De mooiste campings in Lazio Rome - Italië

De mooiste campings in Lazio Rome - Italië De streek Lazio Rome in het zonnige Italië is zeer geliefd onder de toeristen. Vakantiegangers van over de hele wereld reizen naar deze prachtige regio om de vakantie te vieren op een vakantiepark of een gezellige familiecamping. Natuurlijk bezoeken deze toeristen de stad Rome maar al te graag. Hier vind je onder meer prachtige bezienswaardigheden, historische gebouwen, tal van musea en uiteraard de vele winkelsteden.

Lazio Rome

De campings in deze prachtige streek liggen in een natuurrijke omgeving vol wandel- en fietspaden. De campings zijn ideaal gelegen om diverse grote winkelsteden te bezoeken en natuurlijk kun je bij de receptie meer informatie vinden over excursies naar de mooiste plaatsen. De meest indrukwekkende stad is natuurlijk wel Rome, met uitbundige winkelstraten, prachtige gebouwen en pleinen, musea, uitgaansgelegenheden en tal van bezienswaardigheden.

Camping Norcenni Girasole

Deze middelgrote familiecamping heeft een mooi zwembad met apart kinderbad, een tennisbaan, een internetcorner, een prachtig wellness centrum en diverse sportieve mogelijkheden, als zwemmen, fietsen en wandelen. Bij de receptie kun je veel toeristische informatie vinden. De toiletgebouwen zijn voorzien van goed sanitair, voldoende toiletten en douches, apart kindersanitair en een ruimte voor de verzorging van baby’s. Er is een professioneel animatieteam aanwezig om de kinderen op een sportieve en speelse manier te vermaken. Tot slot is er een uitstekend restaurant, een gezellige bar en een zonnig en ruim terras.

Accommodaties
Camping Norcenni Girasole heeft in totaal 320 ruime staanplaatsen op terrassen. Alle staanplaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting en water. Wie wil kamperen, maar geen eigen tent of caravan heeft, kan een goede tent van de camping huren. Wil je op de camping verblijven, maar toch genieten van wat meer luxe? Dan kun je op een ander deel van de camping de vakantie doorbrengen in een geschakelde vakantiewoning, een appartement of een luxe stacaravan. Ook voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn is er een geschikte accommodatie.

Omgeving
De regio Toscane heeft toeristen veel te bieden op het gebied van winkelsteden, mooie natuurgebieden en bezienswaardigheden. De mooie stad Figline Valdarno ligt op korte afstand van de camping. Voor de prachtige historische steden Florence en Siena moet je iets verder reizen, maar dit is absoluut de moeite waard. Tot slot kun je ook de Chantistreek verkennen.

Camping Flaminio Village

In de prachtige streek Lazio is deze middelgrote familiecamping te vinden. Het kampeerterrein ligt in een rustig deel van het indrukwekkende Rome. In 2007 werden op deze camping nieuwe toiletgebouwen gerealiseerd met uitstekend sanitair. Voor de kinderen is er apart sanitair en ook is er een ruimte om baby’s te verzorgen. Er is een mooi zwembad en je kunt een balletje slaan op de tennisbaan. Voor de basisboodschappen kun je terecht bij de campingwinkel, je kunt een hapje eten bij het restaurant en er is een gezellige bar met een zonnig terras.

Accommodaties
Camping Flaminio Village is een camping van gemiddelde grootte en beschikt over in totaal 350 ruime staanplaatsen. Deze goed verzorgde plaatsen liggen op een glooiend terrein en beschikken over elektriciteit. Er is een speciale camperservice aanwezig. Op een ander deel van de camping kun je verblijven in een bungalow of een luxe stacaravan.

Omgeving
Het bruisende centrum van Rome is te voet of per fiets te bereiken. Rome is een prachtige stad vol cultuur, bezienswaardigheden en indrukwekkende musea. Het is dan ook zeker aan te raden de stad te bezoeken wanneer je op Camping Flaminio Village verblijft. De directe omgeving is rustig en natuurrijk, prima om wandelingen of fietstochten te maken.

