Toerisme Kuala Lumpur: informatie voor de toeristen

Toerisme Kuala Lumpur: informatie voor de toeristen Ga je op reis naar Kuala Lumpur? Dat is een echte aanrader! Het is de hoofdstad van Maleisië en een supermoderne stad. Ontdek ook wat er zoal te doen is, hoe je er komt en wat je allemaal kunt ondernemen in deze megastad. Welke bezienswaardigheden zijn er de je absoluut niet mag missen en wat kun je er verder in de omgeving doen?

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een wereldstad van formaat. Hoewel veel mensen er alleen overstappen om naar bijvoorbeeld Australië te vliegen, heeft de stad ontzettend veel te bieden. Ontdek het echte Azië in Maleisië en begin bij de hoofdstad.

Kuala Lumpur is één van de modernste steden ter wereld. De gebouwen ogen soms wat futuristisch. Mensen verwachten zulke moderne dingen niet in een land als Maleisië, maar niets is minder waar. Behalve de moderne gebouwen kom je er ook veel Aziatische gebouwen tegen, zoals bijvoorbeeld tempels en moskeeën.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk is het bekendste kenmerk van de stad de skyline. Opmerkelijk zijn de Petronas Towers, een tweelingtoren die ooit het hoogste gebouw ter wereld was. Tegenwoordig zijn het wel de hoogste twee identieke torens. De toren ziet er modern uit en lijkt van roestvrijstaal gemaakt te zijn. Je kunt de torens in voor een uitzicht over de gehele stad. Beter is echter om niet de Petronas Towers in te gaan, maar de KL-tower, het andere hoge gebouw van de stad. Omdat deze toren op een heuvel ligt én je hoger kunt komen dan het toeristische gedeelte van de Petronas Towers is dit een echte aanrader. Sowieso heb je ook een prachtig zicht op de tweelingtoren.

Ook leuk is om naar de Lake Gardens te gaan. Een stukje mooie natuur midden in de stad. Ga zeker eens langs het vogelpark. Dit is het grootste vogelpark ter wereld waar vogels vrij rondvliegen. Je kunt de dieren ook voeren of een vogelshow meemaken. ’s Avonds kun je naar het Chinatown van Kuala Lumpur voor gezellige markten en lekker eten. De lokale bevolking is hier ook te vinden dus het is een leuke kans om de stad echt te leren kennen.

Bezienswaardigheden buiten het centrum

Als je een stedentrip naar Kuala Lumpur maakt, dan kun je ook wat dingen bezichtigen die net buiten de stad om te vinden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Batu Caves? Dit is een tempel die in een grot te vinden is. Om er te komen moet je 272 treden op. Bij de trap staat een enorm gouden beeld dat je vanaf een grote afstand al kunt zien. Boven bij de tempel lopen aapjes rond. Pas op met plastic tasjes. De apen zijn erg brutaal en zullen snel je spullen afpakken. Wat een aap heeft geeft hij meestal niet terug.

Kuala Gandah is ook een echte aanrader. Dit is een olifantenopvangcentrum. Het bedrijf doet zijn best om olifanten te verplaatsen naar veiligere plekken. Bij het opvangcentum mag je de olifanten voeren, een stukje op ze rijden en zelfs met ze zwemmen. Dit is een hele bijzondere ervaring voor zowel jong als oud.

Ook een echte aanrader is Putrajaya. Dit is een stad die momenteel nog in de maak is. Het is de bedoeling dat de stad groter en moderner gaat worden dan Kuala Lumpur. Het ministerie van Maleisië komt er te zitten en er zijn gigantische tempels en moskeeën te vinden. De stad bevat twaalf bruggen die er allen compleet anders uitzien. Ben je in deze stad?

Hotels in Kuala Lumpur

Een groot voordeel aan Maleisië, en dus ook Kuala Lumpur, is dat het er erg voordelig is. Je kunt voor een hele lage prijs al een hotelovernachting krijgen. Hotels van een redelijk goede kwaliteit zijn soms maar 30 euro per nacht. Dit maakt een verblijf in Kuala Lumpur natuurlijk een stuk aantrekkelijker. Om echt een goedkope overnachting te vinden hoef je dus niet lang te zoeken. Wel kun je kijken welke wijk wellicht geschikt voor je is. Een hele gezellige wijk is bijvoorbeeld China Town.

