Londen bezoeken met kerst: 5 tips

Londen bezoeken met kerst: 5 tips De kerstperiode is een ideaal moment om een bezoekje te brengen aan de wereldstad Londen. De stad is er prachtig versierd en er heerst een echte warme kerstsfeer. Winkels, pleinen en monumenten zijn ondergedompeld met lichtjes om de inwoners van Londen en de vele toeristen optimaal van de kerstsfeer te laten genieten. Op Boxing Day (26 december) zijn het bovendien koopjes in Londen. Londen is dé “place to be” voor een onvergetelijke en verrassende citytrip met kerst. De museums, pubs en hippe boetieks wisselen elkaar voortdurend af. Enkele tips kunnen je helpen om je een onvergetelijke kerst in Londen te bezorgen.
Bron: AlexVan, PixabayBron: AlexVan, Pixabay

Londen, de stad aan de Thames

Londen is de hoofdstad van Engeland maar ook van het volledige Verenigd Koninkrijk. In Groot-Londen wonen om en bij de 7,5 miljoen mensen. Londen is zowel een belangrijke financiële stad als een toeristische trekpleister voor miljoenen toeristen van overal ter wereld. In Londen verveel je je geen moment. De stad kent vier plaatsen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Dit zijn de Tower of London, de nederzetting van Greenwich, Kew Gardens en de combinatie van het Westminster Abbey, het Palace of Westminster en Saint Margaret's Church. Dwars door de stad loopt de rivier de Thames. Toeristische boten laten de toeristen via de Thames de mooiste gebouwen en monumenten van Londen zien.

Vijf tips voor kerst in Londen

Shoppen in Oxford Street en Regent Street

De meest populaire straat in Londen tijdens de kerstperiode is Oxford Street. Tijdens deze periode kan je er letterlijk over de koppen lopen. Echte shoppers moeten er geweest zijn. Je vindt er de winkels Zara, H&M maar ook het bekende warenhuis Selfridges. Naast Oxford Street is ook Regent Street meer dan de moeite waard. In deze straat heb je de Apple Megastore, Ted Baker en uiteraard de grootste speelgoedwinkel van Londen, Hamleys. Bovendien zijn deze winkelstraten tijdens de kerstperiode heel mooi versierd, waardoor shoppen in Londen een totaal andere dimensie krijgt tijdens de kerstperiode.

Kerst in het warenhuis Harrods

Het grootste warenhuis van Londen moet je zeker gezien hebben met kerst. Harrods heeft een oppervlakte van 74.000 m2 en je vindt er echt alles wat je zou kunnen nodig hebben. Tijdens de kerstperiode heeft Harrods ook een speciale afdeling “Christmas World”. Hier kan je alle kerstartikelen kopen die je maar zou kunnen verzinnen. Gemiddeld komen er tijdens de eindejaarsperiode ongeveer 150.000 klanten per dag. Tijdens de maand december is er in het warenhuis ook een kerstman aanwezig, waarmee je op de foto kan.

Oudejaarsavond en Nieuwjaar in Londen

Op oudejaar organiseren heel wat hotels met restaurant een eindejaarsdiner. De populaire wijken Shad Thames en Southwark lenen zich perfect voor een heerlijk eindejaarsdiner. Aan St. Katharine Docks vlakbij de Tower Bridge kan je genieten van een middeleeuws banket. Traditioneel vindt er bij de jaarovergang om middernacht een groots spectaculair vuurwerk plaats bij het Londen Eye. Op Nieuwjaar zelf (1 januari) vindt in Londen de New Year’s Day Parade plaats. Deze start om kwart voor twaalf op Piccadilly. Dit evenement heeft trekt een half miljoen toeschouwers en wordt live uitgezonden door BBC. Op 1 januari zijn de winkels gesloten, behalve de grotere winkels en warenhuizen in Regent en Oxford Street openen vanaf de middag hun deuren.

Londen in kerstsfeer vanuit de London Eye

De Londen Eye aan de Thames, is het grootste reuzenrad ter wereld. Je hebt op het reuzenrad dan ook een prachtig uitzicht over Londen en ver daarbuiten, zeker bij helder weer. Londen Eye heeft 32 capsules, waar telkens 25 personen in kunnen. Het hoogste punt van het rad is op 135 meter. Vanop het hoogste punt heb je – tijdens de kerstperiode - een prachtig zicht over de verlichte stad. Uiteraard is het heel druk tijdens de kerstperiode en doe je er goed aan om op voorhand via internet tickets aan te schaffen.

