De mooiste campings in de Dolomieten - Italië

De mooiste campings in de Dolomieten - Italië De Dolomieten is een bekende streek in het zonnige Italië. HIer vind je prachtige bergen en schilderachtige valleien, de natuur is er adembenemend en je kunt er veel grote winkelsteden bezoeken. Veel Nederlandse vakantiegangers kiezen voor een vakantie in de Dolomieten en verblijven graag op een camping. De meeste campings in deze streek bieden naast staanplaatsen ook luxe vakantieaccommodaties. HIer vind je de beste campings in de Dolomieten.

De Dolomieten

Veel toeristen kiezen voor de Dolomieten als vakantiebestemming en dat is dan ook niet zo vreemd. De Dolomieten is een streek vol bergen, bossen en mooie uitzichten. Daarnaast kun je er tal van bezienswaardigheden, gastvrije dorpjes en grote winkelsteden vinden. Er zijn veel campings in de Dolomieten gevestigd en het grootste deel van deze campings biedt naast staanplaatsen ook luxe stacaravans, appartementen of vakantiewoningen. Hier vind je de beste campings in de Dolomieten.

Camping Valmalene

Deze sfeervolle familiecamping in de prachtige Dolomieten wordt geleid door een broer en zus. Zij behandelen de gasten als hun eigen familie en zorgen er altijd voor dat de vakantie op deze camping een geslaagde onderneming is. Op het terrein vind je een uitstekend restaurant, een pizzeria, een kleine campingmarkt en een bar waar je drankjes en ijsjes kan kopen. Er is een mooi verwarmd buitenzwembad, waar het dragen van een badmuts verplicht is, en een nieuw wellness center met onder meer een sauna, een aromadouche en een Turks stoombad. Tot slot zijn er diverse sportfaciliteiten aanwezig. Zo kun je op de camping onder meer mountainbiken, wandelen, golfen en tennissen. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin.

Accommodaties
De staanplaatsen op deze sfeervolle familiecamping in de Dolomieten zijn ruim, deels afgebakend en voorzien van een stroomaansluiting. De grasbodem wordt goed verzorgd en de terreinen zijn in de nacht goed verlicht. Op het campinggedeelte zijn honden van harte welkom. Op het andere deel van de camping kun je verblijven in een luxe stacaravan. Deze vakantieaccommodatie is van alle gemakken voorzien en beschikt over een eigen terras. In de vakantieaccommodaties zijn honden niet toegestaan.

Omgeving
DE Dolomieten is een bergachtige en zeer natuurrijke streek in Italië. In de winter kun je er terecht voor een spannende wintersportvakantie en in de zomer is er ook zeker van alles te doen. Bij de receptie van de camping kun je diverse tips krijgen wanneer je een dagje uit wilt. Zo kun je onder meer een bezoekje brengen aan de grotten van Castel Tesino of naar de top van de 2847 meter hoge Lagorai klimmen om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Camping Valmalene ligt op een hoogte van 1150 meter, heeft een kleine tweehonderd staanplaatsen en is circa drie hectare groot.

Camping Latsch an der Etsch

Deze kleinschalige camping is te vinden in de Dolomieten, om precies te zijn in de plaats Latsch. Camping Latsch an der Etsch heeft de gasten veel te bieden. Zo is er een restaurant, een buitenzwembad en een binnenzwembad met een waterglijbaan en een sauna. Daarnaast is er een leuke bowling- en kegelbaan. Er is en ruime ligweide en er zijn diverse leuke speeltoestellen te vinden op het campingterrein. Tot slot kun je gebruik maken van het internet in de internetruimte, waar je ook televisie kunt kijken.

Accommodaties
Camping Latsch an der Etsch ligt direct aan het water en daar zijn dan ook enkele staanplaatsen te vinden. Er zijn schaduwrijke en zonnige plaatsen op het terrein te vinden. De grasbodem wordt goed verzorgd en de stenen ondergrond voor de caravans wordt goed schoon gehouden. Er zijn speciale plaatsen voor campers aanwezig. Op een ander deel van deze gezellig kleine camping vind je appartementen en luxe stacaravans. Ook staan hier de rolstoelgeschikte accommodaties. Op deze camping is het mogelijk er in de winter te verblijven. Dan zijn er ook speciale wintersportfaciliteiten aanwezig.

Omgeving
De directe omgeving van Camping Latsch an der Etsch in de Dolomieten is zeer natuurrijk en in de zomer ideaal voor het maken van lange wandelingen of sportieve fietstochten. In de winter kun je er ook ontzettend veel beleven. Dan kun je er schaatsen, gebruik maken van de ski piste en is er een gezellige apres ski.