Camping Centro Vacanze Il Salice

In het gezellige Cantinella-Corigliano, in de bekende streek Calabria, ligt Camping Centro Vacanze Il Salice. Deze sfeervolle familiecamping is zeker goed geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het zwembad op het terrein kan als uniek bestempeld worden. Deze is namelijk volledig gebouwd in de vorm van Calibria en de bodem loopt zeer geleidelijk af. Hierdoor kunnen de kinderen zich er prima vermaken. Daarnaast is er een geweldige fontein te vinden in het kindergedeelte. Er is een professioneel animatieteam aanwezig om de kinderen te vermaken, maar zij kunnen ook uren spelen in de ruime speeltuin. De pizza’s die op deze camping te krijgen zijn, zijn zelfs populair onder de lokale bevolking.

Accommodaties
Camping Centro Vacanze Il Salice kun je verblijven op mooie en ruime staanplaatsen. Deze plaatsen bevinden zich op vlak terrein en worden goed verzorgd. Op een ander deel van de camping zijn de luxe stacaravans te vinden. Hier kun je de vakantie doorbrengen in alle comfort. De stacaravans zijn voorzien van airconditioning.

Omgeving
Deze camping ligt tussen de charmante plaatsen Cirogliano en Sibari, in een groene omgeving vol eeuwenoude pijnbomen. De omgeving is zeer rustig, wat vooral komt doordat het massatoerisme de plaats nog niet heeft ontdekt. Dit betekent dat je er werkelijk kunt genieten van het pure Italiaanse leven, de rust en de ruimte. Je vind er mooie stranden, een prachtig heldere zee en adembenemende bergketens.

Camping Village Europing

Deze ruim opgezette camping bevindt zich in de prachtige streek Lazio Roma, in de gastvrije plaats Tarquinia. Er is een groot zwembad met een ruim kinderbad, zodat jong en oud hier verkoeling kunnen zoeken en veilig kunnen recreëren. Camping Village Europing heeft veel sportieve mogelijkheden en voor de kinderen is er een gevarieerd animatieprogramma vol sport- en spelactiviteiten. Verder vind je speeltoestellen, een campingwinkel, een gezellige bar en een uistekend restaurant op het terrein.

Accommodaties
Camping Village Europing is een vrij grote camping en heeft 770 staanplaatsen op het vlakke terrein. De staanplaatsen zijn vrij ruim en net verzorgd. Op een ander deel van de camping vind je de geschakelde vakantiewoningen, luxe stacaravans en (toer)caravans, waar je de vakantie comfortabel door kunt brengen. Ook zijn er accommodaties beschikbaar voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn. Bij iedere accommodatie is een parkeerplaats aanwezig, zodat je niet ver hoeft te lopen met de bagage.

Omgeving
Deze mooie camping ligt in een bosrijke omgeving op loopafstand van de zee. In de bossen kun je genieten van wandel- en fietstochten in de verkoelende schaduw van de hoge bomen en op het strand kun je genieten van de zon en het heldere zeewater. Rome is goed te bereiken vanaf Camping Village Europing. In Rome kun je onder meer leuke winkels en horecagelegenheden, indrukwekkende musea en tal van bezienswaardigheden bezoeken.

Camping Baia Domizia

Deze zeer grote camping is te vinden in de gelijknamige plaats, Baia Domezia. Het prachtige terrein doet parkachtig aan, is zeer groen en natuurrijk. Het zwembad is groot en zeer mooi, met een apart gedeelte voor de jonge bezoekers. Vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht op de bergen. Je kunt diverse watersportbenodigdheden en waterfietsen huren. Er is een leuk speelveld, een discotheek voor de jeugd, een internetpunt en een supermarkt.

Accommodaties
De in totaal duizend staanplaatsen op deze camping zijn afgebakend, liggen op grasterrein of zandbodem, zijn ruim en goed verzorgd. Een deel van de plaatsen ligt aan het water en er zijn plaatsen met volledige privacy beschikbaar. Alle plaatsen zijn voorzien van een stroomaansluiting. Op een ander deel van Camping Baia Domizia kun je in luxe vakantieaccommodaties verblijven. Hier vind je (toer)caravans, luxe stacaravans, geschakelde vakantiewoningen, vrijstaande vakantiewoningen en appartementen. Ook zijn er aangepaste accommodaties aanwezig voor rolstoelgebruikers.

