Hotels in Amsterdam: kleinste, grootste, duurste, low budget

Hotels in Amsterdam: kleinste, grootste, duurste, low budget Hotels in Amsterdam! De kleinste, grootste, duurste en low budget hotels in Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en één van de mooiste steden dat ons land rijk is. De geschiedenis van Amsterdam begint zo'n 1000 jaar geleden en het werd toen nog Aemestelle genoemd. Inmiddels is het uitgegroeid tot een stad van circa 760.000 inwoners. Het is een bruisende stad waar veel gebeurt op het gebied kunst, cultuur en evenementen, maar het is ook gewoon een leuke stad om uit te gaan of te winkelen. Het is een overnachting waard in één van de kenmerkende hotels van Amsterdam.

Hotels in Amsterdam

Legenda
A. De Windketel
B. Ibis Amsterdam Airport
C. Boothotel
D. Amstel Intercontinental
E. The College Hotel
F. Seven Bridges Hotel
G. Hotel Arena
H. Hotel V Frederiksplein


Hotels in Amsterdam


Amsterdam in vogelvlucht

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en is gelegen in Noord-Holland. De stad is ontstaan rond het jaar 1200, toen er op een zandbank in het IJ een dam werd gebouwd om het water te weren. De naam Amsterdam komt van het Amsterdamse dam, dat aan het begin van de 13e eeuw werd gebouwd.

In de loop der tijd is Amsterdam uitgegroeid tot een belangrijke handels- en culturele stad. De stad was ooit een belangrijk centrum voor de Nederlandse VOC, de Nederlandse Oost-Indische Compagnie, die actief was in de handel met Azië en de Nederlandse koloniën. Amsterdam was ook een belangrijk centrum voor de diamanthandel en heeft een rijke geschiedenis als havenstad.

In de 17e eeuw, bekend als de Gouden Eeuw, was Amsterdam op haar hoogtepunt. De stad was een belangrijk centrum voor kunst, wetenschap en handel en stond bekend als een van de rijkste steden ter wereld. Veel bekende kunstenaars, wetenschappers en filosofen woonden en werkten in Amsterdam, zoals Rembrandt van Rijn, Spinoza en Huygens.

In de 20e eeuw is Amsterdam uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming, met bezienswaardigheden zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en de Anne Frank Huis. De stad is ook bekend om haar grachtengordel, haar musea, haar uitgaansleven en haar culturele evenementen.

Het kleinste hotel

Het kleinste hotel van Amsterdam, De Windketel, heeft slechts één accommodatie. Het bestaat uit drie verdiepingen: op de benedenverdieping zijn de entree en de woonkeuken, op de eerste verdieping is de woonkamer gesitueerd en op de bovenste verdieping is er een slaap- en badkamer. Je kan er met twee personen overnachten. Het ligt op 15 minuten lopen van de binnenstad. Het is een vrijstaand, historisch achthoekig torentje met drie verdiepingen. Het windketelhuisje is omstreeks 1900 gebouwd in opdracht van het hoofdstedelijke waterleidingbedrijf.

Het grootste hotel in Amsterdam

Bent u toch meer gesteld op wat meer mensen om u heen, dan kunt u uitwijken naar het grootste hotel in Amsterdam: Ibis Amsterdam Airport 644 kamers, direct gevolgd door Novotel Amsterdam City met 611 kamers. In een bericht op het Architentenweb.nl van 1 oktober 2008 staat dat in 2010 aan de Oosterdokskade in Amsterdam het grootste hotel van Nederland, het nieuwe City Inn-hotel, de deuren opent. Maar met de geplande 553 kamers zullen ze slechts de derde grootste worden.

Ibis Amsterdam Airport ligt slechts 30 minuten van het centrum van Amsterdam en het beschikt over betaalde parkeergelegenheid.Het beschikt over een bistro en een Pasta- en pizzaproeverij.

Een boothotel

Het is ook erg leuk om in een boothotel te slapen: Amstel Botel! Hét drijvende Hotel in Amsterdam. Ze prijzen zichzelf aan als een luxueus, maar goedkoop hotel. Het hotel ligt aan het IJ.

De bar in het hotel beschikt over een pooltafel, flipperkast, jukebox en Dart-spel. U kunt uw auto gratis parkeren bij het Amstel Botel. Ook is er fietsverhuur direct in het hotel. Het hotel is zeer betaalbaar.

