Tips voor kort verblijf in San Francisco

Een weekend in Rome, twee dagen in Parijs of een tussenstop in Bangkok – eigenlijk geen tijd genoeg voor diepe indrukken. Toch zijn vaak een paar goede tips genoeg, om de stad te leren kennen en mooie indrukken te krijgen. U leest hier tips voor een kort verblijf in San Francisco. San Francisco is sympathisch en geldt als anders dan de rest van de Verenigde Staten.

Dag 1

09.00 uur Golden Gate Bridge
De Golden Gate Bridge is wel niet de langste brug, maar zeker de beroemdste. De brug verbindt San Francisco met de Bay Area. Sinds 70 jaar is de Golden Gate Bridge in de kleurstelling ‘international orange’ een motief voor briefkaarten en een bezienswaardigheid voor toeristen. Op nevelvrije dagen ziet men ook de nabijgelegen gevangeneiland Alcatraz. In de Golden Gate Bridge Gift Shop zijn er leuke souvenirs te koop.

10.30 uur De straten van San Francisco

Ook voor de inwoners van Californië hoort één straat zeker bij een stadtour door San Francisco: de Lombard Street. Deze straat wordt als ‘de meeste bochten bevattende ter wereld’ gekenmerkt. Sommige bevatten een helling van 27%! Een aantal trams stoppen zelfs om foto’s te maken van de ‘straten van San Francisco’.

11.30 uur Chinese kant en trenchcoats

Verder gaat het richting Dowtown, waar de grote warenhuizen zoals Macy’s voor shoppen uitnodigen. Meer exotisch is natuurlijk China Town, de grootste van Amerika, waar men van winkel naar winkel gaan kan. Chinese straatmuziek, zijde stoffen en theeservies, zelfs kruiden voor medische gebruik zijn te verkrijgen.

13.30 uur Hippiedromen in Haight-Ashbury

Tijd voor de Californische hippiedroom in het staddeel Haight-Asbury, waar in de 60-er jaren het leven woedde. Hier gaat het vandaag de dag ook nog echt alternatief aan toe. Haight-Asbury is een shopparadijs voor fans van tweedehands: Van lakschoenen tot de blouses, er is gewoon alles.

In San Francisco geldt voor tweedehand alles, van goede oude wijn en kleding, jassen, Kasjmiertruien, blouses, schoenen en riemen. Zij hangen alles geordend naar grootte en kleur. Het alternatief voor shoppen: Filosoferen over de geschiedenis van het gebied en bij een wandeling de charmante erkerramen bewonderen.

16.00 uur Seafood in Fishermen’s Wharf

Er zijn drie redenen om Fishermen’s Wharf te bezoeken: de schepen, de zeehonden en de mosselsoep. Als een overblijfsel uit de vroegere dagen werken de kleine kraampjes met seafood. Zij zijn de reden om hier heen te gaan. De typische mosselsoep, Clam Chowder genoemd, wordt in een ronde desembrood serveert, dat gelijktijdig als kom dient. Deze culinaire specialiteit bestaat sinds de tijd van de goudmijnen. Na de mosselsoep is het in de taxi stappen en terug naar de binnenstad.

18.00 uur Shop uur

De tijd tot sluitingstijd kan men moeiteloos in talrijke winkels verbrengen. En enkele ketens zijn er in Nederland of België (nog) niet: Dus op naar de Virgin Megastore of kleding shoppen bij Forever Twentyone.

20.00 uur Cultuur

Jazz- of rockconcerten, theater of musical. San Francisco is een stad waar de cultuur traditie heeft. Daarom moet men niet vergeten in de krant te kijken voor de actuele gebeurtenissen.

Dag 2

09.00 uur Beat Generation en North Beach

Wie in de ochtend iets zoets wilt eten, gaat naar een bakkertje in de Columbus Avenue en neemt een stukje taart. De calorieën kan men goed gebruiken, North Beach erkent men het beste te voet en dat kan vermoeiend worden. De Beat Generation en hun schrijvers hebben invloed gehad op de kunstenaarswijk. En zij hebben toen in de 50-er jaren een van de charmantste staddelen van de stad, net als de bewoners van San Francisco hun stad noemen, uitgezocht. Een leuk uitje in deze wijk is de boekwinkel City Lights.

