch uitzicht, biedt Mt. Coot-tha ook de mogelijkheid om te mountainbiken of te wandelen in de bush van Mount Coot-tha. Wil je een unieke ervaring? Bekijk de stad dan eens ’s avonds als het donker is, de zee van lichtjes is adembenemend. Er is tevens een restaurant aanwezig dat dagelijks open is (let wel op, het is er niet goedkoop).
© 2012 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Barcelona - De ultieme stedentripBarcelona - De ultieme stedentripBarcelona is een van 's werelds ultieme stedentrip locaties. Het maakt niet uit in welk seizoen. Barcelona is de op een…
Parijs - de groene stadParijs is een groene stad met een groot aantal parken, tuinen en bossen waar alle inwoners zich van tijd tot tijd kunnen…

Bangkok: Airport Link, BTS Skytrain & MRTA subwayNa een lange vliegreis wil je graag snel naar je hotel. Dit kan op verschillende manieren. Suvarnabhumi airport ligt ong…
Romantiek in Antwerpen in kathedralen en kerkenRomantiek in Antwerpen in kathedralen en kerkenVerona is gekend voor Romeo en Julia. Wat weinig mensen weten is dat ook Antwerpen een tragisch liefdesverhaal heeft gek…
Bronnen en referenties
  • http://www.virtualtourist.com/travel/Australia_and_Oceania/Australia/State_of_Queensland/Brisbane-1878979/Things_To_Do-Brisbane-Mt_Cootha-BR-1.html
  • http://www.virtualtourist.com/travel/Australia_and_Oceania/Australia/State_of_Queensland/Brisbane-1878979/Things_To_Do-Brisbane-Roma_Street_Parklands-BR-1.html
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 25-02-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.