Landschapscamping Kijkuit: kamperen in Zeeland

Kamperen is voor veel mensen een favoriete manier om hun vakantie mee door te brengen. Massaal worden de sleurhutten en aanhangwagentjes achter de auto gehangen om de vakantieperiode door te brengen op een camping die van alle gemakken is voorzien. Velen trekken hiervoor naar het buitenland, maar een heel stuk dichterbij ligt het plaatsje Zonnemaire, waar de zon (bijna) altijd schijnt en het leven heerlijk is.

Kamperen

Veel mensen vinden het heerlijk om te kamperen. De verscheidenheid van omgeving, het provisorisch koken en vooral het genieten van de open lucht doen vele harten sneller slaan. Met de caravan, camper of met een tent er op uit is voor velen vaste prik. Voor de kampeerders die op zoek zijn naar een camping niet te ver van huis, maar wél van alle gemakken voorzien, stop met zoeken. Ik beschrijf voor u de ideale gezinscamping voor de echte kampeerders.

Landschapscamping Kijkuit

Camping Kijkuit bestaat al zo’n 20 jaar en begon als hobby bij het akkerbouwbedrijf van de Familie Delst. In de loop der jaren groeide deze hobby uit tot een goedlopende camping en was uitbreiding vereist om aan alle aanvragen te kunnen voldoen. De camping heeft op dit moment rond de 75 campingplekken die worden verhuurd aan seizoensgasten, vakantiegangers en trekkende kampeerders. Naast de campingplaatsen zijn er ook twee vakantiehuisjes te huur, van alle luxe voorzien.

De camping ligt in het zonnig klinkende Zeeuwse plaatsje Zonnemaire, direct aan het Grevelingenmeer. Zonnemaire ligt naast het havenplaatsje Brouwershaven en op ongeveer 10 km afstand van het bekende Zierikzee en een kleine 20 minuutjes rijden op het centrum en strand van Renesse.

Landschapscamping

Camping Kijkuit is sinds enkele jaren een landschapscamping. Dit houdt in dat een groot gedeelte van de oppervlakte van het campinggebied wordt ingericht als natuurgebied. Op Kijkuit vindt u bijvoorbeeld schaapsweiden, meertjes, een vleermuizenheuvel en andere prachtige natuurgebieden waar u doorheen kunt wandelen.

Wat heeft Kijkuit te bieden

Naast de prachtige omgeving en inrichting van de camping wilt u natuurlijk wel weten wat er zoal te doen is voor u en eventueel uw kinderen. Kijkuit is een echte gezinscamping. Dit sluit echter niet uit dat er ook veel stellen op de camping verblijven. Iedereen is welkom om te genieten van de rust die op de camping heerst.

In de receptie wordt u op de reguliere openingstijden altijd vriendelijk te woord gestaan door de eigenaren of het personeel van de camping. Tevens vindt u in de receptie leuke uitgaanstips en iedere dag een nieuwe krant. U kunt bij de receptie altijd terecht met vragen of opmerkingen of om bijvoorbeeld een fiets of skelter te huren.

Voor degenen die ook graag contact houden met de buitenwereld is alles ook prima geregeld. Ondanks dat de camping buiten de bebouwde kom ligt, is het mobiele telefoonsignaal van de meeste providers bijzonder goed. En neemt u uw laptop of PDA mee? Dan kunt u op de hele camping gratis gebruik maken van WIFI.

De camping beschikt over een ruim en modern sanitairgebouw. Aan hygiëne wordt veel aandacht besteed en het zal maar weinig voorkomen dat u moet wachten op het gebruik van toilet of douche. Tevens is er mogelijkheid tot wassen en drogen van kleding en zelfs een strijkplank staat tot uw beschikking.

Kinderen

Voor kinderen is er altijd wel wat te doen. Op de camping zelf zijn verschillende speelveldjes ingericht met leuk materiaal waar kinderen zich uren kunnen vermaken. Op het nieuwste gedeelte van de camping staat zelfs een enorme trampoline, waar iedereen naar hartelust kan springen. Houden uw kinderen van water? Dan bent u bij Kijkuit aan het goede adres. De camping mag dan geen zwembad hebben, als je met het trappetje de dijk overloopt, sta je op een prachtig klein strandje aan het Grevelingenmeer. Leuk om krabbetjes te vangen, te vissen of om gewoon lekker te zwemmen.

