Chicago: bezienswaardigheden voor een citytrip

Chicago: bezienswaardigheden voor een citytrip Chicago is de grootste stad van de staat Illinois en met ruim 2,7 miljoen inwoners (bron: US Census Bureau, 2015) de derde grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. De ‘Windy City’ is voor liefhebbers van mooie gebouwen een lust voor het oog, aangezien de stad is gevuld met prachtige architectonische hoogstandjes. Chicago, één van de hoofdsteden van de muziekstromingen blues en jazz, heeft genoeg te bieden voor een gevarieerd bezoek. Wat zijn de beste bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens een citytrip naar de stad?

Inhoud


Chicago als citytrip: wat zijn de bezienswaardigheden?

Chicago, gelegen aan het Lake Michigan (Michiganmeer), heeft bezoekers veel te bieden. Voor oude en vooral nieuwe architectuur, de beste musea, live jazz- of bluesmuziek, culinaire hoogstandjes, een bruisend nachtleven en 24 uur per dag vertier is de stad zeker een aanrader. De meeste toeristische trekpleisters vind je binnen het commerciële stadscentrum ‘the Loop’. Onderstaande bezienswaardigheden zijn allemaal in of net buiten 'the Loop' te vinden.

Adler Planetarium & Astronomy Museum

In dit museum dat aan Lake Michigan ligt, leert de bezoeker over het heelal. Er is een grote nagemaakte sterrenhemel gemaakt: een planetarium.

  • Adres: Museum Campus, 1300 S Lake Shore Drive, Chicago, IL
  • Openingstijden 2017: 09:30 – 16:00 uur (iedere dag)
  • Entreeprijs 2017: $12 (12-64 jaar), $8 (kinderen van 3 tot 11 jaar), tot 3 jaar en vanaf 65 jaar gratis.

Arts Institute of Chicago

Dit museum dat zich in ‘the Loop’ bevindt, wordt door velen gezien als het beste kunstmuseum van de Verenigde Staten. Het immens grote museum beschikt over een grote collectie bekende kunststukken uit vooral de impressionistische, postimpressionistische en Amerikaanse kunstperiodes. Schilderijen van onder andere Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Claude Monet en Henri Matisse zijn hier tentoongesteld. Een leuk weetje: aan de overkant van de straat begint de legendarische Route 66, die helemaal naar Los Angeles leidt.

  • Adres: 111 S Michigan Avenue, Chicago, IL
  • Openingstijden 2017: vrijdag t/m woensdag: 10:30 – 17:00 uur, donderdag: 10:30 – 20:00 uur (gesloten op Thanksgiving, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag)
  • Entreeprijs 2017: $ 25 (volwassenen), $ 19 (jongeren van 14 tot 17 jaar en studenten), tot 14 jaar gratis

John Hancock Center

Het John Hancock Center biedt met zijn 344 meter hoogte een mooi uitzicht over de stad. Een razendsnelle lift brengt je binnen een minuut naar 94 verdiepingen hoog. Vanaf een groot uitkijkplatform (genaamd: 360 Chicago) kun je de stad van alle kanten bekijken.

  • Adres: 875 N Michigan Avenue, Chicago, IL
  • Openingstijden 2017: 09:00 – 23:00 uur (iedere dag)
  • Entreeprijs 2017: $20,50 (volwassenen), $13,50 (kinderen van 3 tot 11 jaar), tot 3 jaar gratis.

Magnificent Mile

Liefhebbers van shoppen kunnen hun hart ophalen op de Magnificent Mile. Dit deel van de winkelstraat Michigan Avenue is hét populaire winkelgebied van het centrum van Chicago. Bekende ketens als H&M en Zara hebben hier een winkel, maar ook dure merken als Armani, Chanel en Gucci zijn hier vertegenwoordigd met een shop. De populaire bezienswaardigheid John Hancock Center staat aan het einde van de Magnificent Mile.

