Knoxville (Tennessee, VS), wat is daar te zien?

Knoxville (Tennessee, VS), wat is daar te zien? Knoxville wordt vaak beschreven als een verborgen schat. Bezoekers die hier voor de eerste keer komen zijn verrast over wat deze stad allemaal te bieden heeft. Het feit dat sommige van meest belangrijke attracties op loopafstand van het centrum zijn is een dikke plus. Er zijn weinig andere plaatsen met de mogelijkheid om live muziek, cultuur, avonturen in de natuur en een unieke keuken te ervaren. Daarnaast kan er ook nog uitstekend gewinkeld worden in de vele winkelcentra en -straten die de stad rijk is. Het is geen wonder dat Knoxville in 2015 is aangeprezen door Tripadvisor als top 10-bestemming in opkomst. In deze unieke stad ontmoeten de bergen de muziek, kunst ontmoet avontuur en cultuur ontmoet de keuken.

Bezoekerscentrum

In het centrum op de hoek van Summit en Gay is het bezoekerscentrum gevestigd, de plaats voor informatie over alles wat er in Knoxville te zien en te doen is. Van kaarten tot informatie over tours en entertainment tot lokaal gemaakte kunst en souvenirs, voor bezoekers en ook voor de inwoners is dit een prima plaats om informatie in te winnen. Als je op maandag tot en met zaterdag rond het middaguur een bezoek brengt aan het bezoekerscentrum word je getrakteerd op een heus gratis live concert; een live radioshow met bluegrass en Americanamuziek.

Voor kinderen is er altijd iets leuks te doen in de Kid's Corner in het bezoekerscentrum. Als je op de derde vrijdag van de maand in het centrum bent dan weet je zeker dat Kid's Corner iets speciaals heeft gepland, misschien een knutselworkshop, een bezoeker uit de dierentuin van Knoxville of een ontmoeting met een atleet van een van de lokale sportteams. De vriendelijke mensen achter de balie zijn behulpzaam in het plannen van je bezoek. Je kunt er informatie vragen over de lokale hoogtepunten, wandelroutes, het schema van de trolley, kindvriendelijke gelegenheden, festivals en nog veel meer.

Vervoer

Knoxville heeft een gratis trolleyservice in het centrum en rond de vlakbij gelegen Universiteit van Tennessee Campus. De trolley stopt onder andere bij hotels, het Knoxville Convention Centre en de toeristische attracties. De busjes rijden doordeweeks tot 18:00 en in het weekend is rijden ze door tot laat op de avond. Een kaart van de trolleyroutes is te downloaden op www.visitknoxville.com. Ook als je privévervoer nodig hebt zijn er mogelijkheden in Knoxville. Groepsvervoer zoals taxi's, vervoer van en naar een andere stad en shuttleservices zijn beschikbaar via verschillende aanbieders. De parkeergelegenheid in Knoxville is goed, bezoekers kunnen gratis parkeren op de Market Square, in State Street en in Locust Street. Verder zijn er betaalde parkeerplaatsen met parkeermeters op elke hoek en er zijn verschillende betaalde parkeergarages.

Het weer

Knoxville heeft vier seizoenen. Het gebied is beroemd om de mooie kleuren in de herfst en in vergelijk met de Smoky Mountains kun je hier genieten van de herfstkleuren zonder mensenmenigtes. De lente is ook speciaal, zeker in de weken dat alles in bloei staat. De winter is zacht en mild, in de zomer kan het erg warm zijn maar de stad heeft genoeg activiteiten en attracties te bieden waarbij je tegelijkertijd verkoeling kan vinden.

Tours en attracties

Sunsphere

De Sunsphere staat in World's Fair Park en is gebouwd in 1982, de toren is een kenmerkend onderdeel van de skyline van Knoxville en het is qua ontwerp een uniek gebouw. Het gebouw heeft 26 verdiepingen en aan de bovenkant is een schitterende goudkleurige bal te zien van glazen panelen. Er vinden evenementen plaats en er zijn bedrijven in gevestigd. Op de vierde verdieping is een uitkijkpunt met een galerij van foto's van de stad, informatie over de geschiedenis van de stad en het er is een adembenemend 360 graden uitzicht over Knoxville. Het uitkijkpunt is elke dag voor publiek geopend.

Zoo Knoxville

Gezellig en mooi aan de buitenkant, serieus binnen het bedrijf. De dierentuin is toegewijd om mee te werken aan maatregelen om dierensoorten te behoeden voor uitsterven, zowel lokaal als globaal. Het is een van de grootste dierentuinen in het zuidoosten van Amerika. De bezoekers hebben de gelegenheid om de wilde dieren van dichtbij te zien, er zijn meer dan 800 soorten van de meest fascinerende dieren ter wereld te zien. Wandel door de graslanden en bossen van Afrika en zie de giraffen, de olifanten, gorilla's en apen. Je kan er op een kameel rijden en giraffen voeren.