Omgeving
Camping Baia Domizia ligt in een rustige omgeving vol natuur, bergen en water. Binnen vijfhonderd meter van de camping vind je natuurlijk zwemwater, een zandstrand, visgelegenheid, watersportmogelijkheden en open ligweiden. Op een kilometer afstand vind je een uitstekend restaurant en een fietsverhuur.

Camping Blu International

In de populaire streek Lazio, in het plaatsje Bolsena, ligt de kleinschalige Camping Blu International. Op het terrein vind je een mooi zwembad met apart kinderbad, een prima restaurant en een bar met een zonnig terras. Het sanitair is hier keurig in orde. De moderne toiletgebouwen hebben voldoende douches, cabines en toiletten. Er is een kleine campingwinkel met alle basisproducten.

Accommodaties
Camping Blu International is een kleine camping met slechts 130 staanplaatsen. Deze staanplaatsen liggen op vlak terrein, zijn ruim en voorzien van een stroomaansluiting. Op een ander deel van de camping kun je de vakantie doorbrengen in een luxe stacaravan. Deze mobilhomes zijn voorzien van alle gemakken en ruim genoeg voor een gezin van maximaal vijf personen.

Omgeving
De directe omgeving van Camping Blu International is landelijk en natuurrijk. Het kampeerterrein ligt direct aan het prachtige meer van Bolsena en het stadscentrum ligt op loopafstand van de camping. Een uitstapje naar Rome is zeker aan te raden.

Camping Baia del Silenzio

In de charmante plaats Palinuro ligt deze sfeervolle familiecamping. Op Camping Baia del Silenzo zijn ontzettend veel sportfaciliteiten te vinden voor jong en oud en ook het professionele animatieteam is er voor alle gasten. Dagelijks zorgen zij voor een goed gevuld programma vol sport- en spelactiviteiten. Daarnaast is er een gezellige disco en een unieke pianobar. Bij het stukje eigen strand kun je een kano of een waterfiets huren. Op het terrein is alleen een zwembad voor kinderen aanwezig en een deel van de heldere zee is afgebakend. Dit deel is ondiep, heeft geen golven en er ligt een speelvlot, waar de kinderen veilig in het water kunnen spelen. Op het strand kun je gebruik maken van heerlijke ligstoelen.

Accommodaties
Het mooie terrein van deze camping is in twee delen te splitsen. Allereerst is er het campinggedeelte met ruime en net verzorgde plaatsen. Op een ander deel van de camping zijn luxe stacaravans te vinden. Deze ruime accommodaties zijn voorzien van airconditioning.

Omgeving
De directe omgeving van Camping Baia del Silenzo is nog niet erg bekend onder de toeristen en daarom lekker rustig en puur Italiaans. Je vind er een prachtige natuur met bergen, de prachtig heldere zee, een mooi breed strand, romantische baaien en schilderachtige vissersplaatsjes. Uitstapjes kunnen onder meer gaan naar Napels en Sorrento.

Camping I Pini

In de romantische plaats Fiano Romano, dat in de populaire streek Lazio Roma te vinden is, ligt Camping I Pini. Deze kleinschalige camping heeft twee zwembaden met apart kinderbad, zodat jong en oud er terecht kunnen voor een verkoelende duik. Het moderne toiletgebouw is voorzien van voldoende cabines, douches en toiletten en wordt netjes bijgehouden. Er is een kleine campingwinkel, een uitstekend restaurant en een gezellige bar. De camping beschikt over een eigen busdienst naar hartje Rome.

Accommodaties
Camping I Pini is niet erg groot en beschikt over een totaal van 187 staanplaatsen. Deze plaatsen zijn vrij ruim en liggen op een glooiend terrein. Op een ander deel van de camping staan de vakantieaccommodaties opgesteld. Op dit deel van de camping kun je verblijven in een appartement, een geschakelde vakantiewoning of een luxe stacaravan. Bij ieder huurobject is een parkeerplaats aanwezig.

Omgeving
De directe omgeving van Camping I Pini is landelijk en natuurrijk. Je kunt er uren wandelen en fietsen door de natuur en genieten van het heuvelachtige gebied. Wanneer je op de bus stapt, de eigen busdienst van de camping, ben je binnen korte tijd in Rome aangekomen. Rome is een prachtige stad vol cultuur, bezienswaardigheden, winkelstraten en indrukwekkende musea.