Camping Due Laghi

Deze ruim opgezette familiecamping in de Dolomieten is te vinden in de sfeervolle plaats Levico Terme. Het natuurrijke terrein doet parkachtig aan en dit zorgt direct voor een gevoel van rust. Op vierhonderd meter afstand van het terrein beschikt Camping Due Laghi over een stukje privéstrand waar je van de zon en het water kunt genieten. Op het terrein is een mooi zwembad aanwezig en een grote speeltuin voor de kinderen. Er is een mooie tennisbaan, een sport- en speelveld en een visgelegenheid.

Accommodaties
Camping Due Laghi heeft ruime afgebakende staanplaatsen op een mooi verzorgd grasterrein. Het is mogelijk een schaduwrijke plaats te reserveren. Alle staanplaatsen beschikken over een stroomaansluiting. Op een ander deel van de camping vind je ruime vrijstaande vakantiewoningen, sfeervolle geschakelde vakantiewoningen en luxe stacaravans. Deze accommodaties beschikken over een eigen terras in de Italiaanse buitenlucht.

Omgeving
Deze camping in de Dolomieten heeft de gasten heel wat te bieden wanneer het om leuke en interessante uitstapjes gaat. Zo kun je een bezoek brengen aan de Thermen van Levico, de piramiden van Segonzana, de prachtige winkelsteden Verona, Venetië of Trento of bijvoorbeeld het prachtige kasteel van Pergine. Binnen een straal van vijfhonderd meter om de camping vind je onder meer watersportmogelijkheden, watersportverhuur, een ligweide en een mooi kiezelstrand.

Camping Lago di Levico

In de prachtige Dolomieten, in de sfeervolle plaats Levico Terme, ligt deze grote familiecamping. Op deze camping is een Nederlands sprekende leiding aanwezig. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, ligt de camping aan het mooie Levicomeer, waar je kunt zonnen en recreëren in het water. Er is een mooi zwembad op het terrein en een apart bad voor de kleine bezoekers, een tennisbaan, een sport- en speelveld en diverse speeltoestellen voor de kinderen. Zij kunnen zich ook vermaken met het animatieprogramma vol sport- en spelactiviteiten.

Accommodaties
Deze sfeervolle camping heeft in totaal een kleine driehonderd staanplaatsen. Deze plaatsen zijn afgebakend, voor een deel in de schaduw gelegen, voorzien van een stroomaansluiting en gelegen op een mooi verzorgd grasterrein. Ook zijn er aparte plaatsen voor campers. Op een ander deel van de camping kun je verblijven in een wat luxer accommodatie. Hier staan geschakelde vakantiewoningen en luxe stacaravans opgesteld. Hier zijn tevens de accommodaties voor rolstoelgebruikers te vinden.

Omgeving
Camping Lago di Levico in de Dolomieten heeft de gasten heel wat te bieden wanneer het om leuke en interessante uitstapjes gaat. Zo kun je een bezoek brengen aan de Thermen van Levico, de piramiden van Segonzana, de prachtige winkelsteden Verona, Venetië of Trento of bijvoorbeeld het prachtige kasteel van Pergine. Binnen een straal van vijfhonderd meter om de camping vind je onder meer watersportmogelijkheden, watersportverhuur, een ligweide en een mooi kiezelstrand. Binnen een kilometer van het terrein vind je horecagelegenheden en leuke winkels.

Camping Mario

Camping Mario is gelegen in de prachtige Dolomieten, in de sfeervolle plaats Caldonazzo. Op het terrein is een mooi zwembad te vinden met een apart kinderbad voor de kleine bezoekers van de camping. In de zomer kun je ook een verkoelende duik nemen in het meer, dat op slechts vijftig meter van de camping te vinden is. Vanuit het prachtige zwembad heb je een adembenemend uitzicht over de bergen en de natuurrijke omgeving. Voor de kinderen is er een leuk animatieprogramma vol sport- en spelactiviteiten.

Accommodaties
Camping Mario heeft mooie afgebakende staanplaatsen op een goed verzorgd en vlak grasterrein. Je kunt de auto altijd bij de staanplaats parkeren. Iedere staanplaats heeft een elektriciteitaansluiting. Aan de andere kant van de camping kun je verblijven in een luxe stacaravan of een geschakelde vakantiewoning. Deze accommodaties zijn van alle comfort voorzien en hebben een eigen terras. Op dit deel van Camping Mario zijn ook de rolstoelgeschikte accommodaties te vinden.

Omgeving
Deze prachtige camping in de Dolomieten ligt op slechts vijftig meter afstand van een zandstrand bij het kalme meer. Hier kun je genieten van de zon of een verfrissende duik nemen. Ook voor kinderen is het er veilig om te zwemmen. De natuurrijke omgeving leent zich prima voor het maken van lange fietstochten of wandelingen. Bij het meer zijn diverse watersporten mogelijk.

