De mooiste campings aan de Adriatische kust - Italië

De mooiste campings aan de Adriatische kust - Italië De Adriatische kust van Italië staat bekend om de prachtige brede stranden, de populaire badplaatsen, de adembenemende natuur en de azuurblauwe zee. Voor veel Nederlanders is de Adriatische kust de ideale vakantiebestemming en daarom hebben wij de beste campings in deze streek voor je op een rijtje gezet.

De Adriatische kust

De Adriatische kust ligt vol prachtige campings. De ene camping is wat meer geschikt voor de jeugd, het andere kampeerterrein is goed geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Iedere camping langs de zonnige Adriatische kust heeft een eigen charme. Ga je op vakantie naar de Adriatische kust, maar weet je nog niet op welke camping je de vakantie door wilt brengen? Wellicht zijn deze campings een optie.

Camping Malibu Beach

Deze sfeervolle familiecamping ligt direct aan de Adriatische kust, tussen het indrukwekkende Venetië en de Kroatische grens. De camping beschikt over een stuk privéstrand aan de Adriatische Zee, waar ook kinderen veilig kunnen zwemmen. Op het terrein zelf is een mooi zwembad met apart kinderbad te vinden, een terras, een kleine supermarkt en diverse winkeltjes, een internethoek en een restaurant. Voor de kinderen is er een animatieprogramma met activiteiten en optredens. Daarnaast kunnen zij zich uren vermaken in de speeltuin.

Accommodaties
De staanplaatsen op Camping Malibu Beach zijn ruim, net verzorgd en voor een deel schaduwrijk. Het terrein waarop de staanplaatsen te vinden zijn is zeer groen en doet parkachtig aan met diverse bomen en bloeiende struiken.

Omgeving
De directe omgeving van deze gezellige camping aan de Adriatische kust heeft veel te bieden. Er zijn veel terrassen, boulevards, restaurants en uitgaansgelegenheden. In de voetgangerszone kun je genieten van een langgerekte boulevard waar het altijd gezellig is. Je kunt leuke dagtochten maken naar onder meer Venetië, Trieste of Padua. Uiteraard kun je van de zon en het heldere zeewater genieten aan de Adriatische kust.

Camping Adria

Deze vrij grote camping is te vinden in de plaats Casal Borsetti, een gastvrij plaatsje in de natuurrijke streek Emilia-Romagna. Er is een kleine supermarkt aanwezig en een gelegenheid voor kleine maaltijden en snacks. Op een kilometer afstand is een uitstekend restaurant te vinden. Voor jong en oud is er voldoende te doen op Camping Adria. Zo is er een mooi zwembad met apart kinderbad, er zijn diverse speeltoestellen aanwezig, een sport- en speelveld en een leuke midgetgolf. Er is sanitair voor volwassenen en kindersanitair aanwezig. Daarnaast is er ook speciaal sanitair voor rolstoelgebruikers.

Accommodaties
Camping Adria beschikt over ruime staanplaatsen. De in totaal 523 staanplaatsen zijn afgebakend en hebben een gras- of een zandbodem. Het is mogelijk speciaal te kiezen voor een schaduwrijke plaats. Naast de staanplaatsen is het ook mogelijk in een wat luxer accommodatie te verblijven. Zo kun je kiezen voor een ruim en licht appartement, een luxe stacaravan of een sfeervolle blokhut. Deze accommodaties staan op een apart gedeelte van de camping.

Omgeving
Deze camping aan de Adriatische kust kent een zeer rustige en natuurrijke omgeving. Op een kleine vijfhonderd meter afstand is het zandstrand te vinden, waar je kunt genieten van de zon. Het water is er ideaal om in te zwemmen of te watersporten. Er zijn gelegenheden waar je diverse benodigdheden voor watersporten kunt huren. Op een kilometer afstand is ook een fietsverhuur te vinden, zodat je de prachtige omgeving en de omliggende dorpjes per fiets kunt verkennen.

Camping Garden Paradiso

Deze grote familiecamping is te vinden in Lido del Cavallino in de streek Veneto. Deze camping is ideaal voor waterratten. De Adriatische zee ligt aan de voeten van de camping en op de camping zelf is een groot zwembadencomplex aanwezig met meerdere zwembaden voor jong en oud. In de avonden is er een leuk entertainmentprogramma en de kinderen kunnen overdag genieten van de animatie en deelnemen aan diverse sportieve spelactiviteiten. Er zijn diverse winkels aanwezig en een uitstekend restaurant. Ook kun je bij de bar genieten van een verkoelend drankje op het ruime zonneterras.

