Tips: Stedentrip Kopenhagen

Met de trein naar Kopenhagen duurt ongeveer tien uur. Vanaf Hamburg gaat de trein rechtstreeks naar de hoofdstad van Denemarken. Bij Puttgarden gaat de trein op de boot en mag u uit de trein en even op de boot winkelen of eten. Bij Roedby in Denemarken verlaat de trein weer de boot en rijdt hij door tot aan Kopenhagen.

Hotel

De meeste hotels in Kopenhagen vindt u links van het station. Deze buurt is tevens het ‘Red light district’ van Kopenhagen, maar daar heeft u geen last van. Ons hotel was Hotel Selandia, op slechts 500 meter van het station. De kamers waren netjes en zeer stil, er was geen geluidsoverlast van binnen of buiten het hotel. Het ontbijt was goed, gewoon de standaard ontbijtproducten maar ook lekkere zoetigheden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Kopenhagen bestaat voornamelijk uit stadsbussen en een zeer beknopte metronetwerk bestaande uit twee lijnen. Ook is er in Kopenhagen een Hop-on Hop-off bus, maar toen wij er waren reed deze maar een route, en die route hadden we net de dag ervoor zelf gewandeld, dus voor €20,- per persoon vinden wij deze Hop-on Hop-off tour weggegooid geld.

Stadscentrum

Kopenhagen heeft een makkelijk wandelbaar stadscentrum met veel bezienswaardigheden. Zo kunt u in de kathedraal van Kopenhagen de beelden bewonderen, in deze kerk is de kroonprins van Denemarken getrouwd. U kunt ook gezellig een middagje naar het themapark Tivoli, dat midden in de stad ligt. In het park Kongens Have kunt u lekker tot rust komen, in dit park vind u ook Rosenborg Castle, dit was het zomerhuis van de koning van Denemarken, tegenwoordig worden hier de kroonjuwelen bewaard. Ook is de Rundertaarn grappig om te zien. Deze ronde toren heeft aan de binnenkant namelijk geen trappen maar een rondgaande hellingbaan zodat er karren doorheen konden rijden.

De wijk Nyboder is ook leuk om even door heen te wandelen. Deze wijk is gebouwd voor de zeelieden. Het zijn allemaal gele rijtjeshuizen, het is een heel apart gezicht. Natuurlijk moet u ook nog even langs de Kleine Zeemeermin, hoewel ze in het echt best tegenvalt, het is een vrij klein beeldje in de haven. De Frederikskirken is een mooie ker k in Neobarok met een mooie koepel en veel fresco’s, het is net alsof u in Rome bent. De wijk Christianshavn is ook een leuk om een wandeling door te maken. Deze wijk is aangelegd door koning Christiaan IV, hij liet zich inspireren door Nederland, daarom is het stratenplan zeer geometrisch en zijn er veel kanaaltjes gegraven. In deze wijk vindt u ook de vrijstad Christiania, dit is een semi-onafhankelijke enclave midden in de stad. Het is gesticht in 1970 door de hippies. U kunt over dit terrein rondlopen, het kwam bij ons een beetje spookachtig over.

Ook kunt u een bezoekje brengen aan de Carlsberg fabriek en daar in de buurt ligt ook de dierentuin van Kopenhagen en het grote park Frederiksberg Have met het gelijknamige kasteel.

Eten

De gezelligste plek om wat te eten is Nyhavn, dit haventje bestaat uit allemaal gekleurde restaurantjes en cafeetjes waar u het hele jaar door ook op het terras kan zitten om van de omgeving te genieten, en worden dan wat straalkacheltjes geplaatst en u krijgt een plaid om om u heen te slaan.

Castle tour of North Sealand

Als dagexcursie kunt u meegaan met de Castle tour of North Sealand. U komt onder ander in het kasteel Kronborg waar u een rondleiding krijgt door het kasteel en de kelders, daarna kunt u in dorpje Helsingor lunchen. Vervolgens kunt u bij paleis Fredensborg naar de wisseling van de wacht kijken, dit is het zomerpaleis van de koningin van Denemarken. Ook krijgt u een rondleiding door kasteel Frederiksborg, in dit kasteel hangen erg veel schilderijen en er zit een kerk in het kasteel ingebouwd waar u nog het wapen van koningin Beatrix en prins Claus kunt zien hangen.

Kopenhagen is een zeer ruime maar makkelijk wandelbare stad. Er is genoeg te doen voor jong en oud en er is genoeg te zien. Op elke hoek van de straat vind u een 7/11, in deze kleine supermarkten kunt u altijd terecht. Verder moet u in Kopenhagen wel oppassen voor de fietsers, want daar lijken ze er meer van te hebben dan wij!
© 2008 - 2024 Lisa2008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie in Denemarken; KopenhagenVakantie in Denemarken; KopenhagenKopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en zeker een bezoekje waard als je in dit land op vakantie bent. Ook als stede…
Stedentrip KopenhagenStedentrip KopenhagenDit artikel geeft een kort overzicht van dingen die je kunt gaan bekijken in en rond Kopenhagen. Naast de overbekende to…
De kleine zeemeermin: maar er is meer te doen in KopenhagenDe kleine zeemeermin: het kleine beeld in Kopenhagen, bekend van het sprookje. Maar wie Kopenhagen bezoekt, doet er vers…
Kopenhagen met een uitstapje naar MalmöKopenhagen met een uitstapje naar MalmöKopenhagen is een leuke bestemming voor een citytrip. Met een uurtje vliegen vanaf Schiphol ben je er. Wat direct opvalt…

Cancún, party en cultuurCancún, party en cultuurEen stadje dat ruim een halve eeuw geleden nog geheel onbetekenend was, is in de laatst 50 jaar uitgegroeid tot een mode…
Viehmarktthermen in Trier, DuitslandViehmarktthermen in Trier, DuitslandAanvankelijk dacht men dat Trier beschikte over twee thermen uit de Romeinse tijd. Tijdens de bouw van een ondergrondse…
Lisa2008 (30 artikelen)
Gepubliceerd: 25-03-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.