Winter Wonder Land in London

Dit evenement vindt plaats van eind november tot begin januari in het Hyde Park. Tijdens de kerstperiode verandert het park in een romantisch winterlandschap. Zo is er ook een Duitse kerstmarkt aanwezig. Daarnaast is er ook een grote schaatsbaan, een reuzenrad, een draaicarroussel en vele andere trekpleisters. Ook de kerstman loopt er rond. Op gastronomisch vlak vind je er heel wat bars en cafétjes waar je iets warm kan drinken terwijl je naar de kerstliederen luistert. Winter Wonderland is gratis en is open van 10 uur tot 22 uur. Uiteraard moet je wel betalen voor de attracties.

Shopping op Boxing Day

In Engeland is er slechts één kerstdag. Een tweede kerstdag (26 december) bestaat er niet bij hen. Echter op 26 december is er Boxing Day. Boxing Day is de dag waarop bijna alle winkels een mega-uitverkoop organiseren. De kortingen zijn heel groot waardoor iedereen zijn graantje wil meepikken. Het is belangrijk om dat je al bij het openingsuur van je winkel er bent. Anders heb je misschien de pech dat je artikel al weg is. Maak vooraf je planning wat je absoluut op Boxing Day wil kopen. Dit maakt je slaagkans groter. Boxing Day is een ongelooflijk indrukwekkend shoppingmoment dat je toch één keer in je leven moet gezien hebben.

Weetjes over Londen

  • Londen is de grootste stad van Europa. Er wonen mensen uit meer dan 100 landen en ze spreken meer dan 300 talen.
  • Meer dan de helft van Londen is christen. De rest is moslim, hindoe, jood of niet-gelovig.
  • Typische gerechten in Londen zijn “Fish and chips”, “Black Pudding” of “Pie and Mash”.
  • Londen is een dure stad. Bovendien bevindt het Verenigd Koninkrijk (dus ook Londen) zich niet in de Eurozone. In het Verenigd Koninkrijk wordt in Britse pond (£) betaald.
  • Tegenover België en Nederland leeft men in Londen een uurtje eerder. Als het bij ons 9 uur ’s ochtends is, is het daar pas 8 uur.
  • Londen is perfect bereikbaar via de trein (Eurostar vanuit Brussel), via boot (P&O Ferries vanuit Oostende), via vliegtuig of met de auto of autocar via de ferryboot vanuit Calais.
© 2015 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
KerstShoppen in Londen; sfeervol winkelenDe feestdagen staan voor de deur en dan is het ontzettend gezellig in meerdere grote steden in de wereld. Kerstinkopen d…
Een stedentrip naar LondenLonden is de grootste stad van Europa, er is daarom genoeg te beleven en te zien voor een stedentrip.
Het culturele LondenLonden, een wereldstad waar zoveel valt te beleven. Je kunt er shoppen, je kunt Buckingham Palace of The Big Ben bezoeke…
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…

Miami is meer dan een stad met zon en zeeDe stad Miami is de meest tot de verbeelding sprekende stad van Florida. Onder andere de televisieserie "Miami Vice" hee…
Bezienswaardigheden LondenBezienswaardigheden LondenLonden is één van de grootste toeristen trekkende steden. Elk jaar komen er ruim 27 miljoen bezoekers de stad bewonderen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
  • Euroreizen.be, http://www.euroreizen.be/dossiers/kerstmarkten/londen, 26 november 2015
  • Weekendplanner.nl, http://www.weekendplanner.nl/londen/londen_kerst_nieuwjaar.htm, 26 november 2015
  • ThomasCook.be, https://www.thomascook.be/citytrip-londen-kerstshopping.aspx, 26 november 2015
  • Yourlittleblackbook.me, http://www.yourlittleblackbook.me/nl/kerst-in-londen-de-guide-met-leuke-kerstmarkten-en-meer, 26 november 2015
  • Afbeelding bron 1: AlexVan, Pixabay
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 30-04-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.