  • Adres: N Michigan Avenue ‘Magnificent Mile’, Chicago, IL

Millennium Park

Het Millennium Park is de plek waar in de zomer de inwoners van Chicago samenkomen en genieten van de mooie aangelegde groene weiden, het openluchttheater en de waterpret die het park biedt. In het park vind je tevens de ‘Cloud Gate’, ook wel ‘the Bean’ genoemd. Dit zilverkleurige, boonvormige, moderne kunstwerk is in 2006 voltooid en het spiegelbeeld van de boon biedt de bezoeker een aparte kijk op de skyline van de stad.
  • Adres: 201 E Randolph Street, Chicago, IL
  • Openingstijden 2017: 24 uur per dag, iedere dag.
  • Entreeprijs 2017: Gratis

Willis Tower

The Willis Tower (tot 2009 genaamd Sears Tower) is anno 2017 met 527 meter het hoogste gebouw van Chicago. Tot 1998 was deze wolkenkrabber zelfs het hoogste gebouw ter wereld. De zwarte toren wordt bediend door 104 liften die de bezoekers van en naar de 108 verdiepingen brengen. Het uitkijkplatform op de 103e verdieping is de toeristische trekpleister in het gebouw en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en ver daarbuiten. Daarnaast heeft de Willis Tower een erg spannende attractie voor de echte thrillseeker; the Ledge. Op een glazen balkon kijk je door de transparante vloer 412 meter naar beneden.

  • Adres: 233 S Wacker Drive, Chicago, IL
  • Openingstijden 2017:
  • maart – september: 9:00 – 22:00 uur (iedere dag)
  • oktober – februari: 10:00 – 20:00 uur (iedere dag)
  • Entreeprijs 2017: $23 (vanaf 12 jaar), $15 (kinderen van 3 tot 11 jaar), tot 3 jaar gratis.

Wrigley Field

Het in het jaar 1916 geopende Wrigley Field-stadion is de thuisbasis voor dé honkbalclub van Chicago; Chicago Cubs. Het legendarische stadion is al menigmaal als decor voor films gebruikt. Wrigley Field dat zich midden in een woonwijk bevindt, biedt plaats aan ruim 41.000 bezoekers. Er zijn zelfs tribunes op de daken van aangrenzende gebouwen geplaatst. Het stadion is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Voor een typisch Amerikaans uitje is een wedstrijd van de Chicago Cubs dan ook een aanrader.

  • Adres: 1060 W Addison Street, Chicago, IL
© 2017 - 2024 Rfre, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cuba - Citytrip HavanaHet Caribische eiland Cuba is alom bekend als tropisch paradijs waar de vakantieganger geniet van zonovergoten stranden,…
Goedkoop naar LondenGoedkoop naar LondenLonden is een ideale bestemming voor een citytrip: de Engelse hoofdstad is snel en goedkoop bereikbaar en er is genoeg t…
Wolkenkrabbers in de VSDe Verenigde Staten zijn jarenlang het land geweest waar je de hoogste gebouwen ter wereld kon vinden. Het Empire State…
Bezienswaardigheden van CardiffCardiff is een en al verrassing. Niet alleen omwille van de bezienswaardigheden en de leuke sfeer, maar ook omdat er zov…

Tadoussac: de ideale plaats om walvissen te spottenTadoussac: de ideale plaats om walvissen te spottenNaast Quebec en Montreal is Tadoussac een te bezoeken plaats in het Franssprekende deel van Canada. Tadoussac ligt in de…
Lahnstein: een pittoreske stad aan de romantische LahnLahnstein: een pittoreske stad aan de romantische LahnLahnstein ligt in het Duitse Reinland-Paltz, in het Middenrijndal, dat sinds 2002 Unesco-Werelderfgoed is. De pittoreske…
Bronnen en referenties
  • http://theskydeck.com/plan-a-visit/
  • http://www.artic.edu/visit
  • http://www.chicago.cubs.mlb.com
  • http://www.visitchicago.nl/top10-bezienswaardigheden/
  • https://www.census.gov/search-results.html?q=chicago&search.x=0&search.y=0&search=submit&page=1&stateGeo=none&searchtype=web&cssp=SERP
Rfre (27 artikelen)
Laatste update: 16-02-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.