11.00 uur Panorama op Telegraph Hill
Een leuke wandeling gaat omhoog naar de Telegraph Hill en zijn toren, die men in heel North Beach kan zien. Is men eenmaal boven, komt eerst een verassing. In het park rondom de Coit Tower is een concert van papegaaien. Midden in de stad een heerlijk gevoel in het park. De vaart met de lift naar de Coit Tower met mooi weer beloont: De panorama is gewoon geweldig. Bovendien zijn er vele wilde

12.00 uur In de wijk van de dichters

Omdat wandelen hongerig maakt, is de volgende stop in één van de talrijke restaurants van North Beach. De dichterswijk, dat vroeger Jack Kerouc en een hele generatie van dichters en de gesstelijke vaders van de hippiebeweging herborg, wordt ook wel Little Italy genoemd. Vandaag de dag vindt men hier nog de beste Italiaanse restaurants van de stad rondom North Beach. In ‘Capps’s Corner’ hangen foto’s van de beroemde gasten aan de wand.

13.00 uur Grote bioscoop in Trieste

De espresso na het eten neemt u een paar blokken verder in het traditiecafé Trieste. De charme van dit kleine café ligt bij zijn geschiedenis. Het in 1956 geopende koffiehuis werkt bijna hetzelfde als achter de schermen bij een film. En echt: Francis Ford Coppola schreef hier grote delen van zijn trilogie. Vol gaat het weer verder, met een korte busrit naar een museum.

14.00 uur American Art

Het Museum of Modern Art biedt de belangrijke werken van Jackson Pollock, Richard Diebenkorn, Paul Klee, Marcel Duchamp en Ansel Adams, en andere. Een rondleiding loont!

16.00 uur Een stuk Mexico

Wie nog zin heeft in een ander facet van Melting Pot USA, is het niet zo ver naar een nieuwe binnenwijk. The Mission bereikt men goed met de metro. Mission was een aantal jaar geleden nog een gebied, die bezoekers en de locale bevolking genegeerd hebben. Ondertussen ontstond daar een zeer levendig staddeel met Burrito en Vintage winkels, met Latijn-Amerikaanse families in bussen en studenten in jeans met wijde pijpen. Stijlvolle bars en clubs sieren het gebied.

18.00 uur Cualidad premiada

De Burrito’s met de heetste salsa’s zijn te vinden in Pancho Villa. Het mooi ingerichte restaurant met self service bevat beide continenten: Zuid- en Noord-Amerika. Mexicaanse gastronomie met Amerikaanse organisatie. Zelfs verschillende scherpe sauzen, het handelsmerk van het huis, sieren met ‘cualidad premiada’ en werd door de Californische Staat met de Salsa Award beloont.

19.00 uur Uitgaan

The Mission is ondertussen niet alleen het thuis voor latino’s, het is zelfs één van de geliefste uitgaanswijken. En komen zelfs Duitse namen van bars voor.

23.00 uur Finale

Tijdens de taxirit terug naar het hotel vonkelen weer de lichtjes van de grote stad. Het siert er betoverend uit. Vooral de belichte bruggen over de Bay.

Veel plezier!

Lees verder

© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Golden Gate BridgeDe Golden Gate BridgeDe Golden Gate Bridge is één van de beroemdste bruggen ter wereld. De rode brug met de twee grote pilaren is wereldberoe…
De top 5 bezienswaardigheden in San FranciscoDe top 5 bezienswaardigheden in San FranciscoNaast de vele heuvels vind je in San Francisco in de VS ook een baai die één van de meest perfecte natuurlijke havens op…
Een stedentrip naar San FranciscoSan Francisco is een van de populairste steden van de Verenigde Staten voor een stedentrip. De stad is zo populair gewor…
San Francisco, Los AngelesSan Francisco en Los Angeles zijn allebei gevestigd in California. Het zijn erg belangrijke steden en hebben hun eigen b…

Petra, de stad in de rotsenIn augustus 1812 reisde de Zwitser Johann Ludwig Burckhardt (1784-1817) door het Nabije Oosten. Een pelgrim vertelde hem…
Uitgaanstips in HannoverUitgaanstips in HannoverHannover, een grote stad in Duitsland. De hoofdstad van het deelstaat Nedersaksen, gelegen aan de Leine bezit vele resta…
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 13-12-2007
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.