Stedentrip Atlanta, Amerika

Stedentrip Atlanta, Amerika Atlanta is een prachtige stad in Amerika, maar vooral voor Europese toeristen nog redelijk onontdekt. Zonde, want de stad heeft talloze prachtige bezienswaardigheden. Ook zijn er verschillende attracties die je kunt bezoeken. Atlanta is een echte must om eens gezien te hebben. Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Over Atlanta

Atlanta is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia en het wordt gezien als een hele mooie stad. Niet voor niks staat Atlanta namelijk in de top tien van de meest bezochte steden in Amerika. Toch gaan de meeste Nederlandse toeristen niet direct naar deze stad. Atlanta werd in 1837 gesticht. Het was toen het eindpunt van een spoorlijn. Tegenwoordig is Atlanta een belangrijk handelscentrum in het zuidoosten van Amerika.

Ligging van Atlanta



Openbaar vervoer

In Atlanta kun je gebruik maken van de bus. Deze bussen worden geregeld door het bedrijf MARTA. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je hoogstwaarschijnlijk ergens moet overstappen als je van de ene bezienswaardigheid naar de andere wilt gaan. Om deze reden kiezen de meeste mensen ervoor zich te verplaatsen met een auto. Parkeergelegenheden zijn namelijk vrijwel overal aanwezig.

Bezienswaardigheden in Atlanta

Atlanta staat vooral bekend om het is Martin Luther King, Jr. National Historic Site, dit is de plek waar Martin Luther King vroeger opgroeide en het is dus een must om hier eens een kijkje te nemen. Er zijn echter nog meer bezienswaardigheden in deze stad die je zeker eens moet zien. Bijvoorbeeld:

  • Margaret Mitchell House
  • Oakland Cemetery
  • Turner Field
  • World of Coca Cola

Heel erg leuk is om ook een stadswandeling te maken, waarbij je echt een goede indruk van Atlanta kunt krijgen.

Musea

Omdat Atlanta een moderne stad is, zijn er diverse musea waar je als cultuurliefhebber terecht kunt. Enkele voorbeelden van musea in Atlanta:

  • Atlanta history center
  • High Museum of Art
  • Imagine It! The Children's Museum of Atlanta
  • Museum of Design Atlanta

Attracties

Wil je een dagje weg? In Atlanta vind je twee Six Flags attractieparken, namelijk Six Flags Over Georgia en Six Flags White Water. Hier vind de meest spannende achtbanen en attracties. Houd je niet zo van spanning? Ga dan een dagje naar Georgia’s Aquarium. Dit is het grootste aquarium ter wereld en alleen daarom moet je er eens heen. Behalve talloze vissen, zijn er ook dolfijnen en walvishaaien. Zie je liever meer dan alleen vissen? Dan kan de Atlanta Zoo een goede uitkomst bieden.

Winkelen in Atlanta

Veel mensen gaan naar Amerika om goedkoop te kunnen winkelen. Gezien de koers van de dollar is dit niet vreemd. Shoppen kan gelukkig best goed in Atlanta, bijvoorbeeld in de wijk Decatur, waar talloze kleine boetiekjes en gezellige winkels te vinden zijn. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat je eens een markt wilt bekijken. Dan is Sweet Auburn Curb Market een goede optie. De markt bestaat namelijk sinds 1918 en heeft talloze bijzondere en unieke dingen. Echte winkelcentrums zijn er ook in Atlanta, waaronder Phipps Plaza, dat bestaat uit meerdere verdiepingen. Je kunt er werkelijk alles vinden dat je zoekt.

Muziek

Veel grote R&B en hiphop artiesten komen uit Atlanta. Enkele voorbeelden zijn Usher, Toni Braxton, Outkast en Kris Kros. In de stad zijn dan ook veel gelegenheden waar je naar liveoptredens kunt gaan. Ook is veel countrymuziek ontstaan in deze stad dus ook hier zijn geregeld optredens van te vinden. Wil je dat niet? Ga dan bijvoorbeeld naar en discotheek.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Coca-Cola CompanyDe Coca-Cola Company is een van de grootste en waarschijnlijk de grootste leverancier van frisdrank over de hele wereld.
Zeldzame Coca-Cola spullen verzamelenZeldzame Coca-Cola spullen verzamelenAls een merk veel wordt verzameld dan is het wel van Coca-Cola! Als logisch gevolg daarvan kan je ervoor kiezen om spull…
Coca-Cola in alle soorten en matenCoca-Cola, wie kent het nog niet? Het merk Coca-Cola is het beroemdste merk cola. Ze hebben een groot asortiment aan dra…

Toeristisch SalamancaToeristisch SalamancaSalamanca ligt in de Spaanse regio Castilië en León, zo'n 2 uur rijden ten westen van Madrid. Het is dé studentenstad va…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Atlanta
  • http://www.atlanta.net/
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.