Camping Le Paradis in de Périgord, Dordogne

Camping Le Paradis in de Périgord, Dordogne Door de ANWB in 2012 uitgeroepen (score 9,1) tot mooiste camping gelegen aan een rivier: camping Le Paradis. Gelegen in het hart van de Périgord (Dordogne) in Frankrijk, is deze vijf sterren camping een prachtige plaats om neer te strijken in je vakantie. De camping ligt midden in een bosrijke omgeving, van waaruit veel leuke uitstapjes te maken zijn. De uitstekende gastvrijheid, goede kampeerfaciliteiten en verschillende kampeermogelijkheden maken het plaatje compleet.

De streek

De Dordogne ligt in het Zuidwesten van Frankrijk en is het op één na grootste departement van Frankrijk. De naam Dordogne is afkomstig van de rivier die door de streek loopt. Deze rivier is ontstaan uit twee kleinere rivieren, de Dorde en de Dogne. Het departement Dordogne valt grotendeels samen met de oude provincie de Périgord. De Périgord wordt verdeeld in vier componenten: de Perigord vert, Perigord Blanc, Perigord noir en Perigord Pourpre. Camping Le Paradis ligt midden in de Périgord Noir, in St-Léon-sur-Vézère. De streek kenmerkt zich door ongerepte natuur en een rijk erfgoed dat ook op de UNESCO erfgoedlijst voorkomt. Denk hierbij aan de prehistorische grottekeningen in Lascaux en de Middeleeuwse stad Sarlat. Verder zijn er veel grotten en kastelen in de omgeving. Daarnaast staat de Périgord bekent om zijn gastronomie. Foie Gras, Confit de Canard, truffels en boleten staan hier bijvoorbeeld op de menukaart.

De camping

Camping Le Paradis is een vijf sterren camping, gelegen aan de rivier de Vézère. Het is een tropisch ingerichte groene camping. Ze hebben de natuur en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De camping was een van de eerste in de Dordogne die het Groene Sleutel Label kreeg. Dit is een internationaal label dat toeristische accommodaties beloont voor hun gerichtheid op milieubehoud. Om dit te behouden en uit te breiden naar een Ecolabel, heeft de camping een milieubeleid wat gericht is op de afvalbeheer, energiebeheer, waterbeheer en verantwoord inkoopbeleid.

De kampeerplaatsen zijn ingericht in hofjes, gescheiden door heggen en struiken. Aan weerszijden van de hoofdweg bevinden zich hofjes met gemiddeld 9 plaatsen. Dit zijn niet alleen plaatsen voor een camper of caravan, maar hier staan ook compleet ingerichte bungalowtenten die je via organisaties als Eurocamp kunt huren. Verder zijn er ook plaatsen met stacaravans en Canadese tenten, wat achter op de camping. Alle kampeerplaatsen zijn groen ingericht, met respect voor de natuur.

Glamping

Glamping, luxe kamperen, is helemaal hot. Ook op camping Le Paradis bestaat er de mogelijkheid tot glamping. Van een eenvoudig ingerichte bungalowtent tot een stacaravan of een Canadese tent. Deze laatstgenoemde is een tent van 25m2, met een houten vloer, een terras en gewone bedden. Helemaal trendy anno 2012!

Winnaar

Deze camping valt regelmatig in de prijzen:
  • Camping van het jaar 2012 door de ANWB, mooist gelegen camping aan een rivier
  • Vijf sterrencamping sinds november 2011
  • Zoover award in 2010
  • Eurocamp Milieuprijs in 2008, 2009 en 2010
  • Award Alan Rogers in 2007
  • Topselectie in " Eurotop" door de ANWB in 2001 en 2002
  • Camping van het jaar 1990 door het Franse ministerie van Toerisme
  • Camping van het jaar 1991 door de ANWB
  • Camping van het jaar 2004 door " Le Caravanier" voor de groene natuurruimtes
  • Groene Sleutel Label sinds 1999

Kampeerfaciliteiten

De camping heeft een winkel, wasserette, snackbar (afhalen of ter plaatse opeten), restaurant en WIFI- aansluiting.
Verder is er een mooi sanitair, met mooie beplanting als aankleding van de ruimtes. Er is een familiedouche aanwezig, waarin een gezin zich gezamenlijk kan douchen en aankleden.