Accommodaties
Camping Garden Paradiso is een grote camping en beschikt over 839 staanplaatsen. Deze plaatsen liggen op vlak terrein, zijn ruim en voorzien van stroom. Een groot deel van de staanplaatsen is schaduwrijk. Naast de staanplaatsen kun je op Camping Garden Paradiso ook verblijven in een geschakelde vakantiewoning, een (toer)caravan of een luxe stacaravan. Bij ieder huurobject is een parkeerplaats aanwezig, zodat je nooit ver hoeft te lopen met de bagage.

Omgeving
De natuurrijke omgeving van Camping Garden Paradiso is werkelijk adembenemend te noemen. De camping ligt midden in een prachtig bos, dat direct aan de Adriatische kust grenst. Camping Garden Paradiso heeft een eigen stuk breed strand, waar je strandstoelen en stretchers kunt huren. Op loop- en / of fietsafstand zijn diverse winkelcentra te vinden, zoals het bruisende centrum van Cavallino. Een uitstapje naar Venetië is zeker aan te raden.

Camping Ca’ Savio

Een sfeervolle camping aan de Adriatische kust, op slechts een half uurtje van de prachtige stad Venetië. Deze camping heeft veel faciliteiten en je hoeft je er dan ook zeker niet te vervelend. Er zijn maar liefst vier zwembaden in de buitenlucht en op het terrein zijn ontzettend veel sportfaciliteiten te vinden, waaronder sportvelden. Kinderen zullen zich ook zeker prima vermaken op deze camping. Voor hen is er een gezellige miniclub aanwezig en een leuk animatieprogramma, een speeltuin en ze kunnen met hun nieuwe vriendjes deelnemen aan diverse sport- en spelwedstrijden. De camping organiseert regelmatig filmavonden en leuke excursies. Tot slot is er een restaurant met pizza’s uit de traditionele steenoven. Op deze camping wordt bijzonder veel aandacht aan het milieu besteed.

Accommodaties
De staanplaatsen op Camping Ca’ Savio zijn ruim en mooi verzorgd. De kampeerterreinen staan vol bloemen en liggen in een natuurlijk mediterraan pijnbomenbos, waardoor er veel schaduwrijke plaatsen te vinden zijn. Waar geen pijnbomen staan, zijn populieren te vinden om voor schaduw te zorgen op de afgebakende plaatsen.

Omgeving
Camping Ca’ Savio ligt direct aan het heldere zeewater van de Adriatische kust. De plaats Ca’ Savio is te vinden op het uiterste puntje van de landtong rond de gezellige plaats Cavallino, waar de lagune van Venetië van de zee afgesloten wordt. Vanaf de punt van het schiereiland Punta Sabbioni kun je een boottocht maken naar Venetië of naar een eiland in de lagune, naar Lido di Venezia, Burano, Murano of Torcello.

Camping Punta Spin

Deze gezellige familiecamping ligt direct aan de Adriatische kust. De camping maakt deel uit van een prachtige residentie en is van veel faciliteiten voorzien. Zo is er een uitstekend restaurant, een pizzeria, een uitgebreide supermarkt, een gezellige bar, een tabakswinkel en een ruim terras. De jeugd kan zich vermaken in de discotheek en de kinderen in de speeltuin. Er zijn twee tennisbanen van aarde en een tennisbaan van tartan, er is een klein voetbalveld, een midgetgolf, een spelleiding voor kinderen en volwassenen en er zijn een aantal tafeltennistafels. Er is een overdekt verwarmd zwembad en twee buitenbaden, een fitnessruimte, een beautycenter en mogelijkheden tot duiken, waterskiën, parasailing, waterfietsen en varen. Op het strand kun je parasols en ligstoelen huren.

Accommodaties
Op het campinggedeelte van Punta Spin vind je prachtige ruime staanplaatsen met voldoende schaduw. Enkele van deze plaatsen hebben uitzicht op de Adriatische Zee. In het andere gedeelte van Punta Spin kun je verblijven in een luxe stacaravan of een sfeervolle bungalow. Deze accommodaties zijn voorzien van een eigen terras met tuinmeubilair.

Omgeving
De Adriatische Zee ligt op loopafstand van de camping. Hier kun je diverse watersporten beoefenen, afkoelen in het water en genieten van de zon. De camping ligt in een bos vol prachtige oude pijnbomen. Het gezellige centrum van de plaats Grado is te vinden op vijf kilometer afstand. Een uitstapje naar Venetië is zeker aan te raden!

Camping Isolino

In Fondotoce, in de prachtige streek Piemonte, ligt deze middelgrote familiecamping. Camping Isolino is uitgerust met de meest uiteenlopende faciliteiten. Het zandstrand loopt erg langzaam af in het water, waardoor het ook prima geschikt is om kinderen er veilig in het water te laten spelen. De camping is altijd in ontwikkeling om het de gasten nog beter naar het zin te maken. In 2008 is het theater, ‘de Arena’, geheel overdekt en in 2009 is er een compleet nieuw zwembad met een ‘Crazy River’ en diverse speeltoestellen geopend.

