Miami is meer dan een stad met zon en zee

De stad Miami is de meest tot de verbeelding sprekende stad van Florida. Onder andere de televisieserie "Miami Vice" heeft bijgedragen aan het populaire imago van de stad. Veel mensen komen natuurlijk voor het strand. Maar er zijn ook veel andere dingen te zien en te doen. Er zijn interessante wijken en attracties. Behalve het bezoeken van bezienswaardigheden, is Miami zien vanaf het water ook erg leuk. Net buiten Miami ligt het Everglades National Park met moerassen en krokodillen. Enorm populair in Miami is ook het winkelen. Met dank aan de supergrote shopping malls.

Het Art Deco district in Miami

In het zuidelijke deel van Miami Beach (South Beach) vind je het Art Deco district, waar veel huizen en hotels zijn gebouwd in de typische Art Deco stijl. Art Deco was een populaire stijl van 1920 tot 1939. Kenmerken van de stijl zijn de vele verschillende kleuren. Dit is in South Beach nog volop terug te zien.

Ocean Drive: zee, zon, zien en gezien worden

Ocean Drive loopt parallel aan de oceaan langs het strand. De boulevard staat bekend als flaneerboulevard. Zien en gezien worden is het motto hier. Dat kan in prachtige auto’s als oldtimers en sportauto’s, maar er wordt ook gekeken naar beroemde mensen of opvallende figuren. 's Avonds is dit gebied hét uitgaansgebied van Miami, met veel restaurants, bars, disco’s en clubs.

Zoo Miami

Erg leuk om te doen en zeker voor gezinnen met kinderen, is Zoo Miami. Dit is een grote en tevens de oudste dierentuin van Miami. Het is overigens ook de enige tropische dierentuin in heel Amerika. Uiteraard tref je hier de meest exotische diersoorten aan. Net als in veel parken in Amerika kan men ook gebruik maken van de monorail die door heel het park rijdt en op en af stappen wanneer en waar men wil.

Bron: CityofDeltona, PixabayBron: CityofDeltona, Pixabay

Everglades National Park: moeras en krokodillen

Everglades National Park is een zeer groot moerasgebied in Florida en een belangrijk onderdeel van het ecologische systeem van de staat. Vanwege de flora en fauna is dit een populaire toeristische trekpleister. Everglades National Park begint al net buiten Miami en de stad is dus een ideale uitvalsbasis voor een dagtrip naar dit bijzondere gebied. Zeer populair zijn de tripjes met een airboat. Een boot met geen diepgang die wordt aangedreven door een enorme propeller en dus overal kan komen in dit moerasgebied. Behalve de natuur zien is er in de Everglades nog iets waar iedere bezoeker voor komt: de krokodil die veel voorkomt in Florida: de Alligator.

Key Biscayne: eilandje voor sportievelingen

Als men genoeg heeft van alleen maar luieren aan de prachtige stranden van Miami Beach en wat anders wil doen, dan is een bezoekje aan Key Biscayne de moeite waard. Key Biscayne is een eilandje voor de kust van Miami. Dit is meer iets voor de sportievelingen, want er wordt hier veel aan windsurfen, zwemmen, vissen, fietsen en varen gedaan.

Dolfijnen in Florida: Miami Seaquarium

Even onder Key Biscayne bevindt zich nog een klein eilandje: Virginia Key. Op dit eilandje bevindt zich het Miami Seaquarium. Dit is niet ver van de binnenstad van Miami. Je kan hier elke dag naar toe want het park is 365 dagen per jaar open. Het is minder groot dan het bekende Sea World bij Orlando. Er zijn shows met dolfijnen, orka’s, walrussen en zeehonden. Behalve shows zijn er ook diverse tentoonstellingen te bezoeken, zodat men een goed beeld kan krijgen van het zee- en onderwaterleven.

Rondvaart in de haven van Miami

Miami is een echte stad aan het water. Een ideale manier om deze bruisende stad te bekijken, is dan ook vanaf een boot. Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvaart te maken. Wat ook kan is zelf een boot huren en rondvaren in Miami. De meeste rondvaarten vertrekken vanaf Bayside Marketplace. Tijdens een rondvaart krijgt men een stukje van de havens van Miami te zien, diverse eilanden voor de kust, men vaart langs de grote cruiseschepen, eilandjes waar de rijken en bekenden wonen (Fisher Island), en een deel van Miami Beach.