Tennessee Theathre

Het machtige Tennessee Theatre is geopend op 1 oktober 1928 en werd toen het mooiste theater van het zuiden genoemd. Het voormalige filmtheater is in 2003 helemaal gerenoveerd en half januari 2015 opnieuw geopend als een theater van wereldklasse. Het theater is het officiële theater van de staat Tennessee en de Knoxville Opera Company en Het Knoxville Symphony Orchestra hebben er hun thuisbasis. Bezoekers kunnen genieten van een optreden op de Mighty Wurlitzer orgel en er zijn concerten, films, musicals en meer.

Market Square

Al sinds 1860 is Market Square de populairste plaats om te winkelen, werken, sporten, eten, drinken en leven. Er worden openluchtconcerten gegeven, er zijn films te zien, voorstellingen van Shakespeare en veel meer. Er zijn restaurants in overvloed waar je alles kan krijgen wat je maar kunt bedenken, van de zuidelijke keuken tot biefstuk tot sushi. Verder zijn er wat barretjes en het beste is dat dit alles op loopafstand van verschillende hotels is gelegen. Op de Square zijn twee fonteinen waar je doorheen kunt lopen en deze zijn dier- en kindvriendelijk.

Tours

Je kunt op eigen gelegenheid een tour doen maar je kunt ook met een gids mee. Zelf doen is makkelijk, in de stad is het niet moeilijk de weg te vinden, zowel te voet als in de auto is dit goed te doen. Er zijn veel voorbeelden van educatieve of actieve tours die je kunt boeken bij een gids; van vliegvissen tot een dinertour of spokentocht, van wandelen tot het bezoeken van brouwerijen.

Outdoor

De omgeving van Knoxville heeft een gevarieerd landschap en is de perfecte plek om je terug te trekken in de natuur. Je kunt er varen op de rivieren, wandelen in de bossen of een wandelpad uitzoeken waar je grote kans hebt om de dieren te zien. Van uitdagende bergpaden tot rustige wandelpaden langs blauwe meren, snelstromende rivieren of indrukwekkende rotsen, het is een perfecte plek voor als je een natuurliefhebber bent. Avonturiers van alle leeftijden kunnen genieten van de authenticiteit van het toegankelijke Knoxville's Urban Wilderniss. Deze recreatieve attractie ligt maar 6 kilometer van het centrum van de stad en heeft meer dan 50 natuurpaden te bieden, inclusief een paar van de mooiste mountainbikepaden van het zuiden. Fietsen, kano's en surfborden zijn op verschillende plaatsen in het park te huur.

Musea en galerieën

Er zijn verschillende musea in de stad, voor elk wat wils. Samen vertellen ze het unieke verhaal van de cultuur en geschiedenis van de regio. Voorbeelden van de belangrijkste musea in het centrum:
  • Knoxville Museum of Art. Hier worden de werken van kunstenaars uit het oosten van Tennessee tentoongesteld en er staat een van de grootste glas-in-lood panelen ter wereld.
  • McClung Museum. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie over antropologie, archeologie, kunst en de geschiedenis van de regio en de natuur.
  • Knoxville Police Department Museum. Oude foto's, uniformen, penningen, wapens en boeken tonen de geschiedenis van het politiebureau van Knoxville.

Muziek en entertainment

Wat muziek betreft is Knoxville een levendige stad. Er zijn verschillende bekende countrysterren in deze stad begonnen met optreden voor publiek, zoals Dolly Parton, de Everly Brothers en Roy Acuff. De vele verschillende mogelijkheden die de stad te bieden heeft zie je ook terug in het duizelingwekkende aantal optredens en acts dat aangeboden wordt. Op elke dag van de week en in de hele stad kunnen bezoekers en inwoners eersteklas optredens vinden om naartoe te gaan.

Of je nu een natuurliefhebber bent, een muziekliefhebber, de lokale keuken wil proberen of wil winkelen, er is voor elk wat wils in deze bruisende stad.
© 2016 - 2024 Tennessee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nederlands Watermuseum: Boeiend kijk- en doe museumNederlands Watermuseum: Boeiend kijk- en doe museumDe wereld van zoet water. Die staat centraal in het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Een eigentijds vormgegeven kijk- e…
Gratis uitjes: FrieslandGratis uitjes: FrieslandWe leven in een tijd met vele financiële onzekerheden. Vandaag de dag lijkt alles steeds maar duurder te worden. Dit ter…
Escher Museum: Escher in het Paleis in Den HaagEscher Museum: Escher in het Paleis in Den HaagM.C. Escher is in binnen- en buitenland beroemd om zijn kunst. In Den Haag is onder de naam Escher in het Paleis een ten…

Pinerolo in Piëmonte, ItaliëPinerolo in Piëmonte, ItaliëVlakbij de grens van Frankrijk en Italië ligt in de provincie Turijn (Piëmonte) de stad Pinerolo. Tijdens de Giro d'Ital…
Florence: geschiedenis, kunst en cultuurFlorence: geschiedenis, kunst en cultuurFlorence is de hoofdstad van de bekende Italiaanse regio Toscane en volgens veel mensen één van de mooiste cultuursteden…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Gic, Pixabay
  • www.visitknoxville.com (bezocht op 24 mei 2016)
  • https://www.tripadvisor.com/Tourism-g55138-Knoxville_Tennessee-Vacations.html (bezocht op 23 mei 2016)
Tennessee (40 artikelen)
Gepubliceerd: 24-05-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.