Camping Lido Village

In de prachtige streek Lazio Roma, in de plaats Bolsena, ligt deze vrij grote familiecamping. Op het terrein vind je een mooi groot zwembad, een campingwinkel, een uitstekend restaurant en een bar met een gezellig en zonnig gelegen terras. De moderne toiletgebouwen zijn voorzien van prima sanitair met apart kindersanitair en speciale ruimtes voor de verzorging van baby’s. Je kunt op Camping Lido Village diverse sporten beoefenen, waaronder fietsen en waterfietsen. Voor de kinderen is er een leuk animatieprogramma vol sport- en spelactiviteiten.

Accommodaties
Deze camping in de buurt van Rome heeft in totaal zeshonderd staanplaatsen. Deze plaatsen zijn ruim, liggen op vlak terrein en zijn allemaal voorzien van stroom. Je kunt op deze plaatsen verblijven in een caravan of tent.

Omgeving
Camping Lido Village ligt direct aan het kalme water van het prachtige meer van Bolsena. Hier kun je diverse watersporten beoefenen, zwemmen en van de zon genieten. De landelijke omgeving is zeer natuurrijk en goed geschikt voor het maken van lange wandelingen en fietstochten. Op korte afstand vind je het centrum van de stad Bolsena en iets verder ligt het indrukwekkende Rome.

Camping Villaggio Settebello

In de populaire vakantiestreek Lazio Rome, in de charmante plaats Salto di Fondi, ligt deze gezellige familiecamping. Camping Villaggio Settebello bestaat al ruim veertig jaar en is zeer populair onder de toeristen. Op het terrein van deze camping hoef je je absoluut niet te vervelen. Er zijn veel sportieve mogelijkheden, als beachvolleybal, jeu de boules, tafeltennis en midgetgolf. Kinderen kunnen zich prima vermaken in de miniclub en de jeugd kan terecht in de discotheek. Regelmatig worden er muziekavonden en dansavonden georganiseerd, er is een mooi zwembad en er is zelfs een openluchtbioscoop aanwezig.

Accommodatie
Het terrein van camping Villaggio Settebello is parkachtig, mooi groen en goed verzorgd. Hier liggen ruime staanplaatsen, waarvan een deel in de schaduw ligt. Op een ander deel van de camping zijn ruime stacaravans te vinden. Deze luxe stacaravans liggen op een mooi schaduwrijk deel van de camping en zijn van alle gemakken voorzien.

Omgeving
De omgeving van deze camping is werkelijk adembenemend, met een helderblauwe zee, prachtige witte stranden, eeuwenoude dorpjes en historische steden, prachtige uitzichten en verstilde natuurgebieden. Camping Villaggio Settebello ligt tussen Rome en Napels, steden die absoluut de moeite van een bezoekje waard zijn. Daarnaast kun je ook Ostia Antica, Capri, Pompei en Tivoli bezoeken.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De veroveringen van RomeDe veroveringen van RomeNadat Rome een republiek was geworden, groeide het snel uit van een kleine stadstaat tot een wereldrijk. Door een gedisc…
Op vakantie naar ItaliëItalië is een erg populair vakantieland om het prachtige weer en de schitterende natuur.Wat houdt het eigenlijk in om op…
Naar Rome met kinderenNaar Rome met kinderenWie een vakantie boekt naar Rome doet dit meestal om cultuur te snuiven en van de kunst te genieten. Met kinderen zul je…
Italië – Rome, een historische hoofdstadEigenlijk heb je aan een paar dagen niet genoeg om alles in Rome te kunnen bekijken. Daar mag je veel meer tijd voor uit…

De mooiste campings in Toscane - ItaliëDe mooiste campings in Toscane - ItaliëToscane is wellicht de meest populaire streek van heel Italië. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen deze prachtige str…
De mooiste campings in de Dolomieten - ItaliëDe mooiste campings in de Dolomieten - ItaliëDe Dolomieten is een bekende streek in het zonnige Italië. HIer vind je prachtige bergen en schilderachtige valleien, de…
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.