Meest luxe hotel in Amsterdam

Het meest luxe en stijlvolle hotel in Amsterdam is onmiskenbaar het vijf steren hotel Amstel Intercontinental aan de Professor Tulpplen 1, hartje Amsterdam. Het restaurant La Rive is beloond met een Michelin-ster. Het hotel opende haar deuren in 1867. In september 1992 ging het hotel na een renovatie van 2 jaren weer open en sindsdien kan het bogen op haar eerdere glorie en wordt het met recht de 'Grand Dame' van de Nederlandse hotels worden genoemd. U moet wel beschikken over een dikke beurs. De prijzen varieren van € 250,- tot € 1.100,- per nacht.

Sfeervol hotel

The College Hotel is een boutique hotel in Amsterdam die gerund wordt door studenten, die onder supervisie van professionals staan. Het is gevestigd in een prachtig 19e eeuws schoolgebouw. De keuken grijpt terug op klassieke gerechten die ze een eigentijds tintje geven.

Meest charmante hotel in Amsterdam

Het meest charmante en idyllische hotel is een 300-jaar oud authentiek herenhuis in het centrum van het historische hart van Amsterdam: hotel Seven Bridges. Het hotel kenmerkt zich door sfeervol ingerichte kamers met Oosterde tapijten op houten of marmeren vloeren en handgemaakte meubels. De meubels zijn aangekocht bij Sotheby's, Christie's en Schloss Ahlden/Hannover. De meubels variëren van Baroque, Louis XV, Louis XVI, Empire, Biedermeier tot Art Deco.

Meest trendy hotel

Een kek hotel is onmiskenbaar Hotel Arena dat beschikt over een eigen discotheek in een oud kerkgebouw. Ze adverteren met entertainment met clowns, goochelaars en travestieten of een 80's feestje. Bij 'wed and walk' kun je trouwen voor één dag, zodat u kunt voelen hoe het is getrouwd te zijn. Het gaat om een mix 'of commerce, art and culture'.

Modernste hotel in Amsterdam

Hotel V Frederiksplein is een vrij nieuw hotel dat traditioneel aan de buitenzijde is, maar zeer modern aan de binnenkant. Een rubberen receptiebalie en een kiezelstenen badkamermuur zijn enkele van de meest opvallende designelementen in het hotel.

De Albert Cuyp markt ligt op een steenworp afstand van het hotel en het bruisende nachtleven van het Rembrandtplein en het Leidseplein is ook lopend te doen. Het hotel heeft geen eigen parkeerfaciliteiten.

Heeft u nog suggesties of tips? Ik hoor ze graag. Ook uw ervaringen zijn welkom.

Lees verder

© 2009 - 2024 Tartuffel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
WestCord Hotel Noordsee op AmelandWestCord Hotel Noordsee op AmelandWestCord Hotel Noordsee op Ameland is een van de hotels van het familiebedrijf van de familie Westers. In 2002 lieten Ha…
Buddha Bar ook naar AmsterdamHoewel het de bedoeling was dat Amsterdam al in 2009 bij het Leidseplein een Buddha Bar zou hebben, wordt dit waarschijn…
WestCord Art Hotel Amsterdam - met werk van Herman BroodWestCord Art Hotel Amsterdam - met werk van Herman BroodIn Amsterdam staat aan de Spaarndammerdijk een hotel dat eigenlijk bestaat uit twee hotels: een driesterrenhotel en een…
Lloyd Hotel in AmsterdamLloyd Hotel in AmsterdamHet Lloyd Hotel in Amsterdam is een accommodatie dat met geen ander hotel te vergelijken is. Het gebouw staat aan het IJ…

Lyon, derde stad van Frankrijk met meer dan grauwe industrieLyon, derde stad van Frankrijk met meer dan grauwe industrieFrankrijk vakantieland. Wij Nederlanders trekken graag Frankrijk in, en hebben zowat ieder hoekje van het land al binnen…
Geniet Maastricht met bier, wijn of vlaai- wandelarrangementGeniet Maastricht met bier, wijn of vlaai- wandelarrangementMaastricht, dat is: Bourgondisch genieten. Het kan op vele manieren. Zolang de zintuigen maar verwend worden. Op de hell…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pcdazero, Pixabay
  • http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=16362
  • http://www.charmingamsterdamhotels.nl/nl/charmante_trendy_luxe_hotels/
  • http://www.hotels.nl/nl/amsterdam/hotelvfrederiksplein/
  • http://www.missethoreca.nl/1068774/hotel/hotel-nieuwsbericht/CityInnNietGrootsteHotel.htm
  • http://www.windketel.nl/index.php?pageid=main&catid=geschiedenis
Tartuffel (2.972 artikelen)
Laatste update: 28-05-2023
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.