Kamperen zonder creperen

Kamperen zonder creperen Kamperen hoeft lang niet altijd primitief te zijn. Zeker niet als u kiest voor kampeervakanties in kant en klare accommodaties. Bungalowtenten en stacaravans zijn overal in Europa te huur via diverse organisaties. Met luxe en comfort, zoveel als u wenst.

Leuk voor kinderen

Ouders van kinderen zeggen vaak: als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij ook vakantie. Op een camping komen kinderen heel gemakkelijk in contact met andere kids. Vaak is er op grotere campings ook een animatieteam aanwezig. Jongeren verzorgen dan namens de camping of de reisorganisatie een speciaal programma. Dat varieert van schminken en knutselen tot sporten en dansuitvoeringen.

Geen kampeeruitrusting nodig

Dat gesleep met een complete kampeeruitrusting is niet nodig. Op talrijke grotere en kleinere campings is verblijfsaccommodatie te huur. Bijvoorbeeld bungalowtenten met vaste bedden en een compleet ingerichte keuken, met koelkast en gasstel. Of luxe stacaravans met 2 of 3 slaapkamers, een douche en een toilet. Eventueel zelfs met airco. Dan is kamperen beslist geen creperen meer. Bij technische problemen schakelt u gewoon de gastheer of gastvrouw van de reisorganisatie in.

Reisorganisatie

Er zijn talrijke reisorganisaties, die accommodatie verhuren. Enkele bekende namen zijn Eurocamp, Keycamp, Suncamp, Vacansoleil, Roan, etc. Via reisgidsen en/of internet kunt u de campings en verhuuraccommodaties bekijken. Reserveren en boeken kan via internet of telefoon. U kunt ook zelf rechtstreeks boeken via de camping van uw keuze. Dat is vaak voordeliger, maar dan kan de kwaliteit wisselen. Met een reisorganisatie betaalt u misschien iets meer, maar u heeft meer kans op een zorgeloze vakantie.

Rondreis

Bij een reisorganisatie is het vaak mogelijk om een rondreis te boeken via diverse campings, die u zelf uitzoekt. U kunt namelijk ook voor kortere tijd een verblijf boeken. Zelfs voor 1 nacht, mits u kiest voor aansluitende andere campings via dezelfde club. Daarmee bespaart u dure hotelovernachtingen, als uw reisdoel wat verder weg ligt. Zeker als u onderweg een paar dagen blijft hangen, is de vakantie al lang begonnen voordat u op de verste bestemming bent aangekomen.

Zelf koken of niet

U hoeft ook niet zelf te koken in uw gehuurde tent of caravan. Want op grotere campings is meestal een bar/restaurant te vinden en vaak ook een afhaalrestaurant. In de winkel op de camping of in het dorp haalt u dan alleen de dagelijkse boodschappen voor ontbijt en lunch. Wie wel zelf wil koken, mag op veel campings ook barbecuen. Meestal is een houtskoolbarbecue of gasbarbecue beschikbaar of te huur. Ook zijn er campings met centrale barbecueplaatsen, wat vaak heel gezellig is met andere campinggasten.
© 2011 - 2024 Tekstbox, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kamperen, tent kopen, nieuw of tweedehands?Kamperen, tent kopen, nieuw of tweedehands?Kamperen is nog steeds een van de meest geliefde manieren om de vakanties door te brengen. Kamperen in een tent of bunga…
Lening woonboot, woonark of stacaravanLening woonboot, woonark of stacaravanOok bij een lening afsluiten voor uw woonboot, stacaravan, woonark, watervilla of woonvilla is de rente soms fiscaal aft…
Checklist kampeerbenodigdhedenChecklist kampeerbenodigdhedenWat heb je allemaal nodig om te kamperen? Allereerst uiteraard een waterdichte tent. Kamperen is nog altijd de meest gel…

Kamperen: De juiste slaapzak kiezen en kopenKamperen is een populaire manier van vakantie vieren. Wie voor het eerst gaat kamperen zal allerlei zaken aan moeten sch…
Bern, Camping Eichholz, Zwitserland, mooie stadscamping!Camping Eichholz in Bern, Zwitserland, is een van de beide stadscampings in de Zwitserse hoofdstad. Het unieke van Eichh…
Tekstbox (12 artikelen)
Laatste update: 12-01-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.