Camping Casteltesino

Deze groene camping in de Dolomieten is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Op het ruim opgezette terrein vind je onder meer een sfeervol restaurant, een pizzeria, een campingwinkel en een gezellige bar. Er is een verwarmd binnenzwembad en een wellness center, waar je onder meer een hydromassage, een fitnessruimte, een sauna en een Turks stoombad vind. Daarnaast zijn er nog tal van andere sportfaciliteiten. Zo kun je op het terrein tafeltennissen, tafelvoetballen, voetballen, volleyballen, wandelen, mountainbiken, fietsen en golfen. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin en een entertainmentprogramma.

Accommodaties
De staanplaatsen op Camping Casteltesino zijn vrij ruim en voorzien van een stroomaansluiting. De plaatsen liggen gedeeltelijk in de schaduw en op een goed onderhouden grasveld. In totaal is de camping twee hectare groot en hierop zijn 67 staanplaatsen te vinden. Je kunt er ook voor kiezen de vakantie door te brengen in een wat luxer accommodatie. Op een ander deel van de camping staan mooie vakantiebungalows. Bij iedere bungalow is parkeerruimte voor een auto.

Omgeving
Camping Casteltesino ligt in een dal, in de nabije omgeving van de prachtige bergen van de Dolomieten. Hier kun je de meest indrukwekkende wandelingen, fietstochten of mountainbikeritjes maken. Een leuk uitstapje is die naar de grotten van Castel Tesino, welke als de mooiste grotten van Trentino worden gezien.

Camping Dolomiti Village

Tussen de prachtige bergen en in een mooi natuurgebied ligt deze vrij kleine familiecamping in de plaats Dimaro. Er is een prachtige tennisbaan, een zwembad voor volwassenen en een apart zwembad voor de kleine bezoekers van de camping, een visgelegenheid, een sport- en speelveld en diverse speeltoestellen voor de kinderen. Bij de supermarkt op het terrein vind je een ruim assortiment, er is een restaurant en een internetruimte met televisie. Wanneer de sneeuw begint te vallen kun je gaan langlaufen en gebruik maken van de grote skipiste.

Accommodaties
De ruime plaatsen op Camping Dolomiti Village zijn volledig afgebakend, ruim en zeer goed verzorgd. De staanplaatsen liggen op grasvelden en voor de caravans is er een speciaal terrein met een verharde geëgaliseerde bodem. De staanplaatsen liggen gedeeltelijk op terrassen en zijn allemaal voorzien van een stroomaansluiting. Op een ander deel van de camping kun je verblijven in een geschakelde vakantiewoning of een mooi en ruim appartement. Op dit deel van de camping zijn ook de accommodaties voor rolstoelgebruikers te vinden.

Omgeving
Camping Dolomiti Village in de Dolomieten ligt heel centraal tussen diverse plaatsen die zowel in de zomer als in de winter belangrijk zijn. Je kunt uitstapjes maken naar onder meer de bergketen van de Brenta groep, het hooggebergte bij Pejo of Madonna di Campiglio. Op vijfhonderd meter van de camping vind je een mooi zandstrand en op een kilometer afstand van het terrein is een goede fietsverhuur te vinden.

Camping Baita Dolomiti

Deze kleinschalige familiecamping is te vinden in de prachtige Dolomieten, in de gastvrije plaats Sarnonico. Op Camping Baita Dolomiti zijn diverse zwembaden aanwezig voor volwassenen en voor kinderen. De kinderen kunnen zich ook prima vermaken op het mooie speekterrein. Op deze camping mag je altijd een warm onthaal verwachten en de sfeer is er dan ook vriendelijk en sfeervol. Er is een sport- en speelveld, de mogelijkheid tot paardrijden, een visgelegenheid en een ruime ligweide om van de zon te genieten.

Accommodaties
De staanplaatsen op Camping Baita Dolomiti zijn ruim, volledig afgebakend en liggen op mooi verzorgd grasterrein. Elke staanplaats is voorzien van een stroomaansluiting en een plaats om de auto te parkeren. Op een ander deel van de camping kun je verblijven in een luxe appartement of een geschakelde vakantiewoning. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en zorgen dat je kunt genieten van een comfortabele en zorgenloze vakantie op Camping Baita Dolomiti.

Omgeving
De Dolomieten zijn zowel in de zomer als in de winter zeer in trek bij de toeristen en dat is natuurlijk niet zo vreemd. De bergen, de heuvels, de prachtige natuur en de diverse leuke winkelsteden en kleine dorpjes maken deze streek tot een ideale vakantiebestemming. Er is een skipiste en langlaufen behoort tot de mogelijkheden. Kortom, een ideale omgeving voor de sportieve vakantieganger.