De camping heeft drie zwembaden., aangepast aan kinderen. Een peuterbad, een ondiep bad en een diep bad. Ook het zwembad is aangelegd met veel groen. De palmbomen maken het geheel tot een mooi plaatje.

De camping heeft ook veel sportfaciliteiten, zoals een voetbalveld, tennisbaan, tafeltennistafels, een crossfietsbaan, volleybal- en badmintonmogelijkheid en een speelhal. Daarnaast is er in het hoogseizoen elke dag een uitgebreid animatieprogramma.

Uitstapjes in de omgeving

Een keer per week kun je met de eigenaren een wandeling of mountainbiketocht maken in de omgeving. Verder heeft de camping contact met verschillende aanbieders van buitenactiviteiten, zoals paardrijden, kanovaren en de quadrijden.

In de omgeving van de camping zijn er veel leuke uitstapjes, zoals bijvoorbeeld:
  • Lascaux, bekende grot met grottekeningen.
  • Roque St-Christophe, een berg waar de woningen van mensen uit vroeger tijden wordt tentoongesteld. Hoe konden deze mensen zich redden op en in de berg? Welke werktuigen gebruikten ze?
  • Boomklimmen, je kunt in de omgeving ook klimmen door de bomen op een speciaal ingericht parcours.
  • Middeleeuwse stadjes, zoals Sarlat.

Contactgegevens

De camping heeft Nederlandse eigenaren. De familie Kusters staat al twee generaties klaar voor de vakantiegangers om ze een prettig verblijf aan te bieden.

Camping Le Paradis
F-24290 St-Léon-sur-Vézère
Dordogne – France
Tel. : 33 (0) 553 507 264
Fax : 33 (0) 553 507 590
le-paradis@perigord.com


Mijn mening

Camping Le Paradis is een waar paradijs voor de kampeerliefhebber. Met name gezinnen met kinderen komen hier goed aan hun trekken. Maar ook (echt)paren en de oudere kampeerder zal dit een prachtige camping vinden. Een groene vijfsterren camping en dat is te zien aan de mooie beplanting!

De inrichting in hofjes is prettig voor het overzicht op jonge kinderen. De zwembaden zijn keurig en het sanitair is uitstekend. De gastvrijheid zorgt ervoor dat je al snel thuis voelt op deze groene camping. Daarbij komt dat het geen hele grote camping is. De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed: kamperen op deze camping hoeft niet duur te zijn.

De omgeving van de Périgord is prachtig. Bossen, grotten, kastelen, Middeleeuwse plaatsjes zorgen ervoor dat je je hier zeker niet hoeft te vervelen. Voor elke leeftijdscategorie zijn er leuke uitstapjes en worden er activiteiten georganiseerd.
© 2012 - 2024 Cato, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is glamping oftewel glamperen?Glamping oftewel glamperen staat voor "glamorous camping". Door te glamperen kampeert u op een luxe manier in de natuur.…
Glamping: een nieuwe kampeertrendGlamping: een nieuwe kampeertrendEen van de nieuwe vakantietrends van 2014 is glamping. Glamping is een samenvoeging van de woorden 'glamoureus' en 'kamp…
Voor het eerst kamperenWat staat je allemaal te wachten als je voor het eerst gaat kamperen? En, wat heb je eigenlijk allemaal nodig tijdens he…
Camper, caravan, vouwwagen of tent?Camper, caravan, vouwwagen of tent?Kamperen is een voor veel mensen een manier om te ontspannen. Anderen zien het als een primitieve uitdaging en vinden he…
Nederlandse Caravan club; activiteiten en eigen terreinenNederlandse Caravan club; activiteiten en eigen terreinenDe Nederlandse Caravan club ofwel de NCC is een vereniging van mensen die enthousiast en actief zijn in het kamperen met…
Bronnen en referenties
  • www.camping-le-paradis.fr/nl
  • www.dordogne.nl
  • www.best-of-perigord.tm.fr
Cato (83 artikelen)
Laatste update: 18-01-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.