Ook kun je kiezen voor hotels in de omgeving van de Petronas Towers. Hier zijn voornamelijk zakenhotels te vinden, maar er gelden geregeld leuke aanbiedingen voor deze hotels. Ook heb je onderin de Petronas Towers een groot winkelcentrum.Ben je alleen op doorreis? Op de moderne luchthaven van Kuala Lumpur vind je ook genoeg hotels. Je hoeft de luchthaven dus niet te verlaten, maar kunt jezelf wel even opfrissen en lekker uitrusten voordat je doorreist naar Australië, China, Indonesië, Nieuw Zeeland of Fiji. De hotels op de luchthaven moet je wel echt van te voren reserveren.

Vliegtickets

Kuala Lumpur staat voornamelijk bekend om de grote luchthaven. Veel mensen vliegen naar Kuala Lumpur, omdat het een groot, internationaal, overstappunt is. Vliegtickets voor Kuala Lumpur zijn dan ook overal te krijgen.

De luchthaven van Kuala Lumpur is Kuala Lumpur Airport, ook wel KL-airport. Het is één van de drukste en modernste luchthavens ter wereld. In de luchthaven zelf kun je met een soort trammetje van de ene naar de andere locatie. Ook zijn er talloze winkeltjes en ziet alles er ontzettend luxe uit.

Mensen kopen vliegtickets voor Kuala Lumpur, omdat de luchthaven een groot, internationaal overstappunt is. Vlieg je bijvoorbeeld naar landen als Australië, Nieuw Zeeland, Indonesië, Japan, China en Vietnam, dan is de kans groot dat je onderweg een overstap maakt in Kuala Lumpur. Sommige mensen blijven ook een paar dagen in KL, omdat een reis naar Australië en Nieuw Zeeland in totaal rond de 24 uur is. Ze willen liever even een paar dagen tussendoor wat anders doen. Natuurlijk kun je ook Kuala Lumpur als eindpunt hebben. De stad heeft enorm veel te bieden voor toeristen.

Vanuit Nederland gaan er voornamelijk vluchten van Aziatische vliegtuigmaatschappijen naar Kuala Lumpur. Denk bijvoorbeeld aan Malaysia Airlines of Singapore Airlines. Ook met KLM kun je naar Kuala Lumpur vliegen. Toch is het aan te raden om met Malaysia Airlines of Singapore Airlines te vliegen. Deze luchtvaartmaatschappijen staan erom bekend dat ze de beste ter wereld zijn. Je staat dus garant voor een comfortabele reis, iets wat best prettig is, gezien het zo’n twaalf uur vliegen is naar Kuala Lumpur.

Vliegtickets naar Kuala Lumpur zijn helaas niet echt goedkoop. Je bent immers een behoorlijke tijd onderweg en daar betaal je dan ook voor. Toch kun je wel besparen door bijvoorbeeld je vliegticket online te kopen of door buiten het hoogseizoen te vliegen.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maleisische Ringgit: geld, informatie, koersIn Maleisië betaalt men met de Maleisische Ringgit, afgekort MYR of RM. Deze wordt in de volksmond ook vaak Maleisische…
Maleisië - zon, strand, cultuur en natuurMaleisië - zon, strand, cultuur en natuurMaleisië heeft alles te bieden wat de gemiddelde toerist zoekt: een tropisch klimaat, mooi witte zandstranden, een bergg…
Selangor, het huis van openhartigheidSelangor het huis van openhartigheid vormt zo ongeveer het hart, de stuwende kracht van Maleisië. Hier vormde de tinontg…

Jamaica: eiland van glimlach, rum en raggaeHet vriendelijke eiland nodigt je uit om te komen genieten van de prachtige stranden (die vrijwel elke dag baden in de z…
Wijnroutes rond Firenze en SienaToscane heeft een zeer grote wijnproductie, het grootste gedeelte bevindt zich tussen Firenze en Siena. Een ideale mogel…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 18-06-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.