Camping Nature Village

Deze gezellige familiecamping is te vinden in de Dolomieten, in de sfeervolle plaats Levico Terme. Op het ruim opgezette terrein vind je een mooi ruim zwembad met maar liefst twee kinderbaden. Kinderen kunnen zich ook prima vermaken bij de miniclub of met het gevarieerde animatieprogramma vol sport- en spelactiviteiten. Voor een verkoelende duik kun je ook terecht bij het Levicomeer of het Caldonazzomeer en je kunt heerlijk ontspannen op het grote privéstrand van de camping.

Accommodaties
De staanplaatsen om Camping Nature Village zijn ruim, gedeeltelijk schaduwrijk en voorzien van een stroomaansluiting. De staanplaatsen bevinden zich op een goed verzorgde ondegrond van gras. Op een ander deel van de camping kun je de vakantie doorbrengen in een luxe lodgetent. Deze prachtige lodgetenten zijn van alle gemakken voorzien en zullen de vakantie tot een topvakantie maken. Daarnaast zijn er nog luxe stacaravans met een eigen terras.

Omgeving
Deze camping in de Dolomieten heeft de gasten heel wat te bieden wanneer het om leuke en interessante uitstapjes gaat. Zo kun je een bezoek brengen aan de Thermen van Levico, de piramiden van Segonzana, de prachtige winkelsteden Verona, Venetië of Trento of bijvoorbeeld het prachtige kasteel van Pergine. Binnen een straal van vijfhonderd meter om de camping vind je onder meer watersportmogelijkheden, watersportverhuur, een ligweide en een mooi kiezelstrand.

Camping Sexten

Deze kleinschalige camping in de Dolomieten is te vinden in de gezellige plaats Sexten-Moos. Dit is een camping voor de verwende kampeerder. Het terrein is zeer luxueus ingericht en de faciliteiten zijn er modern en vrij nieuw. Er is een mooi zwembad met een apart kinderbad voor de kleinere bezoekers van de camping, een ruime ligweide, een tennisbaan, een sport- en speelveld en diverse speeltuintjes voor de kinderen. Ook kunnen zij zich prima vermaken met het gevarieerde animatieprogramma vol spel- en sportactiviteiten. Wil je even echt ontspannen op deze prachtige camping? Breng dan ook zeker een bezoek aan het complete wellness center op het terrein.

Accommodaties
De ruime staanplaatsen van Camping Sexten liggen op een mooi verzorgd grasterrein. Voor de campers en caravans zijn er terreinen met een verharde geëgaliseerde bodem. De staanplaatsen zijn volledig afgebakend, voorzien van een stroomaansluiting en liggen voor een deel in de schaduw. Ook in het winterseizoen kun je prime vertoeven op deze camping. Wil je toch verblijven op deze camping, maar wil of kan je niet kamperen? Dan kun je kiezen voor een verblijf in een ruim en luxe appartement of een (toer)caravan. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een eigen terras. Ook zijn er speciale rolstoelgeschikte accommodaties.

Omgeving
De bergen van de Dolomieten zorgen voor een adembenemend plaatje wanneer je vanaf de camping om je heen kijkt. Het prachtige natuurrijke gebied leent zich prima voor lange wandel- en fietstochten in de zomer en is ideaal als wintersportgebied in de winter. Daarnaast zijn er in de omgeving veel gezellige terrassen, horecagelegenheden, uitgaansgelegenheden en winkelcentra te vinden.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Dolomieten, adembenemend!De Dolomieten, adembenemend!In Europa vind je prachtige berglandschappen die een bezoek meer dan waard zijn. De Dolomieten liggen in Noord-Italië. D…
De Dolomieten als vakantieparadijs in zomer en winterDe Dolomieten in Noord-Italië behoren tot de mooiste berggebieden van de Alpen. De vormen van de kalksteenrotsen zijn un…
Alpen en Dolomieten en hun afwisselende landschappenAlpen en Dolomieten en hun afwisselende landschappenDe grootste en hoogste bergen van Europa bevinden zich in de bergketens Alpen en Dolomieten. De bergen, bergruggen en be…
De meest luxe spa’s en resorts van ItaliëWat is er nu fijner dan met mooi weer een trip plannen naar Il bel Paese, Italië. En je daar heerlijk te laten verwennen…

De mooiste campings in Lazio Rome - ItaliëDe mooiste campings in Lazio Rome - ItaliëDe streek Lazio Rome in het zonnige Italië is zeer geliefd onder de toeristen. Vakantiegangers van over de hele wereld r…
De mooiste campings aan de Bloemenriviera - ItaliëDe mooiste campings aan de Bloemenriviera - ItaliëAan de Italiaanse Bloemenriviera kun je op veel campings de vakantie doorbrengen. De meeste campings beschikken naast de…
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.