Winkelen in Londen

In Londen kan je dagenlang rondlopen, niet alleen om de talrijke musea en bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook om te winkelen. Hieronder vind je de beste winkeladresjes!

Topshop

Adres: 216 Oxford Street
Informatie: Dit is de grootste vestiging van de grootste winkelketen van Engeland. Je vindt er bijna alles, van vintage tot hypermodern tot casual. In de paskamers zijn er knoppen om het personeel te laten weten dat je een andere maat nodig hebt. Je kan ook gebruik maken van een persoonlijke stylist die je helpt bij je keuze. Er zijn veder enorm veel accessoires te vinden. TopShop verkoopt ook lingerie en schoenen. In de Oxford Street winkel vind je verder een café en een snoepjeswinkel. Af en toe zijn er modeshows in de winkel.
Prijs: Vergeleken met Europse ketens als H&M, Mango en Veromoda, zijn de prijzen bij TopShop aan de dure kant. Een trui kost gemiddeld 50 euro, een topje al snel 30 euro. Goed om te weten: als je studeert, neem je studentenkaart mee, want dan krijg je op alles tien procent korting.
Underground halte: Oxford Circus
Link: www.topshop.co.uk

New Look

Adres: 500-502 Oxford Street
Informatie: Een andere Britse kledingsketen. New Look kenmerkt zich door verfrissende, jonge mode. Je vindt er alle normale kledingstukken zoals broeken, truien, lingerie en veel tops met leuke prints. Voor meer chique kleding zoals jurken of blouses moet je niet bij New Look zijn. Je vind er ook een enorme collectie schoenen. Alle soorten zomerschoenen, pumps en laarzen kan je vinden.
Prijs: Goedkoop, vergelijkbaar met Veromoda. Vooral in de schoenenafdeling kan je echte koopjes doen: je vindt al een paar schoenen voor tien euro.
Underground halte: Marble Arch
Link: www.newlook.co.uk

Miss Selfridge

Adres: 214 Oxford Street
Informatie: Dit is het kledingmerk van het warenhuis Selfridge. Je vindt hier klassieke, goedgemaakte kleding en mooie designs.
Prijs: De prijzen zijn aan de dure kant, vergelijkbaar met TopShop.
Underground halte: Oxford Circus
Link: www.missselfridge.com

David and Golliath

Adres: 4 The Market Place (Covent Garden) en 15 Carnaby Street
Informatie: Leuke, kleurige tops & tshirts met grappige prints. Let op als je een tshirt wil kopen: volgens de prijskaartjes zijn de tshirts one size, maar er zijn wel degelijk verschillende maten, ze staan aan de binnenkant van de tshirt gedrukt!
Prijs: Alle tshirts en tops kosten tussen de 15 en de 30 euro.
Underground halte: Covent Garden voor de eerste winkel, Oxford Circus voor de tweede
Link: www.davidandgoliathtees.com

Beatles Store

Adres: 231 Baker Street
Informatie: Hier vind je echt alles omtrent de fab four! tshirts, platen, videos, sleutelhangers en alle mogelijke prullaria die je je maar kan indenken. Een must voor alle Beatlesfans!
Prijs: Hangt ervan af wat je wil kopen. De videos en de tshirts zijn vrij duur.
Underground halte: Baker Street
Link: http://www.beatlesstorelondon.co.uk/

Camden Lock Market

Adres: 54-56 Camden Lock PI
Informatie: Camden Lock Market is een verzameling kleine winkeltjes en kraampjes. Het is dé plaats in Londen om goedkope sieraden, CDs, platen en alternatieve kleding te vinden. Er zijn ook verschillende goedkope eetgelegenheden. Camden is het centrum van de punk- en emoscene in Londen.
Prijs: Hangt af van het winkeltje, gaat van heel goedkoop tot vrij duur.
Underground halte: Camden Town
Link: www.camdenlockmarket.com

The Tea House

Adres: 15A Neal Street
Informatie: In the Tea House kan je meer dan 100 soorten thee kopen van over de hele wereld. Verder verkoopt deze winkel ook nog koffie en theeservies.
Prijs: Gemiddeld
Underground halte: Covent Garden

The Christmas Shop

Adres: 55A Tooley Street
Informatie: In deze kitscherige winkel kan je het hele jaar door kerstdecoratie kopen.
Prijs: Goedkoop
Underground halte: London Bridge
Link: http://www.thechristmasshop.co.uk/
© 2008 - 2024 Wolkje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
KerstShoppen in Londen; sfeervol winkelenDe feestdagen staan voor de deur en dan is het ontzettend gezellig in meerdere grote steden in de wereld. Kerstinkopen d…
Stedentrip LondenEen heerlijke stad om te shoppen, van mooie architectuur te genieten en lekker rondstruinen, allemaal kan het tijdens ee…
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Het culturele LondenLonden, een wereldstad waar zoveel valt te beleven. Je kunt er shoppen, je kunt Buckingham Palace of The Big Ben bezoeke…

Bezienswaardigheden in RomeBezienswaardigheden in RomeRome, de hoofdstad van Italië, kent een pracht en praal aan bezienswaardigeden. Sommige hebben een lange geschiedenis, a…
Tips voor een Stedentrip naar DublinDublin is de hoofdstad van Ierland en gesticht door de Vikingen rond 988. Dublin staat bekend om zijn schrijvers, dichte…
Wolkje (5 artikelen)
Gepubliceerd: 08-03-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.