Of het nu goed of slecht weer is, is er ook altijd wat te doen voor de kids. In het hoogseizoen worden iedere dag leuke activiteiten georganiseerd en ook is er een compleet ingerichte binnenruimte waar kinderen kunnen knutselen, tafelvoetballen, tafeltennissen of gewoon gezellig kunnen kletsen met leeftijdsgenootjes.

Voor volwassenen

Natuurlijk wilt u ook zelf genieten van uw welverdiende vakantie maar alleen op een stoeltje zitten is ook niet alles, toch? Daarom worden er op de camping ook leuke activiteiten voor volwassenen georganiseerd. Een natuurwandeling of vogelspotten zijn terugkerende activiteiten maar ook verschillende kennismakingscursussen als Djembé (trommelen) of Nordic Walking zijn erg leuk om te doen. Daarnaast ligt de camping aan diverse prachtige wandel- en fietsroutes gelegen.

Watersporten
Een camping aan het Grevelingenmeer, dan moet er toch ook iets met water te doen zijn? Jazeker! Vanaf de camping hoeft u alleen een dijk (met trap) over om op het kleine strandje te komen waar u heerlijk kunt zonnen en genieten van de prachtige omgeving. Voor de watersporters ook genoeg te doen. Zwemmen, varen, en zeilen, met uw meegebrachte boot is geen probleem. En denkt u eens aan duiken? Vele duikers komen naar het Grevelingenmeer om de onderwaterwereld van Zeeland eens goed te bekijken.

Sinds een aantal jaar is er op de camping een heuse Windsurfclub opgericht. Veel vaste bezoekers van Kijkuit windsurfen graag en deze tak van watersport wordt dan ook veel beoefend aan het strandje bij het Grevelingenmeer. Wanneer er flink wind staat is het een prachtig gezicht om de vele windsurfers aan het werk te zien.

(Huis)dieren

Dat de camping diervriendelijk is, behoeft eigenlijk geen uitleg. De natuur is zo ingericht dat er voor vele diersoorten een plekje te vinden is. Behalve schapen in de wei, wilde konijntjes tussen de struiken en beestjes in het water en op de grond, is er zelfs een heuse vleesmuisgrot. Bent u niet zo van de 'wilde' dieren, neem dan gerust uw eigen huisdier mee. Honden en katten zijn op de camping toegestaan, mits aangelijnd. Buiten het camping terrein is er meer dan genoeg ruimte om honden los te laten lopen en te laten zwemmen. Uw dier zal net zo'n fijne vakantie hebben als u zelf.
© 2009 - 2024 Dekonink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voor het eerst kamperenWat staat je allemaal te wachten als je voor het eerst gaat kamperen? En, wat heb je eigenlijk allemaal nodig tijdens he…
Camper, caravan, vouwwagen of tent?Camper, caravan, vouwwagen of tent?Kamperen is een voor veel mensen een manier om te ontspannen. Anderen zien het als een primitieve uitdaging en vinden he…
Paalkamperen: met een tentje in het bosZomaar ergens in het bos uw tent opzetten? In Nederland is wildkamperen niet toegestaan, maar voor wie graag wil overnac…
Kamperen met hondKamperen met hondIedere kampeerder en trotse hondenbezitter krijgt vroeg of laat te maken met de vraag: gaan we wel of niet met de hond o…

Goedkoop of zelfs gratis kamperen bij de boswachterGoedkoop of zelfs gratis kamperen bij de boswachter. Het kan Lekker wandelen, kanoen, fietsen of in de natuur zijn en da…
Kamperen: de kampeertentKamperen: de kampeertentWanneer je gaat kamperen dien je in de meeste gevallen je eigen kampeertent mee te nemen. Maar wanneer je een tentenhand…
Bronnen en referenties
  • www.landschapscamping.nl
Dekonink (32 artikelen)
Laatste update: 04-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Kamperen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.