Fisher Island: vergapen aan luxe huizen van beroemdheden

Een piepklein eilandje aan de kust is Fisher Island. Is het op South Beach zien en gezien worden, hier is het juist de bedoeling om níet gezien te worden. Fisher Island is het vakantieparadijs van de allerrijksten en die willen graag een beetje privacy. Het eiland kan alleen met een veerboot bereikt worden en alleen de eigenaren hebben toegang tot het eiland. De rondvaart vanuit Bayside komt langs het eiland, zodat velen zich kunnen vergapen aan de ongekende weelde en optrekjes van vele beroemdheden.

Downtown Miami: het hart van de stad met banken, bedrijven en vermaak

In Europa zijn we gewend dat het centrum van een stad vaak ook de plek is waar de uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden zich bevinden. In de Verenigde Staten wordt het centrum “downtown” genoemd. Hier bevinden zich de bedrijven en de bankwereld. In “Downtown Miami” is dit niet anders, maar je vindt er wel wat vertier. Dit is vooral geconcentreerd in Bayside Market en de jachthaven die daar is.

Bayside Marketplace

Behalve het vertrekpunt van diverse rondvaarten, is er nog veel meer te doen en te zien in Bayside. Dit gedeelte van Miami heet voluit Bayside Marketplace. Het is eigenlijk een combinatie van winkel- en uitgaansgebied. Men vindt er veel toeristenwinkels, marktkraampjes, maar ook restaurants. Regelmatig zijn er (muziek)optredens aan de waterkant en andere vormen van entertainment. Zelfs tot in de restaurants aan toe worden de mensen bezig gehouden.

Winkelen in Miami & Miami Beach

Miami is ook zeer populair als het gaat om winkelen. Er zijn dan ook ongelooflijk veel mogelijkheden om dit te doen. Variërend van vrijetijdskleding tot zeer exclusieve merken. Er zijn kleine winkeltjes maar ook hele grote zaken van bekende merken. Het meest in het oog springend zijn toch wel de zogenaamde shopping malls. Dit zijn enorm grote, overdekte winkelplaatsen met soms wel 250 winkels of meer onder één dak. Enkele bekende shopping malls zijn: Aventura Mall, Dolphin Mall, Sawgrass Mills.

Reizen in Miami

Een hele makkelijke manier om wat van Miami te zien is reizen per Metro Mover. Dit is een volledig automatisch treintje. Op deze manier kan men zich makkelijk verplaatsen tussen de verschillende buurten van het centrum: Downtown Miami. Alle stations liggen dicht bij elkaar. Er zijn dus genoeg plekken om op en af te stappen. De Metro Mover heeft haltes bij alle grote pleinen of gebouwen in het centrum. Tegenwoordig wordt er erg veel gebruik gemaakt van de Metro Mover. Niet alleen door de toeristen, maar ook door de lokale bevolking, die op deze manier ook geen last heeft van de files in de stad. De Metro Mover sluit aan op de Metrorail, het metrosysteem in de stad.
© 2015 - 2024 Explorer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een blik op ... Miami in Florida, VSEen blik op ... Miami in Florida, VSMiami is de toegangspoort tot zowel de Everglades als de Florida Keys, en een van de snelst groeiende steden in Amerika.…
Populair in Florida: strand van Miami beach en Daytona beachEén van de grootste trekpleisters van Florida zijn de vele en mooie stranden. De kustlijn van Florida bestaat uit ongeve…
Een rondreis in de Verenigde Staten: FloridaNaast New York en Californie, is Florida de derde populairste vakantiebestemming in de Verenigde Staten. Deze zonnige st…

Uitgaan in Turnhout (België)Uitgaan in Turnhout (België)Iedereen wil wel eens uitgaan of gaan stappen. In Turnhout, vlak over de Nederlandse grens, zijn er vele plaatsen waar j…
Londen bezoeken met kerst: 5 tipsLonden bezoeken met kerst: 5 tipsDe kerstperiode is een ideaal moment om een bezoekje te brengen aan de wereldstad Londen. De stad is er prachtig versier…
Bronnen en referenties
  • http://www.steden.net/verenigde-staten/miami/
  • Diverse rondreizen door Florida.
  • Afbeelding bron 1: CityofDeltona, Pixabay
Explorer (63 artikelen)
Laatste update: 02-07-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.