Ontbijten in Barcelona

Ontbijten in Barcelona Barcelona is een van de favoriete bestemmingen voor Nederlanders en Belgen, mede vanwege de vele bezienswaardigheden, de prachtige historische gebouwen, de unieke architectuur van Gaudí, de interessante winkels en markten en FC Barcelona. Maar voordat je de attracties in Barcelona gaat bekijken, is het wel van belang dat je de dag goed begint met een ontbijt, waar moet je dan naar toe voor een smakelijk ontbijt in Barcelona?

Ontbijt-opties in Barcelona

Forn Mistral

Forn Mistral is een van de bekendste bakkerijen in Barcelona, waarbij de historie van dit bedrijf teruggaat naar 1879 en sinds de oprichting is het al die tijd in handen geweest van de familie Bertran. Anno 2017 is Forn Mistral in handen van de vijfde generatie van de Bertran-familie. Deze plek in Barcelona om te ontbijten is bekend vanwege hun ensaimada, een groot rond gebakje dat verkrijgbaar in vijf verschillende versies: naturel, worst, pompoen, marsepein of chocolade. Forn Mistral kun je in Barcelona vinden aan de Ronda Sant Antoni 96.

Milk Bar

Milk Bar is een van de plekken in Barcelona waar je een keer ontbeten moet hebben! Dit is een klein restaurant met een beperkt aantal plaatsen en geniet grote bekendheid bij de lokale bevolking en toeristen en werd aanbevolen door toonaangevende magazines en reisgidsen, zoals ELLE Magazine, Time Out en OK! Magazine. Milk Bar heeft een uitgebreid menu voor ontbijt of brunch met verscheidene zoete en hartige opties. De sfeer in dit restaurant is warm en vriendelijk. Milk Bar is gevestigd aan de Carrer d'en Gignàs 21.

Buenos Migas

Buenos Migas is een kleine keten van restaurants waar je in Barcelona kunt ontbijten. In deze Catalaanse stad vind je (anno 2017) veertien vestigingen van Buenos Migas. Ze hebben een uitgebreid ontbijt-assortiment, waaronder koffie, thee, toast met huisgemaakte jam of yoghurt met verse bessen. Of je nu van een zoet of hartig ontbijt houdt, bij een van de vestigingen van Buenos Migas in Barcelona is voor iedereen een geschikt ontbijt te vinden.

Marmelade

Als je graag ontbijt in Milk Bar en je wil wat later in de ochtend eten, dan is Marmelade waarschijnlijk ook een goede optie voor een laat ontbijt of een brunch. Dit restaurant wordt namelijk gerund door dezelfde personen die Milk Bar naar Barcelona brachten. In Marmelade in Barcelona verdient het zeker de aanbeveling om van het uitgebreide menu de eggs benedict, tortilla’s, pannenkoeken of smoothies te proberen. Marmelade Barcelona is gevestigd aan de Carrer de la Riera Alta 4-6 en is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor ontbijt of brunch.

Be My Bagel

Ben je een liefhebber van bagels en zoek je voor je ontbijt verse en uitstekende bagels in Barcelona? Dan verdient Be My Bagel zeker een aanbeveling! Je kunt bij Be My Bagel je ontbijt niet nuttigen, maar je kunt de bagels, al dan niet met beleg, wel meenemen en er op een andere plek in Barcelona van genieten. De keuze aan bagels en beleg is zeer uitgebreid, waardoor er zeker voor iedere type eter wel iets bij moet zitten! Voor lekkere bagels in Barcelona moet je naar Carrer Planeta 37.

Dunne's Irish Pub & Restaurant

Als je van een warm ontbijt houdt, dan is Dunne’s Irish Pub & Restaurant een prima keuze om de dag mee te beginnen. Deze pub biedt een smakelijk en betaalbaar ontbijt. Tot de specialiteiten van Dunne’s behoren de french toast en Ierse pap. Als je erg hongerig bent, is Dunne’s Irish breakfast een goede keuze, met bacon, worst, gebakken eieren, gegrilde tomaten en champignons en baked beans op een toast. Dunne’s Irish Pub & Restaurant is aan de Via Laietana 19 in Barcelona te vinden.

Bar Lobo

Als je in Barcelona aan een fraai plein in de open lucht wil ontbijten, dan is Bar Lobos een uitstekende optie. Dit restaurant, waar onder andere smakelijke kazen en hammen worden geserveerd, is gevestigd aan de Carrer Pintor Fortuny 3, een van de zijstraten van de wereldberoemde Ramblas.

Olivia

In de buurt van Bar Lobos is ook een ander restaurant te vinden waar je een smakelijk ontbijt kunt eten: Olivia. Alhoewel dit restaurant een uitgebreid ontbijtmenu heeft met goede koffie en thee, is de bekendheid van Olivia met name te danken aan hun zelfgemaakte worteltaart. Het adres van Olivia is Carrer Pintor Fortuny 22 in Barcelona.

Bon profit!

In Barcelona zijn er veel mogelijkheden om buiten je hotel, hostel, appartement of andere accommodaties te ontbijten en er is voor elke eter wel wat te vinden, of je nu de voorkeur geeft aan een zoet ontbijt of een hartig begin van de dag.

Eet smakelijk, of zoals ze in het Catalaans zeggen: bon profit!
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Uitstapjes in BarcelonaBarcelona is een geweldige stad om naar toe te gaan. Het is een stad met veel verschillende uitstapjes. Waar moet je zek…
Ontbijt overslaanOntbijt overslaanIndien men 's ochtends niet ontbijt, heeft men alles behalve concentratie. Er zijn verschillende redenen te bedenken waa…
Auto huren in BarcelonaAuto huren in BarcelonaVoor veel Nederlanders en Belgen is Barcelona één van de favoriete steden in Spanje en in deze fraaie stad bewegen de me…
Weer, temperatuur en weersverwachting BarcelonaMiljoenen toeristen per jaar bezoeken Barcelona. De tweede stad van Spanje is een populaire vakantiebestemming voor mens…

Populaire pubs in DublinPopulaire pubs in DublinIn de Ierse samenleving nemen pubs een centrale plek in en worden door de Ieren frequent bezocht. Vroeger leefden veel i…
Vaison-la-Romaine: geschiedenis en bezienswaardighedenVaison-la-Romaine: geschiedenis en bezienswaardighedenVaison-la-Romaine is één van de mooiste steden in Zuid-Frankrijk. De stad staat vol met eeuwenoude ruïnes uit de tijd da…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jarmoluk, Pixabay
  • http://dunnesirishbar.com/menu.html
  • http://www.milkbarcelona.com/reviews/
  • https://www.timeout.com/barcelona/music-and-nightlife/marmalade
  • http://www.spottedbylocals.com/barcelona/be-my-bagel/
  • http://grupotragaluz.com/wp-content/uploads/2016/09/carta-lobo-es-julio-donacion.pdf
  • http://www.buenasmigas.com/
  • http://www.fornmistral.com/quisom.html
  • Eigen ervaring
Rvdz (32 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.