Stedentrip Albuquerque, Amerika

Stedentrip Albuquerque, Amerika Albuquerque is een Amerikaanse stad in New Mexico. De stad is zeer interessant voor toeristen, omdat er veel bezienswaardigheden zijn. Het is een fijne sta om te bezoeken, omdat het niet oogt als een megastad. Dit komt door de lage gebouwen. Wat kun je hier allemaal doen en waarom zou je uitgerekend naar Albuquerque op vakantie gaan?

Over Albuquerque

Albuquerque is de grootste stad in New Mexico. Vlakbij de stad vind je de prachtige Chihuahuawoestijn. De stad is qua inwonersaantal de 32e stad van Amerika. De stad werd gevestigd in 1706 en heette toen nog Ranchos de Alburquerque. Het zag er toen uit als een echt Spaans dorp, omdat er een Spaanse kolonie was gevestigd. Vroeger liep de bekende route 66 dwars door het centrum van de stad.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Albuquerque is redelijk geregeld. Er zijn bussen en taxi’s die je kunt nemen. Let er wel heel goed op dat de bus in Albuquerque niet altijd even betrouwbaar is. Vaak rijdt hij niet op tijd. Daarbij zijn de overstappunten vaak onlogisch en onduidelijk. Informeer dus heel goed hoe het zit met de bussen voordat je er eentje instapt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Bezienswaardigheden in deze stad

Bij de Verenigde Staten denken we direct aan een enorme skyline met hoge gebouwen. Albuquerque is helemaal niet zo’n hoge stad en daardoor oogt het als een kleine stad. Dankzij de lage gebouwen hangt er wel een fijne sfeer en krijg je haast het gevoel alsof je in een dorp of klein stadje loopt. De stad heeft verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Bijvoorbeeld:

  • Bank of Albuquerque Tower
  • Simms Building
  • San Felipe de Neri Parish

Een stadswandeling maken behoort tot een leuke mogelijkheid. Op deze manier zie je veen van de historische gebouwen in Albuquerque.

Musea

Dat Albuquerque een historische stad is, zie je niet alleen aan de gebouwen. In de stad vind je diverse musea, waaronder een aantal die gericht zijn op de rijke historie van de stad. Enkele musea die je eens kunt bewonderen zijn bijvoorbeeld:

  • Wheels Museum
  • Albuquerque Museum
  • of Art en MoRo Gallery

Attracties in Albuquerque

Veel mensen willen graag ook nog eens een dagje weg als ze een stedentrip maken, bijvoorbeeld naar een attractiepark. Eén van de mogelijkheden waar je terecht kunt is Cliff’s Amusement Park. Het is geen groot pretpark en heeft ongeveer twintig verschillende attracties. Ondanks dat het niet groot is, is het wel een leuk dagje uit. Een andere aanrader is Hinkle Family Fun Center. Dit is een arcadecentrum waar je honderden verschillende arcadespellen kunt spelen.

Kun je goed winkelen?

Albuquerque is een grote stad, maar het is niet bepaald een winkelstad te noemen. Uiteraard zijn er wel winkels en kun je er zeker leuke dingen kopen, maar het is geen winkelstad zoals Los Angeles of New York bijvoorbeeld wel zijn. Een leuk en interessant winkelcentrum is Cottonwood Mall. Dit winkelcentrum bevat zo’n 130 verschillende winkels.

Uitgaansleven

Het uitgaansleven van Albuquerque is zeer interessant te noemen. Vooral in Downtown Albuquerque vind je verschillende uitgaansgelegenheden, zoals café’s en discotheken. Ook zijn er regelmatig evenementen in de stad. De bekendste is waarschijnlijk wel The Balloon Festival. Dit festival is elk jaar in oktober en duurt een week. E zijn dan ontelbaar veel heteluchtballonnen en dit ziet er prachtig uit. Dit is ook hét moment om een ballonvaart boven de stad te maken en van het uitzicht te genieten.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Senioren: stedentripWat is er nou leuker dan op zijn tijd een prachtige stad te bezoeken, waarbij u in enkele dagen tijd een stad goed leert…
Amerika: stedentrip naar PhiladelphiaAmerika: stedentrip naar PhiladelphiaEen bezoek aan de Amerikaanse stad Philadelphia kan zeker de moeite waard zijn. Er zijn verschillende reisorganisaties d…
Een stedentrip naar San FranciscoSan Francisco is een van de populairste steden van de Verenigde Staten voor een stedentrip. De stad is zo populair gewor…

Saarburg: Het romantische wijndorp aan de SaarSaarburg: Het romantische wijndorp aan de SaarBent u op vakantie in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, dicht bij het drielandenpunt, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk,…
Naar Londen! Trein, vliegtuig of boot?Wie denkt dat Parijs de meest romantische stad van Europa is, kan dit stellig heroverwegen. Londen doet deze titel namel…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Albuquerque
  • www.cabq.gov/‎
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 13-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.