Accommodaties
In totaal zijn er 523 staanplaatsen te vinden op Camping Isolino. Op een deel van de camping beschikken de staanplaatsen over water en satelliet televisie. In het hoogseizoen zijn er slechts een paar honden op de camping toegestaan, zodat zij de andere gasten niet hinderen. Het is daarom aan te raden van tevoren te bespreken of de hond ook welkom is. Op Camping Isolino kun je ook in een licht appartement, een geschakelde vakantiewoning of een luxe stacaravan verblijven. Bij iedere accommodatie is een parkeerplaats aanwezig, zodat je nooit ver hoeft te lopen met de bagage.

Omgeving
Camping Isolino ligt in een prachtig natuurreservaat, direct aan de monding van de Fondotoce rivier aan het bekende Lago Maggiore. De omgeving is zeer rustig en uiteraard natuurrijk en leent zich prima voor het maken van lange wandel- en fietstochten.

Camping Union Lido

In de bekende vakantiestreek Veneto, direct aan de Adriatische kust in de plaats Cavallino Treporti, ligt deze zeer grote familiecamping. Jong en oud kunnen zich hier vermaken met tal van faciliteiten en activiteiten. De avonden worden gevuld met een entertainmentprogramma en overdag is er voor de kinderen een leuk animatieprogramma met speel- en sportactiviteiten. Een groot deel van de animatie wordt in het Nederlands gedaan en dit is natuurlijk wel zo prettig voor iedereen die (nog) geen andere talen kan verstaan. Het zwembadencomplex heeft diverse baden voor kinderen en volwassenen. Je kunt leren surfen en zeilen, de boodschappen doen op het terrein, een goede maaltijd nuttigen bij het restaurant en een drankje drinken aan de bar of op het zonnige terras.

Accommodaties
Met een kleine drieduizend staanplaatsen is Camping Union Lido een zeer grote camping. Alle staanplaatsen zijn voorzien van stroom en zijn ruim, afgebakend en vlak. Op een ander deel van de camping zijn diverse vakantieaccommodaties te vinden. Hier kun je de vakantie doorbrengen in een geschakelde vakantiewoning, een (toer)caravan, een luxe stacaravan of een ruim appartement. Daarnaast zijn er rolstoelgeschikte accommodaties. Bij iedere accommodatie is een parkeerplaats aanwezig.

Omgeving
Camping Union Lido ligt aan de rand van de Adriatische kust, in een rustige en bosrijke omgeving. De camping heeft een eigen stuk strand, waar je een strandstoel of stretcher kunt huren. Venetie is niet erg ver reizen en is dan ook zeker een aanrader wanneer je op deze camping verblijft. Wil je toch liever wat meer in de buurt gaan winkelen? Het bruisende stadscentrum van Cavallino Treporti kun je te voet of per fiets bereiken.

Camping Villaggio San Francesco

In de prachtige plaats Porto S. Margherita, aan de Adriatische kust, ligt deze ruim opgezette familiecamping. Jong en oud kan hier terecht in een mooi zwembadencomplex en natuurlijk kun je altijd een duik nemen in het verkoelende water van de Adriatische Zee. In de avonden is er een leuk entertainmentprogramma en overdag is er voor de kinderen een animatieteam aanwezig. Naast het bijwonen van de shows van dit team kunnen de jonge bezoekers van de camping ook deelnemen aan diverse sport- en spelactiviteiten. Op het terrein zijn enkele winkels met een breed assortiment te vinden, er is een prima restaurant en een bar met een zonnig terras.

Accommodaties
Camping Villaggio San Francesco is een zeer grote camping en heeft in totaal maar liefst 1300 staanplaatsen. Deze plaatsen bevinden zich op het vlakke terrein, zijn erg ruim en goed verzorgd en voorzien van water, stroom en een afvoer. Er is ook een mogelijkheid een tent te huren op deze camping. Op een apart deel van Camping Villaggio San Francesco zijn diverse vakantieaccommodaties te vinden. Hier kun je verblijven in een luxe stacaravan, een geschakelde vakantiewoning of een ruim appartement. Ook zijn hier rolstoelgeschikte accommodaties te vinden.

Omgeving
De camping ligt in een bos dat aan de rand van de Adriatische kust ligt. Binnen enkele minuten sta je op het brede strand van de camping, waar je strandstoelen en stretchers kunt huren. Het bos is een ideale omgeving om lange wandelingen door de schaduw te maken en de natuur te verkennen. Het bruisende centrum van de stad Caorle is te voet of per fiets te bereiken en een uitstapje naar het prachtige Venetië behoort tot de mogelijkheden.

Camping Pino Mare

In de bekende streek Friuli-Venezia Giulia, in de prachtige plaats Lignano Riviera, is deze vrij grote familiecamping te vinden. In de avonden kunnen de gasten hier genieten van een leuk entertainmentprogramma en overdag worden de kinderen vermaakt met sportieve en leuke activiteiten. De moderne toiletgebouwen zijn voorzien van goede en schone sanitaire voorzieningen. Er is een prachtig zwembadencomplex met meerdere baden voor jong en oud. Bij de bar vind je een zonnig en ruim terras en voor een uitstekende maaltijd kun je terecht bij het restaurant. In de winkeltjes vind je een ruim assortiment.

Accommodaties
Camping Pina Mare heeft een ruime achthonderd staanplaatsen, welke voorzien zijn van elektriciteit. De plaatsen zijn ruim, net verzorgd en voor een deel schaduwrijk. Op een ander deel van de camping staan luxe stacaravans opgesteld. Deze stacaravans zijn te huur voor de vakantieperiode en bieden de gasten alles wat zij nodig hebben voor een onbezorgde vakantie op deze camping.

Omgeving
Het vlakke terrein van Camping Pino Mare ligt direct aan de Adriatische kust, in een natuurrijk bos. Het bos is ideaal voor het maken van lange wandelingen en fietstochten, terwijl je aan het strand kunt genieten van de zon, het zand en de heldere Adriatische Zee. OP korte afstand van de camping vind je het centrum van de stad Lignano Sabb, waar je kunt winkelen en diverse horecagelegenheden aan kunt doen. Ook de stad Venetië is goed te bereiken vanaf het terrein.

Camping Mediterraneo

Aan de Adriatische kust, in de plaats Treporti, ligt deze grote familiecamping. Voor waterliefhebbers is dit werkelijk een ideale camping. Je kunt er diverse watersporten, als zeilen en surfen, leren en beoefenen, je bent binnen enkele minuten lopen op het strand en op het terrein zelf vind je een groot zwembadencomplex met diverse baden voor jong en oud. De avonden worden gevuld met een gezellig entertainmentprogramma en de kinderen kunnen overdag genieten van animatie en deelnemen aan diverse speel- en sportactiviteiten. Er is een uitstekend restaurant, een gezellige bar, een ruim en zonnig terras en er zijn diverse winkels aanwezig met een breed assortiment. Aan de voorzijde van de camping is een discotheek te vinden voor de jeugd. Deze gelegenheid is dagelijks geopend tot 02.00 of 03.00 uur.

Accommodaties
Camping Mediterraneo heeft in totaal 750 staanplaatsen en is daarmee een vrij grote camping. De plaatsen zijn ruim, net verzorgd, liggen op vlak terrein en zijn voorzien van water, stroom en een afvoer. Wil je op deze camping verblijven, maar bezit je geen caravan, camper of tent? Dan kun je een tent huren en dat is vrij uniek. Wil je toch van wat meer luxe genieten, dan kun je kiezen voor een verblijf in een luxe stacaravan.

Omgeving
Deze sfeervolle camping ligt direct aan de Adriatische kust, in een rustige en bosrijke omgeving. Het bos om het terrein heen is ideaal voor het maken van lange wandelingen, je kunt fietstochten maken naar diverse leuke winkelcentra in de omgeving en natuurlijk kun je van zon en zee genieten aan de Adriatische kust. De stad Cavallino-Treporti ligt op loop- of fietsafstand van de camping en je kunt een excursie naar het beroemde Venetië plannen.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op vakantie naar ItaliëItalië is een erg populair vakantieland om het prachtige weer en de schitterende natuur.Wat houdt het eigenlijk in om op…
Met de auto naar TurkijeWil je met de auto, moto of camper naar Turkije? Dan heb je twee mogelijkheden: je kan de weg volledig over land nemen,…
WK voetbal 1934In 1934 werd voor de 2e maal het Wereld Kampioenschap Voetbal gehouden. Dit jaar was Italië het gastland, nadat andere l…
Vakantie in KroatiëVakantie in KroatiëKroatië is de vakantiebestemming bij uitstek. Je vindt er zon, zee en strand, maar ook cultuur: Romeinse ruïnes en oude,…

De mooiste campings in Abruzzo - ItaliëDe mooiste campings in Abruzzo - ItaliëAbruzzo is een prachtige streek in Italië. Wie deze regio aan doet tijdens de vakantie zal verbaasd staan over het grote…
Kamperen, wat heeft u allemaal nodig?Kamperen, wat heeft u allemaal nodig?Kamperen is zeer populair. Lekker in een tent, caravan of camper uw vakantie doorbrengen. Op welke manieren kunt u kampe…
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.